Viral Twitter-Tråd Naglar Vad som Har Social Ångest Är VERKLIGEN Som

Med social ångest är så mycket mer än att vara "blyg", och denna tråd nails

Social ångest är att uppleva rädsla om att bli bedömd negativt av andra människor i sociala situationer, vilket leder till att de som har det för att känna sig otillräckliga, sämre, självmedveten, generad, eller ens deprimerad. Det är långt mer nyanserad och komplicerad än bara "åh haha jag hatar människor, jag älskar att bo hemma."

Vilket är anledningen till att detta virus Twitter tråden är så viktigt — människor överallt som har social ångest delar med sig av sina erfarenheter för att hjälpa andra att bättre förstå.

Social fobi är en oerhört vanlig fråga. Vissa människor har specifika, situationsanpassat oro, för andra är det mer allmänt. I USA visar studier social fobi som den tredje största psykisk störning i landet, efter depression och alkoholism.

Att vara i sociala situationer med andra som är utåtriktad och sociala enkelt kan göra att du känner att du under ett mikroskop. Plötsligt, en enkel familj fest eller en samling av vänner och acquaintences ger en känsla av hyper själv-medvetenhet, och du känner att du sticker ut som en öm tumme.

https://twitter.com/jetpack/status/983407633892769792

Personligen har jag en tendens att göra en post-spelet analys av varje enskild detalj och samtal av en social situation. Jag kommer att våndas över om jag borde ha sagt något, och kommer i all oändlighet undrar om min närvaro i en given social händelse var "för mycket" eller "inte tillräckligt".

https://twitter.com/jetpack/status/983408446136639489

En annan viktig sak att komma ihåg — med social ångest är inte samma sak som "att vara blyg." PÅ ALLA.

https://twitter.com/jetpack/status/983701627398950912

Det värsta är att känna sig som alla kan vädra ut ditt obehag.

I min pre-mamma livet, jag var super deltar i gemenskapen teater. Att vara på scenen framför en hundra människor inte bry mig det minsta, inte ens att vara på scenen samtidigt som 25 pounds övervikt i en negligé ( Katt på Hett plåttak, om du är nyfiken). Eftersom på scen, jag var inte mig själv. Men vet du vad rent av handikappad mig? Att behöva svettas genom samtal med publiken efter föreställningen. Jag kände mig dum. Tafatt. Jag var säker på att de var alla pratar om hur fet jag var, hur talanglös jag var.

Med social ångest är jävla brutala.

https://twitter.com/jetpack/status/983708735620112384

Höj din hand om att bli en mamma har gjort din sociala ångest värre. Vi tillbringar så mycket tid runt våra små, eller hemma, och inte gå ut alls någonsin — att vi känner att vi verkligen vet inte hur det är att vara i samma rum som andra vuxna människor längre.

Människor med social fobi — vi vet vår oro är irrationella. Det är inte vettigt att en hel del av tiden. Läser trådar som denna och känna andra människor förstår hjälper en hel del.

För mer information om social fobi och behandling alternativ, chef över till National Institute of Mental Health.

ADVERT

Lägg till din kommentar