Min Grabb Hade Ett Vaccin Reaktion — Och Det Gör Vi Fortfarande Vaccinera

När jag fick mitt första barn, jag skulle säga att jag var "vaccin- hesistant ." Med det menar jag att jag var orolig för hur många skott han fick på en gång (inte ett bekymmer), vad vacciner som ingår ( även inte ett bekymmer), och en massa andra saker som jag hade hört talas om från Dr Google. Vid tiden för min andra son föddes, men vi hade kommit runt på alla av dem. Ingen av dem skrämde mig. Jag ställde mina barn för deras jabs för bra om sig själva och det goda i samhället. Men vissa farhågor fortfarande dröjde sig kvar, särskilt om vaccin reaktioner.

Om levande vacciner.

Om den fruktade MMR: mässling, påssjuka, och röda hund-vaccin.

Levande vacciner är vaccin som innehåller försvagad men dämpas, eller live, stammar av viruset. Enligt vaccin.gov de ger en långvarig immunitet mot sjukdomen. De flesta, i själva verket, ge livstids skydd. Jag inte har en bra anledning till att vara rädd för att leva-virus vaccin, de bara lät skrämmande.

CDC rekommenderar barnen får två doser av MPR-vaccin, en mellan 12 och 15 månader, och den andra mellan 4 och 6 års ålder. Med två doser av vaccinet är 98% effektiv på att förebygga mässling, i genomsnitt 88% effektiv på att förebygga påssjuka (detta kan variera beroende på stam), och 97% effektiv på att förebygga röda hund. Ändå, t hans var den som skrämde alla på internet, ett vaccin grupper verkligen rasade mot. Men min äldsta son hade fått det utan problem: samma allmänna fussiness någon unge får med ett vaccin, det är allt.

Så, vi tog min yngre son. Han var ungefär femton månader gammal.

Jag läste faktiskt bipacksedeln på vaccin . Det sade vaccin biverkningar kan omfatta feber. Ja, ja, standard. Alla barn löper en feber efter de blir vaccinerade. Det sade också att "måttlig händelser" har "utslag över hela kroppen." Okej. Vi kunde rulla med den. Men det var en måttlig händelse. Det betydde att det inte typiskt att hända.

Nästa dag, augusti var fina. Ingen feber. Han inte ens verkar som om han haft någon smärta på injektionsstället. Jag hade väntat honom att köra 100 grad feber, liksom de flesta av mina barn har verkade att göra efter sina vaccinationer. Han var inte ens sur. Jag trodde att vi var klara.

Jag var så fel.

Fem dagar senare, lilla augusti hade feber 104 grader och hade brutit ut i en fruktansvärd klåda. Livrädd, jag heter barnläkare. Det var ovanligt, sade hon, men det har hänt. Jag tittade upp data, och hon hade rätt. Enligt Universitetet i Oxford 1 av 10 personer som får MMR-vaccin uppleva en "feber, aptitlöshet, och mässling-liknande utslag." Det händer, säger de, när de mässling del av vaccinet börjar till arbete, och kan pågå för 2-3 dagar.

En i jäkla tio.

Jag borde ha hört talas om detta. Min barnläkare bör har berättat för mig om detta. Men till den här dagen. Jag har aldrig träffat någon annan vars barn har genomgått denna typ av vaccin reaktion.

Det var en lång-ass två till tre dagar, låt mig berätta.

Jag har haft läkare tala om för mig att denna reaktion innebär att augusti kommer att ha ett starkare immunsvar om han någonsin möter den vilda mässlingvirus. Jag kan inte hitta några vetenskapliga studier eller dokumentation för att backa upp detta påstående.

Men ändå, augusti fick sin andra MPR-skott, i rätt tid. Vi såg till att rensa ut flera dagar efteråt i fall han hade samma svar. Men zip, nada, ingenting. Han var fin. Ingen reaktion.

En hel del av mina vänner — speciellt min "krispigt" vänner — som ifrågasatte vårt beslut att ge honom den andra vaccination, eller ens för att fortsätta vaccinera alls. Efter alla, våra barn hade haft en av de fruktade vaccin reaktioner. Skulle inte det göra oss misstro mot vacciner i allmänhet, Big Pharma, och allt som följde med den? Skulle det inte bevisa för oss att vacciner är säkra, åtminstone för våra barn, åtminstone med levande virus? Hur var vi villiga att ta den risken igen?

Min man och jag hade ett långt samtal.

Ja, augusti reaktion sög. Det var skrämmande.

Men i augusti kommer aldrig att få mässling, påssjuka eller röda hund. Åtminstone, det är en 98% chans att han inte kommer att få den mässling, och de är jävligt bra odds. Påssjuka bryter ut i studentrum hela tiden och kan få allvarliga följder. Han är 88% osannolikt att kontraktera. Han är också 97% osannolikt att få röda hund.

Han är också 98%, 88% och 97% osannolikt att sprida sjukdomar. Som innehåller till äldre människor. Till barn för unga för att få MMR-vaccin. Att människor som har ett nedsatt immunförsvar på grund av sjukdomar som cancer eller HIV, eller som är emot medicinska behandlingar som strålning, immunterapi, steroider, eller kemoterapi. Människor som har tuberkulos. Med andra ord: de mest utsatta bland oss.

Låt mig berätta en berättelse om vad som hände en liten flicka som var ledigt exponerats för mässling i mataffären när hon var genomgår kemoterapi.

Behandling av andra barn med cancer var stört när de var tvungna att stänga ner infusion rum. Examen rummet stängdes för rengöring. Flickan var i karantän för en månad. Den lilla flickan hade att bära en ansiktsmask när hon tog ett plan för att åka hem. En annan barnen hade nästan att ges ett skott med kända smärtsamma biverkningar.

En annan pojke tillbringade en månad i isolering efter mässling exponering eftersom han hade fått en hjärttransplantation.

En kvinna som har genomgått cellgiftsbehandling sa att hon är rädd varje gång hon plockar upp sina barn på skolan.

Dessa är skälen till att vi valde att fortsätta att vaccinera våra barn.

Med tillstånd av Eliza Broadbent

Vi oroliga för sin egen exponering mot dödliga sjukdomar. Men vi bekymrar oss mer om dem att utsätta andra. i slutet, alla våra barn fick sina nödvändiga vaccinationer. Alla av dem, utom i augusti, hade lite att inget vaccin reaktioner: kanske är lite kinkig, kanske en liten feber, lite smärta vid injektionsstället. Alla är glada och friska pojkar.

vi vaccinera, trots att vår son är "måttlig" vaccin reaktion. Vilket var skrämmande. Och hemsk. Ingen vill se sitt barn i smärta.

Men ingen vill se ett annat barn gå igenom det som jag beskrev ovan, heller. Mycket bättre för min son att gå igenom 2-3 dagar av feber och utslag än ett annat barn isoleras och sätta i allvarlig fara. Det är en del av det sociala kontraktet. Det är rätt sak att göra. Vi tar hand om varandras barn. Vi ser ut för dem. Vi gör vårt bästa av dem.

Och till för mig, som innebär att vaccinera mina egna.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar