Sanningen Om "Sämre Skolor" Som Föräldrar inte Vill Erkänna

Jag var på en rundtur i mitt kvarter elementary school i förra veckan när verkligheten segregation slog mig med ny kraft.

Jag hade känt, att gå i, att skolan är bara rankad 1 av 10 av distriktets egna mått. Nittiofem procent av eleverna är barn av färg, och 89 procent är från hushåll med låga inkomster. Och jag var väl medveten om att skolan inte visas på många av mina vita grannar " listor av fungerande alternativ. Och medan jag gick in med dessa fakta i åtanke, jag var också i hopp om att hitta en balans mellan min inre cyniker och den flicka som deltog i en låg ranking offentliga skolan själv och vet att siffrorna bara berätta en del av historien.

Vad jag fann var både förlösande och inte. Jag lärde mig att rektor hade lämnat tidigare i år att köra en charter school, bara för att ersättas av en sträng av tillfälliga pensionärer. Jag såg skolans uppskattad musiklärare i handling och lärt sig att det inte finns någon PTA. Jag såg en avskalad, under-finansierad institution där särskild personal arbetar ofta långa timmar och bära flera hattar att göra rätt genom att de studerande mot några ganska brant odds.

Det som slog mig hårdast var det flera av oss som hade visat upp den dagen, Bara 4.

Tänka er att det var i början av December, högsäsong för utflykter, och tid när vissa skolor har för att hålla vårdköerna och andra fylla upp med grupper om 20-40 nyfikna föräldrar en dag.

Den här skolan, jag kommer att lägga till, är mycket nära Oakland gränsen till Berkeley, en stad känd för sina stora offentliga skolor. Det är bara kvarter från företag som säljer $30 tunn jordskorpa pizza och vegansk glass. Och det är omgivet av ett ökande antal vänsterinriktade vita och Asiatiska familjer. Som teknikföretag har flyttat till San Francisco med en ny kraft i de senaste åren (delvis tack vare betydande skattelättnader), en enorm våg av teknisk arbetstagare och deras familjer har passerat Bay, höja bostadspriserna och inledde en våg av nya företag. Men det offentliga skolväsendet har sett lite av pengarna (i själva verket är skolans styrelse gjorde bara $9 miljoner kronor från och med mitten av år budgetnedskärningar ). Och Svart och familjer med låga inkomster som inte har varit fördrivna till avlägsna förorter inför ett brett utbud av skillnaderna.

Bland vita föräldrar jag vet, dessa fakta är ständigt närvarande, men sällan diskuteras. I själva verket är en av de vanligaste känslorna jag höra om Oakland skolor är att någon har flyttat eller planerar att flytta till någon av de omgivande jurisdiktioner för att undvika dem.

"Vi var tvungna att komma ut," en vän sa till mig nyligen efter att ha flyttat hennes familj över gränsen till Berkeley, vilket innebär en nära-miss med något katastrofalt. Hennes son är planerad att börja dagis i höst.

Jag hade precis börjat sökandet efter en övergångsperiod dagis för min egen son, så jag var nyfiken på att höra namnet på den skola som hade skickat henne att springa. "Jag kan inte komma ihåg vad det heter," sade hon. "Men vi kunde inte skicka honom det."

Ingen säger "jag vill inte skicka mina barn till en Svart och Latino skolan." De behöver inte. Även om uppgifter om provresultat, ras och klass är oändligt komplex, distrikts — och GreatSchools.com den webbplats som visas överst på varje online-sökning om varje skola i landet — har kokat ner det till en enkel uppsättning av nummer. Skolan jag besökte den dagen rankas allra längst ner på skalan, en annan skola sex kvarter bort är rankad 8 av 10, och har vunnit flera prestigefyllda utmärkelser. Dess elevkår är 60 procent vita.

Det finns många systematiska skäl att allmänna skolor runt om i landet misslyckas för att lägga våra skattepengar ska användas för det goda av alla elever lika. Men en betydande del av ansvaret tycks ligga med överklassen och vita familjer, och den politik som gör det möjligt för dem att säkerställa att de kan utbilda sina barn i isolering.

I Alabama, till exempel, där Svarta väljare, och Svarta kvinnor i synnerhet, har krediterats med val av Doug Jones till Senaten, situationen är stark. Vita samhällen har det funnits "utbrytning" från större, en gång-integrerad skola distrikt, tack vare en politik som gör att en stad med mer än 5 000 invånare, bildar sin egen skola system. Som ett resultat, många av skolorna i staten är starkt dividerat med race och klass.

Som alla föräldrar känner jag en stark önskan att göra vad som är bäst för mitt barn. Men jag finner mig och frågar: Är det verkligen vad som är bäst om min egen grannar inte har samma val?

Som så många andra delar av dagens någonsin breddning av brist på kapital Jag inser att spendera alltför mycket tid att fokusera på det som andra inte har, kan kännas överväldigande och meningslöst. Och ändå har jag flera gånger förvånad över hur många föräldrar som jag känner som — när de väl hittar ett pålitligt alternativ till en låg-performing school — visas att spendera så lite tid med tanke på de utan alternativ.

Efter att ha besökt min lokala skolan, men jag har inte längre den lyxen. Jag kan ärligt inte säga om det kommer att bli meningsfullt för min man och jag vill skicka våra barn det, men vi tar valet på allvar — och inte för att vi vill rädda någon. Det är inte ett lätt val, men som Nikole Hannah Jones skrev i sin seminal 2016 uppsats i New York Times Magazine "En familj, eller ens ett par familjer, inte kan omvandla ett segregerat skolan, men om ingen av oss var beredda att gå in i dem, så skulle ingenting förändras."

Vita föräldrar, jag är inte naiv nog att tro att besöka den "dåliga" skolor i ditt område nödvändigtvis kommer att uppmana dig att registrera ditt barn det. Jag kan inte ens säga som det ska. Men besöker ändå. Spendera en timme verkligen att registrera verkligheten av prestation klyftan. Ser lärare och studenter i ögonen.

Eftersom kärnan, de här barnen — och deras familjer — bör vara en del av din förståelse av den stad du bor i, som barnen i mitt kvarter skolan för alltid kommer att inta en plats i mitt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar