Unblocking Blockerade Mjölkgångarna... Med Vibrationer

Mina bröst har nått en "C" - cup när jag började gymnasiet. Jag fruktade att de skulle fortsätta att växa tills de såg ut som min mammas, vars bröst hängde nästan till hennes navel som gamla ballonger med flytande areolas ta upp basen. De flöt på sina egna vatten.

När min dotter Emilia var född i mina sena 20-talet, min "D" koppar svällde. "Jag kan se din mjölk är säker på att komma in", barnmorskan sa på förlossningen för kontroll. Mina bröst, två gånger storleken på min dotters huvud, så småningom sjönk tillbaka ner till hur jag minns dem, bara lite...lägre.

Sju år senare, var jag tvungen att köpa "DD" amnings-bh: ar med graviditeten med min andra dotter. Mina bröst var som min mamma mer och mer. Enda, och att uppfostra mina barn på min egen, tanken av att någon ser min nakna bröst fick mig att krypa. Då Coraline kom, hakade på öppen mun och perfekt 20 minuter efter att vi fick ut av förlossningarna tub, och fortsatte till sjuksköterska på ett sätt som jag bara kan tänka på som suger mig ben torr. Hon fick nästan fem kilo under de första två månaderna. Mina bröst växte upp i den vackra klot som arbetat hårt för att hänga med efterfrågan.

Men var så ofta, att hon inte efterfrågan, och de behöver inte ta ledigt. Jag blir blockerad mjölkgångarna.

Inte bara i ett svullna, svullna sätt. Jag får blockeringar att väcka mig upp i före gryningen timmar. Jag har lärt mig hur man får ut dem för hand, kommer genom trial and error olika sätt ryck i mina bröstvårtor i en process som jag kallar mjölkning mig själv. Små bäckar skjuta över golvet, över de handdukar som jag har lagt ut, väggen, och mitt ansikte. Sedan den lilla blåsa (ja, det har ett namn) tränger ut och jag kan gå och krypa tillbaka i sängen utan en smärtsam, stabil konstruktion melon ansluten till mina bröst, men med nya empati för sexuellt frustrerade män.

Det gick inte så bra förra gången. Vid lunchtid nästa morgon hade jag fortfarande att mjölk själv mellan matning. Ingenting fungerade. Om jag av misstag höll min baby på vänster sida, hennes trycka upp mot mig gjorde mig nästan svimmar av smärta. Det var inte massera för att vara hade. Jag tog ibuprofen. Jag drog på min bröstvårta och blöta handdukar med mjölk, undvika att borsta mot svullna delar. Ingenting chunky kom ut. Jag vände mig till min online-mamma grupper för att få hjälp.

"Satte en varm tvättlapp på det drabbade området," sade en. Jag hällde kokande vatten på en trasa och höll upp den för att svalna. I några minuter, det var kallt, så jag var tvungen att upprepa processen igen, och fick bara frustrerad och våt.

"Jag ska ta över min dubbel elektrisk pump!" sade en annan. Mina bröstvårtor hade en historia av utgående upp som borstat över havstulpaner på omnämnandet av en elektrisk pump, men jag var desperat för att prova något.

"Ta en varm dusch och massage ut det," en kvinna sade. Jag stod där, siktar på mina bröst på den heta strömmar av små nålar träffa mina bröstvårtor, mjölkning, spruta väggarna, och de mjuknat lite. Nog för mig för att, tja, okej jag suger på mina egna bröstvårtan. Jag stängde mina ögon och drömma om det en orm bita, spotta mjölk dramatiskt med mina fötter. Tio minuter senare klev jag ut ur duschen till en unamused baby, och med en fjärdedel av mitt bröst fortfarande full av oförsonliga säckar.

"Få någon typ av vibrationer på att det ska fungera blockering. Ja, som typ," en kvinna svarade nästa. Vänta. Vad? Och där var min vibrator, ändå? Jag hade köpt en ny efter reda på att jag var gravid eftersom, well, jag tvivlar på att berätta en människa om min baby bump skulle leda till sexiga gånger. Men det hade gått flera månader sedan jag ens tänkte på det—sex eller vibratorn.

Så jag sitter vid mitt skrivbord, gnugga min boob med en lila silikon sex-tums kanin, göra grimaser på en grinig bebis i hennes bouncy plats. Min chef e-post om att arbeta nästa dag. Jag försöker med olika metoder—virvlar och långsamma linjer. Min äldre dotter barnläkare samtal. Jag kodade för att stänga av den och tappade den där det ekade på trägolvet. Amning konsult returnerar mitt samtal. Jag klarar inte av att berätta för henne att bara innan jag svarade, att hon skulle ha hört låg, pulserande buzz på högsta intensitet. Det brukade vara min favorit.

Jag var tvungen att amma mitt barn på det andra bröstet nästa gång hon var hungrig. Även om det var genom en skjorta, det kändes fel att låta henne dricka mjölk som hade skakats av en lila kanin som tenderizing kött med en stor dildo. Detta visade sig vara en bra sak i alla fall, eftersom mitt högra bröst i någon form av knytnäve, fot stampa utbrott, slutat läcka och bestämde sig för att blockera upp, alltför. Lady puckel blå bollar.

A vän tappade bort pumpen, som jag hakade upp sig och försökte komma till god användning under böcker vid sänggåendet. Min 7-åring såg i fascination. "Kan jag dricka lite?" frågade hon med stora ögon.

"Nej!" Jag sa med larm.

"Varför? Jag är van att dricka det," sade hon.

Visst, hon hade en poäng, men trodde att avsky mig för mycket. Jag tänkte tillbaka till dusch och ryste.

Jag bytte till mjölkning för hand. Höger bröst kunde inte hålla sin blåsa för mycket lång, och det kom ut en "pssst" ljud och pressade spray. Jag försökte pumpa på rätt medan jag ammade på vänster, och när min dotter slutade läsa hennes berättelse hade jag två, diskett, tillplattad, kuddig bröst igen.

"Mamma, kommer mina bröst bli som din?" min dotter frågade när jag kramade henne godnatt.

"Förmodligen", sade jag.

"Bra," sade hon. "Du är så mjuk." Hon pausade för att storlek upp mig. "Men jag kan vara hälften så stor, rätt?"

"Visst", sa jag.

Dröm små barn.

Relaterade inlägg: De 5 Mest Besvärliga Stunder som en Ammande Mamma

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar