Den Oplanerade Sommaren: En Bit av Barndomen Frihet eller ett Föräldraskap Katastrof?

Spring break är knappt över, men mitt sinne är redan på sommaren. Och med den sista dagen i skolan mindre än två månader bort, mina tankar och konversationer har vänt sig till planer för sommaren.

Min familj är lyckligt lottade att leva i en gemenskap som erbjuder ett brett utbud av olika, intressanta och prisvärda sommar aktiviteter, allt från simskola och matlagning till balett och lacrosse-team. Och i år tidigare, så snart våren/sommaren programguide kom på min dörr, jag skulle spendera timmar skur bok, som belyser möjliga alternativ, hund-plöja sidor, textilen föräldrar på mina barns vänner för att se vad de var för att registrera dig för, och samordna olika läger, kurser, aktiviteter och sport för mina två söner. Jag skulle ha skrivit en påminnelse i kalendern med den dag och tid som anmälan öppnade. Jag skulle ha sett till att jag var på framsidan av datorn vid denna tid. Jag skulle ha plågats upp hundratals (tusentals?) dollar i sommar aktiviteter, allt från simskola till art camp för att flagga fotboll.

Men i år, programguide har varit i stort sett orört sedan det kom mer än två månader sedan. Ibland har jag sökt igenom boken och ansåg att ett par alternativ, men varje gång jag sätter boka tillbaka i skåpet utan att bestämma någonting.

Med undantag för en kort förlängning klass som erbjuds genom min sons skola och våren baseball, jag har inte kunnat dra igång på alla aktiviteter under sommaren. Jag vet att dessa läger och klasser fylla upp snabbt, och med varje dag som går, jag ökar sannolikheten att ingenting kommer att vara öppen och vi kommer att tillbringa vår dagtid under juli och augusti utan någonstans att gå eller någonstans att vara, vilket kanske är vad jag verkligen vill i alla fall.

Vid första tanken på en ledig sommar – även en något oplanerad sommar – lät lite skrämmande för mig. För de senaste fem åren, sommar läger och klasser har varit ett bra sätt att hålla barnen aktiva, ge mig en liten paus, och hjälpa dem att få nya vänner. Som en work-at-home-mamma, jag har förlitat sig på samordnade aktiviteter för att garantera ett par timmar av oavbruten arbetstid under sommaren. Och jag var rädd om mina barn (och jag?) skulle vara uttråkad med två månader i stort sett ledig tid.

Men mina farhågor var snabbt och kraftigt uppvägs av en djup känsla av lättnad, frihet och spänning. Vi kan ta vägen resor och gå till stranden och bjuda in vänner över utan att oroa dig för pre-schemalagda kurser eller läger som kan komma i vägen. Beväpnad med en pool pass, simning lektioner kan hända när som helst och var som helst. Och lite tristess kan vara en bra sak för oss alla, driver på nya äventyr, gnistor outside-the-box idéer, och som leder till uppfinningen av en ny verksamhet.

Jag är väl medveten om vår familj är lyckligt lottade att ha valet av hur vi tillbringar vår sommar i första hand, och jag vill inte slösa bort det med självpåtagna förpliktelser och tjat lista över shoulds. Nu är mina pojkar på 5 och 8 år gamla, vi är i sweet spot i barndomen och föräldraskap. De är gamla nog att spela med vänner och på egen hand, utan kräver ständig tillsyn av vuxna, men de är ändå ung nog att de fortfarande glädje i sommar glädjeämnen som att fånga eldflugor och spela fånga flaggan med närheten vänner. Sport är informella två gånger i veckan och strävanden, inte dagliga rutiner med out-of-town tävlingar. Snart nog sina dagar kommer att fyllas med fritidsaktiviteter och sommarjobb, varför rusa in i sysselsatthet innan det är nödvändigt?

Och så min man och jag är överens om: färre aktiviteter, mer frihet. När jag pratade med pojkarna om sommaren är vår plan, att jag var lite orolig att de skulle argumentera med mig, att de skulle be för att ta detta läger eller som klass, men mitt förslag var uppfyllda, för det mesta, med entusiasm (om inte ett par frågor). Jag berättade för dem att efter skolan förlängning klassen var klar i slutet av juni, den enda planerad aktivitet skulle vara en sport team för var och en av dem – baseball för min äldre son, tee för min yngre son, som båda är endast två kvällar i veckan. Jag berättade för dem att våra dagar skulle vara helt öppen för att gå till sjön, bjuder in vänner över, eller gå till poolen. Jag berättade för dem att vi var och en skulle få en tidning att skriva om våra sommaräventyr. Och jag berättade för dem att det är OK att känna sig uttråkad, om de klagar på det och komma till mig för att fylla sin tid, de kanske inte gillar vad jag kommit fram till (tips: för att vika tvätt och plocka upp hundbajs i trädgården är ett bra botemedel för ett fall av tristess).

Jag är fortfarande inte riktigt säker på hur våra oplanerade Sommaren Vad kommer att spela ut och vad våra dagar kommer att se ut. Det kommer sannolikt att innebära en hel del mer att få på varandras nerver än jag skulle vilja, och ofta "time outs" för oss alla. Men jag hoppas också att det öppnar upp tid för cykelturer och vandringar i naturen och spontana resor för att besöka out-of-town familj och vänner. Jag hoppas att vi ersätter den känsla av förpliktelse som genomsyrar skolan år med en känsla av möjlighet, om så bara för ett par månader. Jag hoppas att den lär oss alla – inte minst av alla, mig – att sakta ner lite och komma ihåg att världen är vad vi gör det till, inte nödvändigtvis vad det rätter fram till oss och ger oss.

Jag ser den här sommaren som ett experiment av olika slag, och jag undrar: Kommer det här vara sommaren som vi expandera och växa, skapa och uppfinna oss själva? Eller kommer detta vara sommaren då jag inser att, så mycket som jag skulle vilja vara spontan och ostrukturerad, i verkligheten vår familj kräver rutin och förutsägbarhet?

Och, kanske viktigast av allt, undrar jag hur lång tid kommer det ta för mig att förlora mitt sinne, ta upp dagen med att dricka, och gräva igenom sopor för att hitta min kastade undan program guide i sökandet av en klass – korgflätning, krocket, vad som helst! – det är fortfarande öppet så jag kan ha bara en stund av frid?

Jag antar att vi kommer snart ta reda på.

Relaterade inlägg: 10 Sätt Att Ge Ditt Barn Ett 1970-talet Typ Av Sommaren

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar