Vi är Alla I Detta Tillsammans

För några år sedan, jag skickade min man ett foto av bajs. Mer exakt, det var en bild av min 2-åring är bajs-insmorda rummet, vilket jag upptäckte efter att ha hört möbler skrikande över bricka samtidigt som han var tänkt att vara en tupplur.

Jag öppnade dörren med ett hål i min mage, muttrade, "Snälla låt det inte vara bajs. Snälla, låt det inte vara vad det är, anser jag," eftersom detta inte var första gången. (Tacka stjärnorna för kakel!) Nej, vi skulle varit på den vägen ett par gånger innan, och den var inte vacker. Trots mina böner om att det verkligen var vad jag fruktade, och det var mer ohyggliga en scen än från tidigare incidenter.

Jag bara stod där, tillfälligt genomborrade av synen kring mitt dyrbara, skamfilat barn och tänkte, Vad fan? Ursäkta språket, men allvarligt, vad fan?! Jag släpade förövaren till dusch, tog på sig min latex handskar, rengöring av verktyg, och soppåse och inställd på att jobba. Min yngsta började klagan från sin plats i visningsområdet medan jag kröp omkring på alla fyra, inställsam och skura och försöker att inte andas genom näsan. När jag arbetade, barnet gnällde och min smutsiga barn sjöng i duschen på övervåningen, och jag började gråta. Det var grädden på moset av en redan besvärlig dag. Det var början till min Titanic.

Och jag tänkte för mig själv, Jag hade inte registrera dig för detta . Ingen var i kontraktet av moderskap fick jag se en klausul för att krypa runt på alla fyra och skura medan min son att bajsa ut på golvet. Hur kunde jag missa det? Där var det dolda? Någonstans mellan att sjunga alfabetet fyra tusen gånger och läxa upp honom på vägen passerar säkerhet? Någon vänlig bryta avtalet och visa det för mig för jag minns inte att samtycka till detta.

Men naturligtvis gjorde jag det. Det ögonblick jag bestämde mig för att jag var redo att bli mamma, jag tackade ja till alla villkor och tillämplig enligt omtänksam, kärleksfull, rengöring, och för att skydda en annan människa. Jag skulle göra vad som helst för mina barn— något . Detta inkluderar den verksamhet som jag inte är så förtjust i— de uppgifter som kommer med doodie och något annat är dessa barn vill kasta mitt sätt (även om du inte bokstavligen om det inte är en boll).

Spola framåt till idag, min äldsta är nu 5 och min yngsta är 3. Vi har varit på en berg-och dalbana av föräldraskap upp-och nedgångar sedan den dagen i bajs-insmorda rum. Jag har mött hårda saker, skrämmande saker, tråkiga saker. De flesta dagar, jag hantera det med grace och humor. De flesta dagar känner jag mig oövervinnerlig, som Superwoman.

Jag är inte oövervinnerlig, dock. Jag har mentala och känslomässiga gränser och toleranser—du vet, de där irriterande saker som gör mig mänsklig. När jag säger att jag har en hård föräldraskap dag, Jag är inte in i en tävling . Detta är inte "min dag har varit så mycket svårare än din dag" eller något annat i den stilen. Jag vet att andra står inför utmaningar som jag inte ens kan förstå. Tro inte för ens en sekund att jag inte har tänkt på dig i din svåra situation och kände mig lite skyldig när det gäller mitt eget. Jag har, och det gjorde jag, och det gör jag. Det känns ofta som om alla är i ett konstant "jag har det bättre eller jag har det värre än du" - spelet av en-upmanship dessa dagar ändå. Jag bryr mig inte för småaktighet för att vara uppriktig.

I slutet av dagen, trots vad vi kämpar med eller triumfera över, vi är alla i detta tillsammans. Skulle det inte vara så mycket enklare om vi stöttade varandra på lika marken snarare än att försöka "vinna" en obefintlig pris? Jag har verkligen , verkligen bra dagar, och jag har några verkligen hemska dagar och allt mitt i mellan, och jag är inte rädd för att erkänna det.

Så här är jag, stående på min bergstopp, vilket ger dig en långväga "Vi har fått detta!"

Att alla som arbetar med barn som är sjuka, jag hälsar dig!

Att vem som helst skapa en ny väg med en funktionshindrad älskade, jag hälsar er!

Till alla som kämpar med barnlöshet, jag hälsar dig!

Att vem som helst med en cirkus för barn som är redo för läggdags, jag hälsar dig!

För alla som är trött på den "När ska ni ha barn?" förhör, jag hälsar dig!

Till alla föräldrar, att inga föräldrar, unga och gamla, jag hälsar er!

Till alla som är med en hårt föräldraskap dag, i en skit jobb, träna relation/familj/self-frågor, jag hälsar dig!

Till alla er som har en fantastisk dag idag, går vilse. Ha! Skojar bara! Jag hälsar er!

Och framför allt att någon där ute som är aningslöst att läsa detta medan deras barn är på nedervåningen smetar sitt rum med onämnbara, jag hälsar er och lycka till.

Nu iväg för att göra pannkakor till middag med min kärlek. Vi kan aldrig få till mataffären idag, men det är alltid i morgon .

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Mamalode .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar