Detta Är Hur Den AMERIKANSKA Regeringen Är att Hjälpa Min Son Bli Tvåspråkiga

I ljuset av nyheten att President Trump är att stödja en plan för att minska införseln av invandrare till Usa, jag befinner mig förvånad, ännu en gång, av den radikala främlingsfientliga hållning kommer från min regering.

En av de föreslagna kriterierna av planen mandat förmånsbehandling för engelsktalande invandrare. Jag tycker att så oroande för 33 år sedan, skulle jag inte ha kunnat uppfylla det villkoret som en invandrare som försöker att hitta ett bättre liv. Plus, forskning är ganska avgörande att endast genom nedsänkning kan man verkligen lära sig ett språk.

Så denna partiska kriterier stinker av fördomar mot befolkning av invandrare som skulle vara det minst sannolika att ha tillgång till eller exponering för engelska — de som är mest disfranchised och i behov av en möjlighet att bättre sina liv.

Jag avskyr att denna regering har gjort det populärt att ha en avsmak för människor med tvåspråkig kompetens, som om att tala ett annat språk på något sätt minskar en persons Amerikansk-ness. Kan vi erkänna den mycket enkla anledningen att hela världen har historiskt ville komma och bo i landet i första hand? Vi är inkluderande . Det är vår sak. Det är vad vi gör, 'Murica.

Som många första generationens invandrade barn Jag växte upp i en tvåspråkig hushåll där jag blev utsatt för Urdu (det nationella språket i Pakistan) hemma och engelska i Chicago skolor. Dock så hade jag mina egna barn och bosatte sig i mitt eget föräldraskap liv, insåg jag att mitt barn kom upp utan att fördelarna med dubbla språk. Vi talade främst engelska, och det nästan undgått min uppmärksamhet som jag tog upp mina egna barn i en enspråkig hushållet tills jag insåg att de tyckte att emoji var ett främmande språk! Jag hade tagit för givet tanken att mina barn skulle bara på något sätt absorbera det språk jag hade vuxit upp med utan någon medveten ansträngning från mig.

Om mer än hälften världens befolkning är tvåspråkig, USA släpar efter kraftigt, med bara 20% av den Amerikanska befolkningen att identifiera sig som tvåspråkiga. Detta är också oroande eftersom statistik visar att endast 1% av Amerikaner att bli goda kunskaper i ett främmande språk som de studerar i skolan trots att 93% av Amerikanska high schools har fortfarande lite främmande språk som krav i stället. Jag vill inte att mina barn till att vara en del av denna statistik är väl medvetna om de många fördelar som kommer av att vara tvåspråkig.

Till att börja med, för att kunna tala mer än ett språk kan bromsa processen av demens och Alzheimers genom åren. Tvåspråkiga talare talare kan också bearbeta information bättre och hantera konfliktlösning mer effektivt eftersom deras hjärnor har högre kunnande som krävs för att tolka verbala och icke-verbala signaler. Att veta ett andra språk kan även hjälpa människor att koncentrera sig bättre , multitasking bättre, och förbättra hjärnans exekutiva funktioner .

Så medan jakt för sommarläger förra året kom jag över Indus Arts Council en lokal organisation som lär en tre-vecka, full-dag nedsänkning camp i Urdu varje sommar, gratis . Du läste rätt — gratis! Lägret finansieras av StarTalk en Nationell Säkerhet Språk Initiativ som administreras av National Security Agency (annars känt som NSA). I grund och botten, den AMERIKANSKA regeringen beslutade att finansiera utbildning för 10 "den kritiska behovet av" främmande språk tillbaka i 2006 för att uppmuntra Amerikanska studenter att behärska dessa språk för ändamålet för att förbättra internationella relationer och stärka landets nationella säkerhet.

Så i min strävan efter att försöka lära min son Urdu, jag fick hjälp från Försvarsdepartementet, Institutionen för Utbildning, och Office of the Director of National Intelligence. Jag tycker att detta är ironiskt med tanke på att den nuvarande politiska klimatet i USA erbjuder inte mycket patriotiska stöd för tvåspråkighet. Men det är stora påminnelser överallt av tidigare inkluderande politik som vår regering har försökt att odla. Den AMERIKANSKA regeringen har varit att finansiera dessa språk-immersion program för över 10 år nu i ett försök att hjälpa Amerikanerna behärska främmande språk som turkiska, arabiska, Kinesiska, och Urdu.

Ganska cool, eller hur?

Och det är i direkt konflikt med det ouppnåeliga plan som President Trump är stödjande.

Min son har haft en riktigt givande erfarenhet genom att gå till denna nedsänkning i lägret för de två senaste somrarna. Bortsett från att lära sig konversera på Urdu, hans förtroende i ett försök att tala har skjutit i höjden. Och han är stolt över att känna till ett annat språk är inte längre bara en "kod" för att Mamma och Pappa säger när de försöker ha en privat konversation runt barnen. Jag är också arbeta hårdare än någonsin på att tala Urdu till mina barn, för om det är en sak Trump ordförandeskapet har gjort, det har förstärkt våra olikheter. Och oavsett hur hårt jag vill bevara den kulturella identiteten jag har fostrat alla dessa decennier, jag steg ordentligt i bindestreck utrymme av Pakistansk-Amerikansk.

Öka ditt barn som en tvåspråkig talare tar lite ansträngning, men även om du inte vet ett andra språk, är det inte så skrämmande. Bortsett från att hitta en lokal sommar-program och att använda bra apps, det viktigaste är att ständigt fördjupa dina barn i det nya språket med förtroende.

Med tanke på att mer än hälften av befolkningen är tvåspråkig och listan av fördelar för att tala med dubbla språk fortsätter att växa Jag känner stor om att investera de extra insatser som varje sommar för att hjälpa min son att få en verklighetstrogen och unik upplevelse. Och det är grädde på moset att min regering har bidragit till att skapa en annan tvåspråkig Svensk.

För att citera den store författaren Khaled Hosseini, "[...] om kultur är ett hus, så språket var nyckeln till ytterdörren." Låt oss försöka att öppna så många dörrar som vi kan för våra barn.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar