Nej, jag är Inte Gift med Fadern till Mina Barn. Snälla Sluta Oro-Trolling

Folk säger att de märkligaste saker när du är ogift med barn

"Är ni gifta?"

"Varför är inte ni gift?"

"Du vet att om något händer dig att han inte kan fatta beslut för dig på sjukhuset."

"Du vet att om du dör, kan han inte vara tillåtet att göra din begravning arrangemang..."

"Kommer inte ditt barn att bli förvirrad när de inser att deras mamma och pappa inte är gifta?"

"Lagligt, du och din partner är främlingar."

Dessa är alla saker som har sagts till dig eller bett av mig — och det finns många fler där som kom från. Min partner och jag har varit tillsammans i 10 år och vi har två barn. Världen är mycket orolig för att vi inte är gifta. Av någon anledning, det faktum att vi aldrig knuten gör att vissa människor känner att det är deras plikt att erbjuda oombedda råd — särskilt den lagliga sorten.

Det finns massor av människor som jag skulle vilja ställa frågan, "Varför gjorde du gifta dig?" Jag vet par som inte verkar gilla varandra, par som har något gemensamt, och det par som har helt olika värderingar. När folk säger något i stil med Om du dör, han är inte din nästa av kin, Jag har inga ord. Jag har lyckats att göra det till 40 år utan att säga, Din man är lite av en idiot, är du säker på att barnen kommer att bli okej om du dör? Jag menar, vårdnad och kommer definitivt att gå till honom — du är gift. Jag har också lyckats undvika att säga, Din fru är super religiösa. Är du säker på att hon kommer att uppfylla dina önskningar för att kremeras? Du bör sätta det i skrift.

Dessutom är alla medvetna om att enstaka människor kan utföra och tilldela en fullmakt? De kan! Är inte det fantastiska ? Du behöver inte vara gift för lagen att inse att du är tillåten att tilldela rättigheter för vad som händer med dina ägodelar och dina barn efter dig dö. Vem visste?

Det finns alla typer av juridiska dokument att ta hand om alla de frågor som man tar upp — men det är inte poängen. Utgångspunkten är antagandet att jag är som standard vara slarvig eftersom jag bestämde mig för att inte gifta sig. Det är ett antagande som inte gjort om människor som gör. Jag känner folk som har varit gift flera gånger som inte är föremål för raderna i förhör att komma upp för mig ganska regelbundet. Det är som ett äktenskap-certifikat tjänar du några standard respekt, vilket vore vettigt om 50% av de fackföreningar som inte slutar i skilsmässa.

Som för våra barn att vara förvirrad om att vi inte är gifta, de är smarta barn och världen förändras. Jag är säker på att de kommer att kunna avsluta sina små hjärnor runt tanken att alla får inte gifta, inte alla har att gifta sig, och att äktenskapet är ett val som inte alla gör.

Vet du vem som kan prata med mig om det här? Min syster. Hon är den som har till uppgift att ansvaret för att ta hand om mina barn om min partner och jag dör i en våldsam krasch eller något. Det finns massor av juridiska detaljer jag vet inte om fackföreningarna, av mina vänner som är gifta — och jag skulle aldrig fråga eftersom det är ingen av mina jävla företag. Och vad som händer i min familj om jag dö, eller min partner dör, eller vad är ingen annan verksamhet, antingen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar