Två Barn Är Inte Samma Sak Som Att Ha Tvillingar, Och Detta Är Varför

Min 17-månader gamla pojke/flicka tvillingar är min första och enda barn. Graviditeten var inte en överraskning, men läkaren säger att "det här är en sac, och....här är en annan sac" var verkligen en chock. Vi visste personer som fick tvillingar och de verkade vara efterlevande, så hur svårt kan det vara?

Vi var ambitiösa. Vi kan göra detta. Och...tja...det var som hände så vi behövde vara ombord med det.

Jag minns att jag berättade för min dåvarande chef att jag var gravid med tvillingar. Efter att hon skrek av förtjusning, hon berättade för mig att hon hade en vän som hade nyligen fått tvillingar, och som hela tiden talar om för henne hur "coo coo bananer" som den var vid hennes hus, dag och natt. Med två små barn själv, en 4-åring och en 2-åring, hon påpekade att hon inte kunde förstå hur det kunde vara så mycket svårare än vad hon gick igenom. Att inte ha den blekaste aning om vad jag var på väg att uppleva, jag höll med henne och hoppades att vi var båda rätt.

Vi hade fel. Nu när vi är i vårt andra år av twin föräldraskap, vi börjar äntligen lära sig att det är ingen mängd av ambition i världen som kan förbereda dig för det första året av tvillingar. Eller som min svärmor sa (någonstans runt vecka 6): "att Ha tvillingar är inte som en baby gånger två, det är som en baby gånger åtta."

Vi börjar äntligen lära dig att allt är tillfälligt. Så snart vi tror att vi behärskar den senaste utmaningen, att man går bort och en annan tar sin plats. Det finns en oändlig merry-go-round av misstag, fler misstag, överlevnadsteknik, ge upp, ge upp och det ultimata testet i att lära sig att välja dina strider...gånger två.

Så för er som har två (eller fler) små och förstår inte varför oss tvilling föräldrar verkar så mycket mer utmattad, här är varför:

1. Du inte Har Nytta Av Lärdomar

De flesta av de nya föräldrar har absolut ingen aning om vad de gör. Allt du lärt dig från alla dessa underbara baby böcker och klasser går rakt ut genom fönstret när som liten, liten person som kommer. Men du lär dig när du går, du gör misstag men så småningom kommer du hitta en rytm och vid en viss punkt, du tänker "Skulle det inte vara bra för barnet att ha ett syskon?" och bestämmer dig för att du vill göra det igen . Denna tid, du vet mer...mycket mer. Du vet vad du ska oroa dig och vad man inte ska bekymra sig om (vilket i min mening är halva slaget vunnet); du vet ungefär hur lång tid varje fas kommer att vara, du har en verktygslåda full med verktyg som har testats och godkänts. har du erfarenhet och beroende på hur gammal din förstfödde är du kanske också har en hjälpare!

När tvillingarna är ditt första barn, din verktygslåda är helt tom och nu är du ansvarig för två små människor som, trots att de är tvillingar, behöver helt olika saker vid helt olika tidpunkter. Du är extra utmattad eftersom det finns alltid en baby som är vaken (och förmodligen gråter). Du är öm, eftersom (1) mest troligt att du hade en C-avsnitt, och (2) om du ammar, det finns inga raster och ingen tid att läka, du är antingen utfodring någon eller du satsar.

Det är sant att de första månaderna är svårt för alla, men om det är din andra eller tredje go-round, har du en påse med tricks för att få dig igenom den Mörka Medeltiden.

2. Det är riktigt, Riktigt Svårt Att Vara Ensam

Att vara ensam med nyfödda tvillingar är bonkers. Jag talar inte från en plats med mycket erfarenhet eftersom jag var så livrädd för att vara ensam med mina tvillingar som jag gjorde allt i min makt för att se till att det nästan aldrig hänt, åtminstone under de första månaderna. Men, ibland är det hände och jag minns tydligt att räkna ner minuterna tills min man eller min mamma eller någon vuxen människa skulle komma in genom dörren för att rädda mig.

