Osäkerheten I Min Blandade Familj

Söndag morgon Benjamin kom utfyllnad i mitt rum—se "vårt" rum—runt 7. "Mamma," sade han, "jag letade reda på mitt fönster och jag såg en...vänta, vad är de fåglar som är alla röda?"

Min hjärna försökte att simma upp genom Jell-O sömn och bryta ytan i medvetandet. "En kardinal," sade jag.

"Kardinal," mumlade Joe, om en stavelse bakom mig.

"Tja, jag såg en baby en av dem att falla ut ur ett träd," Benjamin fortsatte.

"Vad?"

"Jag tittar ut genom mitt fönster och jag såg en bebis...nej, det var inte en bebis, det var nog ett barn...cardinal prova att flaxa med sina vingar och gå ut ur boet, men det föll."

"Gjorde det att dö?" Jag börjar ha en dimmig visioner om dagen börjar alldeles för tidigt, ute på altanen i min pyjamas, tröstar mitt medkännande 6-år-gammal som vi stod över de krossade och brutna kropp av en baby—nej, barn—fågel. I mitt sinne, den varelse som såg ut som tecknad fågel från Är Du Min Mamma?

"Nej, det är morsan var att titta på det från ett annat träd för att göra säker på att det var OK och inga djur har det."

"Bra. Vi ska prata om det lite mer senare. Du kan gå ner om du vill."

Då sover Jell-O rose igen, flödade runt i min hjärna, och jag förlorade synen av den vakna världen för en lite längre tid.

Hem Är Där Lådorna Är

Lådor. Fulla lådor. Tomma rutorna. Nästan tomma lådor att envist hänga på några slumpmässiga objekt som inte har några uppenbara destination.

Rutorna har varit centrum för vår existens i flera veckor nu. Första vi gjorde boxar och fyllde dem på Joe ' s house och sedan på mitt hus. Nu har vi tomma kartonger och lådor i kollapsade vår house. Det känns lite konstigt representation av Cirkeln av Liv, komplett med braskande produktplacering av U-Haul.

Det finns så många beslut som ska fattas. Vad som händer i det? Har du något emot om jag sätter det här? Vad tror du om att lägga till detta till det? Vi bör få en av dessa saker att hantera sånt där. Är detta OK, eller bör vi få nya? Har du sett det som gör det?

Vi har nära till två veckor nu. Det är bättre för varje dag. Ibland är det bättre för varje timme. Med varje låda som fullbordar sin cirkel, huset blir mer beboelig. Det finns gardiner upp nu, vilket känns som en otrolig lyx eftersom jag spenderade den första veckan med att försöka räkna ut hur att få klädd i vårt sovrum eller badrum utan att blinka närheten. (Det fanns inget sätt att göra det. En natt, jag har ändrat i korridoren.)

På toppen av uppackning och att hitta och att bygga bo och arbeta och att lämna för att tala på en konferens bara några dagar efter att vi flyttat in, det är det faktum att, ja, vi är en blandning familjer. Vi är inte längre ett parti av tre. Vi är ett parti av sex ibland, och ibland är vi en part av fyra, beroende på dag. Ibland är det bara Joe och mig, som vi kommer skuldmedvetet erkänna för varandra är en allvarlig upp till skilsmässa.

Jag har mina egna känslor om allt detta men jag är mer orolig för munchkins—alla av dem. Är de OK med allt, alla nya förändringar, alla justeringar? Är detta att stressa ut dem? Känner de sig ledsna under dessa ler?

Jag är rädd för att mina barn har levde på TV och tv-spel sedan vi flyttade in. Jag bestämde mig för att inte oroa tid för skärmen under denna tidiga övergång, men då kan jag skicka mina barn på det sätt att sätta något annat i garaget och jag finner mig själv att försöka att få en läsa om hur de mår som jag svisch av.

I flera månader nu, det har varit så mycket att göra. Så många saker att bocka av listor. Jag önskar att jag bara kunde sätta att "säkerställa en positiv psykisk hälsa för barn" på att lista och bocka av.

Gjorde Det Verkligen Hända?

Jag håller på att vakna varje morgon, och Joe är där, och vi är i detta hus som jag daydreamed om veckor. Joe är där, och här, menar jag, varje natt, någon timme pendla mellan, inget att säga godnatt via telefon.

Ibland känns inte riktigt. Jag går runt och lägga bort saker och arbetar på mitt kontor (som är en rummet snarare än ett trångt hörn i köket) och barnen gör sina barn grejer, och ingen verkar också traumatiserade av allt detta. Ibland undrar jag om jag fortfarande i min dagdröm.

Barnen åkte till sin pappa på söndag kväll. Efter att jag tappade bort dem, insåg jag att jag hade glömt att fråga Benjamin om barnet kardinal. Sedan jag började undra om jag hade drömt det också, och kanske den konversation som aldrig hänt. Eller kanske han hade drömt händelsen, men trodde att det var på riktigt. Hans beskrivning verkade så levande. Hur kunde han ha sett alla som från sitt fönster?

"Gjorde Benjamin kom i den andra morgonen talar om en fågel?" Jag frågade Joe nästa dag.

"Ja. Han sa att han såg en baby kardinal faller ur boet. Eller han kanske trodde att han såg det, men han bara drömt det."

Hmm.

Jag älskar en liten dröm tolkning bara för shits and giggles, så jag tänkte att detta kanske är en dröm av kardinal.

Fågeln var inte längre ett barn, men ett barn, precis som Benjamin. Kardinalerna är röd. Röd, som alla hippies vet, är färgen av rot-chakrat. Min mamma hjärna och min hippie hjärnan sammansmält på den idén och fick panik för en stund—rot, stabilitet, trygghet, och faller, fågel höll på att falla. Var Benjamin fågeln, och han var bekymrad över att hans stabilitet var i fara?

Och sedan gick jag till online dröm lexikon (eftersom det ibland att jag gör det, så inte ens ) och tittade upp kardinaler. Det sade detta: "Att se en kardinal i din dröm representerar vitalitet och lycka. Det kan också betyda första hand eller din position i fronten."

Så anser han att hans lycka har tagit ett dyk? Eller kanske att hans mamma är upptagen, och han känns inte som en prioritet?

Men sedan kom jag ihåg: fågeln föll, men det var OK eftersom mamma var att hålla ett vakande öga .

Denna rörelse är skit svårt. Jag kan inte säga hur mycket sömn som jag har förlorat över att skicka mina barn till en helt ny skola och hur många böner har jag skjutit upp till universum, som i "låt de andra barnen vara trevligt att mina barn", "låt mina barn göra en meningsfull vänskap," och "var snäll och ge dem någon att sitta med på lunchen."

Dessa saker som är utom min kontroll. Vi har redan lämnat vårt mysiga lilla bo av den Inre Mama Radhus. Så småningom kommer de att behöva lämna våra stora, nya blandade-familjen boet och börja skolan. Jag kan inte fånga dem om de vackla, men jag kan göra vad jag kan för att förbereda dem. Jag kan titta på, och jag kan heja på dem. Jag kan ingjuta dem med övertygelse att även om de faller, kan de fortfarande vara OK, och de kan försöka igen.

Jag kan låta dem veta att mamma är alltid här. Mamma är alltid tittar på. Det låter som en läskig sak att säga, men du får min drivgarn. Inte förstöra ögonblicket, mmkay?

ADVERT

Lägg till din kommentar