8 Oväntade Silver Foder av matallergier

När min förstfödda var tio månader gammal, han led av en anafylaktisk reaktion till dolda mejeriprodukter i sitt ris flingor. Den resulterande besök till akuten gav mig några ränder på min Mamma Badge, men inte lika många som den efterföljande besök till pediatric allergolog, där han fick diagnosen måttlig till svår allergi till tretton livsmedel. Från och med den dagen, han var inte äter jordnötter, nötter, ägg, vete, korn, havre, fisk, skaldjur, gröna oliver, svartpeppar, malt, eller cantaloupmelon. Han var inte att dricka eller komma i kontakt med livsmedel som innehåller mjölk eller något mejeri derivat.

Att Evan, detta betydde inte mycket av en livsstilsförändring. Efter att redan ha vunnit titeln Världens Pickiest Eater, jag kommer inte att behöva göra många ändringar i sin kost. Och, eftersom jag var en stay-at-home-mamma, jag skulle göra det mitt jobb att hålla sin miljö som är fri från hans allergener (trots att undvika att cheesy Guldfisk damm på bibliotek, allmänna tåg tabeller och lekplatser–och full-body nässelutslag som de utlöses–gjorde presentera vår största utmaning).

Men att säga att mitt liv var vände upp och ned i en stund av matallergi Diagnos skulle vara en underdrift. Jag tog Evan är två nya Epi-Pennor från läkare och lägg dem i min skötväska. Då brast jag i tårar. Hur skulle jag möjligen kommer att kunna hålla mitt barn säkert? Och, till en mindre grad av betydelse, som fortfarande ammande mamma, jag behövde klippa dem allergener ut av min kost, liksom. Vad fan skulle jag äta?

Under de veckor och månader som följde, jag ville inte äta för mycket (och mina leder skinn-och-ben figur tyvärr visat sig vara det). Men på något sätt gjorde vi hålla våra barn trygga och han har inte drabbats av en annan anafylaktisk reaktion under de sex år som har gått sedan det första reaktion. Nu, på bara några veckor blyg sin sjunde födelsedag, Evan har framgångsrikt utmanat de flesta av hans allergener och har vuxit ur alla sina allergier utom jordnötter och mjölk.

Med detta nya perspektiv, kanske inte den andra sidan av födoämnesallergier, men kanske från trottoaren på den bortre sidan av vägen, jag kan titta tillbaka och se hur Evan allergier har faktiskt haft några oväntade silver foder. Här är bara några:

1. Jag lärde mig att lita på min mammas intuition. För 9 månader, vi måste ta itu med massor av ovanliga symptom, problem och sjukdomar som *tycktes* om du vill lägga till upp till mer än din typiska nyfödd sjukdomar–kolik, sömnlöshet, rashiness, eksem, trängsel etc. När vi äntligen kunde ansluta alla punkter med En diagnos av födoämnesallergier, jag kände mig motiverad i mitt återkommande besök till barnläkare och min "overprotectiveness."

2. Jag lärde mig att laga mat. Jag hade till. De flesta beredda livsmedel som innehåller minst ett av hans allergener.

3. Jag lärde mig att baka. Mindre än två månader efter sin diagnos, att jag måste göra en Mycket Speciell Första Födelsedag Kaka utan att använda mjölk, ägg eller vete. Jag trodde att det inte kunde göras. Jag hade fel. Om något av mina barn någonsin kommer till mig kl 9 på kvällen innan en skola firande, med en not som begär bakverk för klassen och jag vill inte ha ägg i kylen...jag slipper att gå till affären eller fel grannarna. Jag kan tänka på 6 olika sätt för att göra ägg-gratis godsaker nu.

4. Jag har lärt mig en hel del om vad som är *i* en hel del av den mat som vi äter. Börja läsa etiketter och du kan bli förvånad. Och icked ut.

5. Jag har också lärt mig om vad som INTE finns i vissa livsmedel. Jag vet inte hur de gör det, men Oreos och Jaga Citron pudding är både mejeriprodukter och ägg gratis. Um...slags ick, men jag ska ta det!

6. Jag har blivit tryggare i min roll som mitt barns medicinska förespråkar. Vi behöver inte att blint följa de råd av vår barnläkare (även om vi kunde....hon är underbar), men forskning, avsiktligt, och i slutändan bestämmer vad som är i bästa intresse för våra barn. Och det är inte alltid samma svar varje gång eller för varje barn.

7. Våra barn har varit utsatt för en mycket större mängd mat än vad de skulle ha varit om det inte hade varit för Evan matallergier . Vi har minst tre, ofta fyra, olika sorter av mjölk i kylen. Medan Evan uteslutande drycker hampa mjölk, Max och Molly har en blandad diet dryck, även inklusive mandel, kokos och mejeriprodukter mjölk. Vi håller också ett brett utbud av nötter och frö smör på plats för att möta allas behov.

8. Och slutligen, jag har blivit rörd, gång på gång, av hänsyn och vänlighet mot andra . Från min syster, som gick ut på hennes sätt att göra Thanksgiving Middag säker för min son (och 21 andra gästerna hon värd!); att min granne som är nästan fanatisk (på ett bra sätt) om att tvätta händerna när våra barn leka tillsammans, att de lekgrupp mammor som ringer för att kontrollera vad min sons allergi är det innan packning sina barn", lunchpaket, att de vänner som inte har med jordnötssmör smörgåsar och Gå-Gurt till mitt hus när de besöker, att de föräldrar som gör säker Födelsedagsfest Goodie Bags för Evan (så jag behöver inte ta hälften av godsaker ifrån honom när vi kommer hem); till de lärare som gör det till en del av deras jobb att se till att deras klassrum är säkra för alla barn, och till alla de människor som, när de lär sig av Evan ' s allergier, titta inte på mig, eller honom, med sorg eller säga saker som "Wow, att fattiga barn." Jag är så lyckligt lottad att vara omgiven av så bra människor.

Jag är tacksam för Evan mat allergier eftersom de har till en del bidragit till den fantastiska barn som han är...och jag skulle inte ändra en enda sak om att pojken min.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar