Unmedicated Förlossning Överlevnad Tips

När folk hör att jag avsiktligt hade en unmedicated förlossningen med min son, de är fascinerad. "Fantastiskt!" säger de, "Och galen. Jösses. Hur skulle du göra det?" Jag nonchalant axelryckning, kolla min polska, kanal mitt homebirth idol Gisele Bundchen och säga något Zen som, "Åh, jag bara låta kroppen göra vad den var gjord för att göra. Det var ingenting."

Ödmjuk, men bologna. Det var inte ens nära att ingenting, men jag vill inte skrämma dem med "OMFG. Jag har ingen aning om hur. Det var SVÅRT. Jag letade efter ljus så att jag kunde gå in i den." (OK, det var inte så illa.) Det var massor av förberedelser, för mig och RealDad, som leder upp till RealBoy ankomst. Och vi arbetade ut anodrester på go-tid.

Vill du att uthärda unmedicated förlossning, också? Tja, jag har några överlevnadstips för dig så kan du få genom detta intensiva—jag menar, vacker—upplevelse.

1. Börjar mentalt förbereda sig för det värsta smärta i ditt liv JUST NU. Förbereda för naturliga arbetskraft är ett maraton, Damer, inte ett sprint. Du behöver inte visa upp att ett maraton och räknar med att avsluta om du har varit jogga två gånger. Du tränar för att tik, fysiskt och mentalt, för månader. Du behöver inte visa upp för en maraton med attityd, "jag ska springa så långt jag kan, då kan du få en skjuts resten av vägen." Så om du säger till folk att du kommer att arbete för en drogfri så länge som möjligt och sedan få epidural, sluta nu. Du måste åta sig att vända nedåt smärtan 1000%. Ju sämre du tror att det kommer vara mer acceptabel det faktiskt är. Jag förberedde mig att känna det som att mina armar som dras ut av uttag. Då jag praktiserade smärtlindring tekniker för att mentalt klara av det. Mycket effektivt. Så, plocka en del av kroppen, tänk dig hur det skulle vara att ha det dras av, och lära sig att hantera smärtan. Förlossningen kommer inte vara så dåligt, speciellt eftersom det är en normal smärta, förlorar armar och ben är definitivt inte. Denna mentala prep kommer också att hjälpa dig att uthärda arbete med mindre rädsla (och fysiologiskt, rädsla=spänning=smärta, så mindre rädsla=mindre smärta), även om det förmodligen bara så mycket svordomar.

2. Få primal. Din ljud kommer att låta som en korsning mellan en ensam whale 's parning samtal, en förstoppad gorilla grymtar, och en berusad sorority girl' s skrik som hon jagade med kött krok. Du kanske kasta förolämpningar på din partner, vagina, baby, läkare, och Moder Natur, och du kommer förmodligen att förklara åtminstone en gång att du aldrig ha sex igen. Du kan inte undvika det: du kommer att göra några upprörande ljud och säga några upprörande skit. Du kan vara rädd att förlora dina seder och mänskligheten som detta, men jag försäkrar er att det i lämnad av arbete du kommer inte give a fuck. Fakta: mer konservativ du är normalt, galnare du kommer att vara i samband med en förlossning. Så omfamna det nu och lätta ditt sinne. Du kan be alla om förlåtelse senare.

Åh, och medan vi får primal, jag hoppas att du inte planerar att visa upp att din unmedicated födelse och glida in i en förtjusande nattlinne med spännen på axlarna för anbud efter förlossningen ammar. Om du gör, jag hoppas att du också planera för att få blod och bajs i hela denna sak, eftersom det som händer. Verkligen, du bör anlända på sjukhuset i ett så sent skede av arbete du kommer inte ens komma ihåg att du har detta nattlinne och du kommer att sluta med en sjukhusrock kastas över ett ben och bara en strumpa. Så, bara planerar att ha ditt barn ganska naken. Jag lovar att det kommer inte bli värsta med din L&D-team har någonsin sett.

3. Förbered dina coachen #2 . Ge din födelse coach heads up att du kommer att go nuts med den verbala övergrepp och övernaturliga ljud så att de reagerar på ett lämpligt sätt. Även om du inte bryr dig om din unladylike ord och ljudeffekter, kommer du hand om det ser ut som att de är allt annat än imponerad av mirakel förlossning. Du kommer inte att uppskatta alla skrämda ser ut eller motvillig kommentar som svar på din släppa lös. Berätta för dem att låsa in som schizz ner. Andra uttryck än de härliga tillbedjan kommer få mer förbannade och skrämmande ljud, alla riktade mot dem.

4. Låtsas att det är ingen smärta medicin. Epidurals? Vad epidurals? Jag låtsades som de inte ens finns så skulle jag inte bli frestad. Jag trodde att jag skulle vara mer benägna att rida ut smärtan om jag kände att jag hade inget val. Helt fungerat. Om jag hade haft det i bakhuvudet att de fanns tillgängliga, skulle jag har varit ringa narkosläkaren andra jag vaggade in i förlossningsrummet.

5. Tycker inte om post-leverans tillstånd av din vagina. Det är lätt att inte tänka på det när du har en epidural. Du kan inte känna någonting, så att du nästan inte vet någonting händer i ditt reproduktiva system på alla tala till din punani. När du inte vill ha epidural, men du är väl medveten om hur din kropp är att sträcka och vrida för att rymma den nya baby. Du är mycket väl medveten om slidan är staten, och den första logiska tanken att det är för att skydda dina varor så att de inte är förstört och inte sluta se ut som en elefant som din partner kommer att springa skrikande från när de ser det. Vilket kan göra att du vill att korsa benen och håll barnet inuti. Vilket, naturligtvis, är värdelös. Något motstånd till denna process gör det bara svårare, så låt barnet ut. Så otroligt som det är i det ögonblick, din kvinna bitar var gjorda för detta och kommer att helt läka inom några veckor. Och de kommer inte (nödvändigtvis) ser ut som en elefant.

Lycka till! Du kommer att behöva det.

Relaterade inlägg: Bajsa Under Förlossningen: Du kommer att Överleva Det

ADVERT

Lägg till din kommentar