Överraskande Värde I Att Skicka Dina Barn Till Sleepaway Camp

Jag tog rulltrappan trappor två och två, otålig att få till gaten där min dotter planet skulle landa någon minut. Detta var hennes första sommar på sleepaway camp, och för de två sista veckorna jag skulle ivrigt kollade brevlådan för nyheter om hennes bunkmates, camp mat, och alla coola grejer hon gjorde. De flesta dagar var allt jag fick var samma gamla möbler kataloger, räkningar, och en och annan resenär från en lokal fastighetsmäklare. De få brev som hon sände var super kort: "jag gillar min rådgivare. Vi gick och badade. Jag har varm choklad till frukost varje dag."

Kanske bristen på kvantitet och detalj innebar att hon var för upptagen med att ha en bra tid att sitta ner och skriva om det. Eller...hon kanske inte har en bra tid på allt och bara inte vill berätta för mig.

Så fort jag såg henne, jag vinkade förtvivlat och sprang för att skopa upp henne i en mama bear hug.

"Jag har saknat dig!" Jag sade. "Hur var lägret?"

"Jag vill gå för hela månaden nästa år," sade hon, hennes kram för mig lite mindre entusiastiska än min för henne. Inget "jag har saknat dig också." Inga tårar av hemvändande glädje.

Hmm. Vi dras isär, och det är när jag tog en ordentlig titt på min dotter. Höjdpunkter randiga hennes kastanj hår, hennes kinder glödde, och jag svär att hon var en halv tum längre. Den 9 ½ -åring framför mig var cool, samlas in och fullständigt innehåll—ungefär som Zen version av den något högt, ibland klängig, tårögda barn jag skulle sätta sig på planet för två veckor sedan. Vem var den här tjejen, och vad hade hon gjort med min dotter? Sedan gick det upp för mig: Min dotter hade precis haft en veckor långa erfarenhet utan mig, en upplevelse som var hennes och hennes ensamma. När jag lärde mig mer om lägret och bevittnade förändringar i min dotter över resten av den sommaren lärde jag mig att detta var en bra sak.

Skicka barnen till sleepaway camp är en big deal. Först av allt, det är känslomässigt för både föräldrar och barn. Att vara borta från hem och familj för mer än en dag eller två kan vara skrämmande. Så är det att lista ut vilket läger är rätt passform för ditt barn, och slutligen, kostnaden, som kan konkurrera som en lyxig semester med familjen, beroende på hur många veckor du registrerar dig för. Så, ja, den frågan sleepaway camp kan vara en utmaning, men det finns också ett stort värde i att ge ditt barn en upplevelse som alla hennes egen.

Min dotter är en av tre flickor. Lägret är den enda plats där hon kan existera helt som sig själv och inte som någon som är yngre eller äldre syster. Detta ger henne möjlighet att göra val som handlar om intressen, åsikter och personer utan syskon—eller föräldraledighet—inflytande. Att kastas in i en stuga med 11 andra tjejer hon visste inte tänkt att min dotter var tvungen att snabbt lära sig hur man umgås med tjejer hon kanske inte har mycket gemensamt med och göra en insats för att ansluta och göra vänner med dem som hon gjorde. Medan rådgivare är redo att hjälpa till om det blir klibbigt, husbilar är oftast uppmuntras att förhandla om meningsskiljaktigheter på egen hand. Detta är en stor förändring från den vuxna döma som ofta går på i mitt hus. Mina döttrar har kommit tillbaka från lägret med ökat självförtroende, förmåga att hantera utmanande sociala situationer, och viljan att prova nya aktiviteter, även om det kan innebära att skruva upp först kl. Dessa är avgörande färdigheter sätts på prov i petriskål av lägret.

Sleepaway camp är inte bara bra för barnen . Det är också en välkommen paus för mig, och det perfekta motgiftet mot den end-of-the-school-år kaos. När mina äldre tjejer lämnar för lägret, huset är tystare, den dagliga schema är mer laid back, och jag får spendera quality one-on-one time med min yngsta dotter. I mellan att arbeta hemifrån, jag läser, skriver, och ta promenader. Jag gör en hel del mer avkopplande och undrar och mycket mindre stressande och ilande. Den här gången bortsett från mina barn är föryngrande. Det hjälper mig att uppskatta dem och moderskap mer än jag gör när vi är pressade upp tillsammans i dag till dag.

Den långsammare takten gör också underverk för mitt äktenskap. Min man och jag har mer andrum med färre barn mellan oss. Vi reacquaint oss med den gamla konsten av ostörd konversation eller bara sola sig i relativ lugn och ro i en emptier hus. Vi sätter den lilla att komma till sängs tidigt och bosätta sig i varandra för natten i stället för att famla i mörkret för en snabb godnatt puss.

Så mina flickor och jag rådfråga camp packlistor för detta år, spänningen byggs för oss alla. De kan inte vänta med att ströva omkring i trädgården med sina vänner, raid i köket vid midnatt, spendera massor av tid utanför, och smälta in i deras sorglösa själva. Som för mig, jag får uppskatta tiden bortsett från mina barn, umgås mer med min make, och ta dagarna lite mer långsamt. Låter som en ganska bra affär för mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar