Universitetet i Verkliga Livet

Jag sade adjö till min sommar barnvakt förra veckan och det var hjärtskärande. Som jag bjuda henne farväl, jag subtilt föreslog att hon skulle kunna lära sig mycket mer med oss än under fyra år på college. Hon skrattade bort det, men jag var helt allvarlig. Högre utbildning är överskattat, tycker du inte? För att hjälpa till att övertyga henne att stanna, jag har kommit upp med några av de bästa saker du lär dig i college. Eftersom hon redan behärskar dem, det verkar inte finnas någon anledning alls att delta. Logiskt, eller hur?

Hur fredligt samexistera med en rumskamrat. Efter ganska mycket att leva med mina barn i sommar, pensionat med vem som helst skulle vara ett nöje kryssning.

Disease control . Hon har gjort ett exemplariskt jobb med att hålla löss, förkylningar och influensa, är borta. Ganska mycket samma sak gäller för Könssjukdomar: Hålla delar av kroppen som tillhör smutsig främlingar borta från din egen.

Hur att laga din egen mat . Hon behärskar konsten att skapa den perfekta peanut butter and jelly sandwich. Mac och ost också. Tillsammans med flingor och frusen yoghurt, det är ganska mycket rundor ut studentrum mat.

Debatt/Planering/Övertalning. Hon spelade domaren med mina fyra och sex år, arrangerade spela-datum och iscensatt av nationella handlingsplaner. Gjort, gjort och gjort.

Vikten av naps . Dessa två timmar på eftermiddagen med grabbarna sover räddat hennes förstånd. Tupplur sparar du igen i skolan.

Är inte de egentligen de viktigaste lärdomarna från högskola? Jag sa aldrig att jag var en duktig elev, men jag tycker att det är ganska övertygande.

Så länge ingen övertygar mitt barn, naturligtvis.

ADVERT

Lägg till din kommentar