Hantera två skrikande, hungriga barn som försöker haka på varje del av din kropp samtidigt som du förhandlar med en dubbel omvårdnad kudde kommer att sätta dina nerver in överväxeln. Sedan (om du har tur) du har två sovande barn i knät när du inser att (1) du desperat behöver kissa eftersom du dricka massor av vatten varje dag för att se till att du kan producera tillräckligt med mjölk för två barn, (2) att du inte har ätit ännu idag och du svälter eftersom du bara gav alla dina näringsämnen till de två barnen, och (3) att din mobiltelefon är...um...vem vet var det är? Även om du kan lista ut hur man får en av dem i en korg utan att väcka dem, vad händer med de andra? Någon som är definitivt att vakna upp och det är bara oacceptabelt så du sitter där, på soffan, svältande och be att du inte kissa i dina byxor innan någon räddar dig.

3. Folk Frågar Dig Frågor Som Ingen Av Deras Verksamhet

Det finns en hel del roliga inlägg och artiklar om den absurda frågor och kommentarer som twin föräldrarna får när de är ute i det offentliga.

" Är de identiska?" Tja, den ena är en pojke och en flicka och de ser absolut ingenting lika så...nej.

" Har du en naturlig födsel?" Ursäkta mig, vet du? Och vad betyder då detta?

" Eftersom du hade en pojke och en flicka du måste vara gjort, eller hur?" Klar med vad? Livet? Detta samtal?

Den mest kända, som egentligen inte är en fråga, men fortfarande får mig varje gång: " Åh! Jag har alltid velat ha tvillingar!" Ska jag erbjuder dig min?

Också, "Två för priset av en!" Åh, du tänker så? Tala om att min livmoder och min plånbok.

Och min personliga favorit, "Är du deras mamma eller bara barnvakt?" Jag får detta eftersom jag är brun och mina barn är multi-etniskt, ljushyade och min son har blå ögon. För detta, jag har lekt med olika smart-ass svar, men på sistone har jag bara ge ett falskt leende och hålla den i rörelse. Jag är säker på att människor med icke-tvilling barn få dumma frågor också, men jag misstänker att det är inte alls lika ofta eller invasiva och åtminstone de hade erfarenhet av att gå ut offentligt med en baby och kanske bara få obligatoriska "Åh, han eller hon är så söt!"

4. Vid En Viss Punkt Kommer Du Att Ha Två 2-Åringar

Nog sagt.

5. Det Finns Ingen Hand-Me-Downs

Att ha tvillingar kan vara mycket dyrt, och om det är din första barn, det är ingen bilbarnstol från äldre bror eller kläder från äldre syster. Du måste köpa allt och de flesta saker som du måste köpa två gånger. Två höga stolar, två bilbarnstolar, två spjälsängar....du får punkten.

6. Det finns Aldrig En Enda Barnet

De har alltid varandra. Alltid. Även när de inte vill. Att de aldrig har erfarenhet av att vara det enda barnet och vi föräldrar får sällan erfarenhet av bindning med ett enda barn. I de sällsynta stunder när jag får spendera tid med en enkel-dubbel, jag försöker leva i det ögonblicket, vårda det och låt dem känna det unika i det tillsammans med mig.

Jag trodde aldrig att vara mamma till tvillingar och lika svårt som det är, jag skulle inte ändra en enda sak. OK, kanske jag skulle ändra några saker, men de är oftast saker om mig och ingenting om dem. De är de mest underbart imperfekt, perfekt, rolig, nyfiken, stökiga, dumma, envisa, utmattande, vackra varelser på mitt upp-och-nedvänd värld. Om de väljer att bli föräldrar en dag, jag hoppas att jag är där för att hjälpa dem att navigera sin väg genom denna löjligt tufft jobb, oavsett om det är för ett barn, två barn eller fler.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar