8 Tips för att Överleva semestern Med Dina svärföräldrar

Min man och jag tog ett par semester med våra respektive i lagar innan vi fick barn. Vi skulle alla bo på samma hotell och fånga alltid upp för middag, men de timmar som leder fram till att det var vårt att spendera hur vi ville. Och det fungerade bra ända tills vi fick barn.

När barn in mixen, vår familj semester dynamics gjorde en 180. Där alla brukade gå skilda vägar, nu var vi alla trängs in i ett square meters radie för alla våra vakna timmar. Kalla det blodiga skulle vara en underdrift.

Det har tagit oss fem år och ett barn att figur ut hemligheten att överleva en semester med våra lagar. Här hoppas att dessa tips kommer att få det att hända lite snabbare för resten av er.

1. Den första regeln av semester är vad som händer på semester, bor på semester. Så om du befinner dig att lyfta din maxidress över huvudet för att amma ditt barn framför din mans hela familjen, kan du vara säker på att historien inte kommer att komma tillbaka för att hemsöka dig på Jul middag.

2. Det måste finnas en tydlig arbetsfördelning . I de flesta fall betyder det att mor-och farföräldrar som kommer att göra vad de vill göra och vi föräldrar kommer att göra resten...och med vila menar jag all skit arbetet (bokstavligen). Ju förr alla accepterar arbetsformer, gladare alla kommer att vara.

3. Att hjälpa till betyder inte samma sak för alla. Min idé om hjälp var att hålla mina barn så att jag kunde gå till stranden. Min mor-in-law version inblandade som serverar glass till min fyra månader gamla medan jag åt middag. Jag har lärt mig en hel del sedan det första året om att vara riktigt tydlig med mina önskemål.

4. Det är aldrig för tidigt att släppa och gå. Jag skäms för att erkänna hur lång tid det tog för mig att inse att mitt barn kan överleva ett par timmar utan mig. Nu har jag lärt mig att den bästa strategin är att ge någon varning alls. Släpp barnet i sina armar och säga "du kommer att bli bra" som du kan köra ut genom dörren.

5. Förutsätt inte att gamla människor och barn kommer att vara på samma schema. Inte pensionärer tänkt att vara de som foder upp för early bird special? På något sätt ingen i min familj fick pm: et. Den enda upp till fortsatt 6 kiddy vakna upp samtal är att jag kan räkna på mina svärföräldrar för att ta över en stund efter läggdags. Hej sunset promenader på stranden!

6. Låt aldrig dina svärföräldrar gör hotellet arrangemang. Min har köpt en lägenhet och fyllde alla sovrum med två sängar...däribland vår. Vi har två barn och min mor-in-law är fortfarande låtsas som om vi aldrig gjort den smutsig.

7. Sluta kalla det för semester. Kalla det för en resa eller ett besök eller något annat ord som du kan hitta. Bara inte kalla det för en semester. Det kommer att göra underverk på ditt mentala tillstånd om du kan låtsas att ditt riktiga semester är ännu inte kommit...vilket leder mig till mitt sista tips:

8. Planera en post-semester. Jag brukade komma hem och utbrista: "jag behöver en semester efter min semester." Nu ska jag boka den i förväg. I år använde jag "jag har att komma tillbaka till arbetet" ursäkta att finagle min väg hem fem dagar tidigare än resten av fam. Fem dagar av lugn och ro på kontoret kommer att vara precis den semester jag behöver efter 10 dagar med svärföräldrarna.

Relaterade inlägg: Mor I Lag Prenup

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar