Vikten Av att Vara Ärlig Om Det Rörigt Sh*t I Livet

Häromdagen var jag ute med några tjejkompisar på lunch. Det tog bara ett par dussin texter för att hitta ett datum och en tid kunde vi alla enas om, men vi stannade inte förrän vi kom upp med en dag som fungerade för alla, eftersom vi behövde det — verkligen behövde det .

När vi anlände, vi såg alla fantastiska — hår, smink på, bra skor, hela nio. Vi omfamnade varandra, försöker att inte agera alltför glada i den fullsatta restaurangen, men det var mer än spänning. Du kan nästan känna lukten av de kvardröjande ångest över vår lunch. Vi var verkligen ser fram emot att se varandra, så vi kan ventilera och lämna känslan lite mer humaniserad och lite mindre ensam.

Dessa kvinnor är den typen av vänner som du kan vara riktigt med så när en av dem frågade mig hur jag var och jag svarade med, "jag är bra" jag snabbt avbön. Jag var inte bra, och jag tog tillbaka det jag sade, att erkänna att det hade varit en skit vecka.

"Bra, eftersom jag har en skit vecka också," min vän svarade. "Jag har värsta PMS, och jag fick i en kamp med min syster i går kväll. Det var hemskt. Jag är fortfarande skakig över det. Är det för tidigt att beställa ett glas vin?"

Jag sa till henne att jag verkligen var ledsen och att slåss med familjen är hårt, men hon såg helt fantastisk — så det var det.

"Tack, men för att vara ärlig, den enda anledningen till att jag ser ut så här är för att jag avbröt mitt tandläkarbesök i morse och bestämde mig för att spendera min tid att bli redo för denna lunch istället för att göra något hushållsarbete. Platsen är ett vrak. Jag kan inte vara allthethings vid samma tid. Det bara inte fungerar så."

Min andra kompis gick över till att prata om de svårigheter hon hade varit med om, hur hon som terapeut fick henne att gråta i går, och att hon har ingen aning om hur eller om hon kommer att hitta tid för att hitta en annan, men hon har. Hon behöver det. Hon är en ensamstående mamma, och hennes mamma är sjuk.

Och samtidigt som även hon satt bredvid mig ser fantastiska ut som om hon hade hennes skit tillsammans, hon känner sig inte på det sättet. Hon tar hand om alla runt omkring henne och behov av att ta hand om sig själv lite mer. Och hon vet det, men hon kan inte tycks kunna få det att hända .

Allt var så välbekant att jag kunde relatera till. Kanske inte på exakt samma sätt, men att stjäla tid från en förpliktelse att fullgöra en annan, inte riktigt få rätt balans i livet, och känna ångest när något oväntat dyker upp och kastar dig ut på ett sätt som gör att du känner att du är spiral utom kontroll — dessa känslor är så relatable. Ingen är immun mot dessa situationer. Ingen.

Vi var lättad över att ha denna tid att muntligen kasta upp på varandra. Det var tröst i att veta att vi har alla våra saker, stökigt skit som de flesta i världen inte se. Det var inte så att vi var glada att se våra vänner kämpar, men det är något i att veta när ditt liv känns som att det håller på att falla isär, du är inte ensam .

Sanningen är, jag vet faktiskt inte vem som helst som har sin skit dras samman i ett ganska litet paket. Vad vi visa att andra inte alltid vad ligger egentligen bakom gardinen. Vi är alla kämpar, vi har alla dysfunktion, känner vi alla galet upptagen, och vi har alla, på ett eller annat tillfälle, trodde att vi skulle förlora vår förbannade sinnen.

Detta är också sant för de kvinnor som ser dras ihop hela tiden, även de kvinnor som har oändlig energi och volontär för varje funktion, även de kvinnor som är alltid glad och glad och har en massa galna barn som leker på hennes roliga hus hela tiden, även för de kvinnor som verkar utmärka sig i sina karriärer och hem liv, och ja, även de kvinnor som alltid har ett rent hus och delta i yoga varje dag.

Och när vi satt och pratade mer om hur fucked up saker kan bli och hur vi ständigt undra om vi är de enda som kämpar med dag-till-dag shitshow känd som adulting, en kvinna som var på promenad med, försöker desperat få henne vilda barn att samarbeta. Hennes hästsvans var att falla ut, och hon bär på en nyfödd, en skötväska, och vad som såg ut som en sargade att-gå-rutan. Hon var nästan i tårar, och tittar på de tre av oss hjälpte inte.

Jag insåg att se. Det var en blick jag hade gett andra kvinnor som verkade ha funnit lugn och frid på andra sidan av föräldraskap, att de kvinnor som jag använde för att se vem som var lunchar i stil som jag körde genom en restaurang önskar jag kunde smutta på ett glas vin och ha en vuxen konversation som varade i mer än två minuter innan det blir avbruten, att kvinnor som verkade ha deras skit tillsammans.

Jag ville berätta för henne att det inte var vad det såg ut. Vi var inte mer "ihop" än hon kände i det ögonblicket. Kanske det såg ut på det sättet, men om hon verkligen visste att hon skulle se alla våra skelett.

Nej, du behöver inte luft din smutsiga tvätt överallt, men det är så mycket bra som kommer av att veta att du inte är ensam i detta. Alla är vi lite messed up. Vi tror alla att vara en vuxen, en förälder, en fru, en syster, en dotter och en vaktmästare är svårt. Det är riktigt jävla svårt.

Så det är bara veta, även om vi verkar ha det tillsammans idag, i morgon kan vara en annan historia, och det är ingen skam i det.

Om du gillade den här artikeln, chef över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar