Två Typer av Perfekt

Det är runt 3:30 och jag är inte somna. Jag sorts sov stående över en barnsäng för ett tag, tror jag, medan min 6 månader gamla som hålls på mitt finger med en död grepp som jag inte kunde få ut av och egentligen inte vill på grund av att minst var han äntligen sova.

Jag var på samma sätt för min mamma när jag var en baby. Hon har alltid berättat för mig att jag en dag skulle få min payback. Jag tyckte det var så roligt att min förstfödda var en grym sleeper, men med den andra min payback har kommit. Det är mörkt och tyst nu, den tid då självreflektion kommer översvämningar i genom delirium.

Jag minns att jag hade extrem ångest som ett barn. Från vad jag kan minnas, det började med att blöta sängen. Jag kämpade sova eftersom jag var så livrädd för att än en gång vakna upp genomblöt. Jag kunde inte styra det. Då fruktade gå in i mina föräldrars rum. Jag kan fortfarande se dem sova i mörker, diskuterar som en kommer att känna sig liten shake från min lilla hand att väcka dem för att hjälpa mig att ändra mitt lakan. Och det verkar som att precis när jag har det under kontroll, mina föräldrar separerade och en helt ny uppsättning av känslomässiga problem uppstått.

Som barn var jag blyg, och extremt känslig. Det påverkade mig att växa upp och i min första åren av äktenskapet. Det var som att jag inte låta mitt sanna själv för att komma ut, för vissa anledningen till att hon tystnar. Och precis när jag har det under kontroll, jag hade ett barn i min egen. Den osäkerhet och rädsla krockat i en blandning av att jag inte vill skruva upp detta och oh my god jag är att skruva upp detta. Jag säger alltid, och tror fortfarande, att jag är glad att saker hände som de gjorde, men i efterhand kan det ha varit så mycket bättre. Om bara mig nu kunde prata med mig då. Och det får mig att undra vilka typer av kamper mina egna barn kommer att ha när de växer.

Jag skulle älska att säga att de kommer vara starka, självsäkra män som är perfekt på alla sätt, men jag tvivlar på att det kommer vara fallet. Varje gång jag har träffat någon som jag tyckte helt hade det tillsammans, jag kommer alltid att lära sig efter att lära känna dem, att de måste övervinna sin egen kamp för att bli den person de är idag.

Vid första, att tänka på allt detta gör mig rädd för mina pojkar. I nästa rum finns en liten pojke som bär underkläder till sängen för första gången istället för en pull-up. Saken är den att jag aldrig trodde att jag kämpade när jag var liten. Jag bara lever mitt liv. När vi har problem, vi ta itu med dem, övervinna dem, och fortsätta på.

Och en dag kommer mina barn kommer att göra samma sak. I själva verket, de gör det just nu och vet inte ens det. Och att jag fortfarande gör det. Och det är tillväxt. De flesta saker som vi gör, gör vi en lite annorlunda nästa gång. Om vi väljer att odla en trädgård, vi kan sätta frön ytterligare isär den för andra gången, men oavsett, finns det fortfarande en viss tillväxt. Så, när jag är med dessa tankar jag ska gå vidare och sätta det i skrift så att de har en permanent plats i denna värld.

Pojkar, jag är inte ledsen för att skruva upp det. Jag kommer bara att vara ledsen om du en dag inte kunna erkänna att det är de små misstagen som bara kan vara vad som gör dig perfekt.

"Det finns två typer av perfekt: du kan aldrig uppnå, och den andra, genom att bara vara dig själv." -Lauren King

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar