Varför Våra Tween Tecknat Ett Elektronik-Kontrakt

Som en hel del föräldrar, min man och jag är närmar sig scenen där vår 9 år gamla vill ha en mobiltelefon. Hon har redan en surfplatta med tillgång till internet, men som de flesta barn, vill ha en telefon också.

Här är grejen: när det är dags för oss att lägga till en linje och skänka sitt ansvar sade telefon, kommer det att vara en gemensam som vi kommer att vara tillåtet att ha tillgång till vid någon punkt i tid.

Per kontrakt (ja, hon faktiskt har undertecknat en), hon avstår från alla rättigheter till privatliv och vi kommer att ha alla lösenord för varje konto eller app på alla gånger.

Jag är säker på att några av er är rullande dina ögon just nu. Helikopter föräldraskap inkräktar på barnets förmåga att känna sig fri och oberoende, eller hur? Jo, alltför dåligt. Våra barn har tillräckligt många vänner, hon behöver inte två. Hon behöver föräldrar för att vägleda henne och hålla henne säker — för att vara säker på att hon är att göra smarta val om vem hon omger sig med.

Som många barn i hennes ålder, hon spelar Roblox. De flesta av hennes spel sker på hennes mammas hus, och det var inte förrän vi började höra mer om detta "Roblox" (ett ord främmande för oss) att vi började trycka på henne för mer information.

På bilfärden hem från skolan en dag, att jag i huvudsak frågade henne om hennes namn och lösenord, men i en avslappnad, naturligt sätt. "Åh, detta är så spännande! Ditt första konto! Vad som användarnamn gjorde du välja? Låt mig gissa, något med en enhörning?" Det var faktiskt en björn, sa hon fnittrande. Hon gick sedan på att berätta för mig utan att någon petade hur hennes lösenord var hennes namn plus två utrymmen, "eftersom det behövs för att vara åtta tecken." Gud jag kommer att sakna dessa oskyldiga dagar. Hon har fortfarande ingen aning om att jag installerat appen på min telefon och övervaka henne från tid till tid.

Hon vet inte att acceptera vänförfrågningar från främlingar på Roblox, eller något spel, men med så många rovdjur som finns, det är något jag mår bättre dubbel kontroll.

Mobilen kommer att få en helt ny uppsättning av utmaningar. Skicka sms, sociala medier och allt annat på att iPhone som kommer att göra vår söta, skyddade 9-årig flicka tillgänglig för hela världen (inklusive, mest troligt, hela hennes skola). Det är skrämmande.

Jag är lärare, så jag vet en sak eller två om hur preteens och tonåringar som beter sig på deras mobiltelefoner. Sociala medier är deras identitet. De ta reda på var andra befinner sig via kartan på Snapchat. De kommunicerar via grupp-chattar. De tar hundratals selfies en vecka. Det är coolare att vara "Facebook Berömda" än att få bra betyg. De dömer varandra efter hur många likes och followers de har. De isolat. De mobbar.

Jag säger inte att varje interaktion mellan barn på deras mobiltelefoner är negativ. Det skulle vara en grov överdrift. Men att vara på den fronten med tonåringar 10 månader av året i mitt klassrum, jag har ett perspektiv som många föräldrar inte.

Jag tillfrågade en klass en gång i en blind undersökning, och endast 2 av de 28 elever sade att de aldrig hade blivit mobbad på nätet på något sätt. Vissa medgav att göra mobbning .

Så, när jag nämnde rovdjur tidigare, att jag inte bara innebära att den stereotypa läskiga gamla kille bakom en dator skärm som är catfishing unga, naiva flickor till att skicka honom bilder av sig själva (eller värre). Jag talar om våra barn jagar varandra.

Kids. Är. Menar. Det var inte förrän tidigare i sommar för att min styvdotter anförtrodde mig hur hon blivit kallad för "fet" och att en tjej faktiskt slutat att vara vän med henne på grund av hennes vikt. Hon har precis avslutat tredje klass. Det gör mig sjuk av oro, som visste allt för väl att flickor får bara elakare när de närmar sig de mellersta skolåren. De flesta av det (och jag säger till henne här) är tjejer att vara obekväm i sin egen hud och göra sig själv till att må bättre genom att förringa någon annan. (Att hon inte tror mig.)

Fortfarande, om en kommentar i klassrummet eller på skolgården kan sticka så mycket, jag kan inte tänka mig att om någon hade postat det eller twittrade den eller textade det. Att ordet skulle för evigt vara tryckt i hennes sinne, att veta att det blev offentligt.

Vi kommer aldrig att välja sina vänner för henne. Som sagt, jag har redan rensat ut ett par mean girls detta år. Mamma radar är riktiga. Vi kommer inte låta henne vara vänner med folk som inte respekterar henne och behandla henne väl. Precis som vi aldrig skulle acceptera att hon gör något mindre för dem.

Det är de vänner om vem som kan vara mest farliga bakom en mobil skärm.

Jag har ett så intressant utsiktspunkt som lärare, där jag ser barnen börjar året på en klick och sluta i en annan. Flickor klottra varandras namn på sina bärbara datorer med #twinsforlife och #besties i September, som av februari, kan inte ens titta på varandra. Det är en galen tid för dem, och så snabbt som puberteten träffar, så gör de förändringar i cirklar.

Så för mig som förälder, jag behöver veta att min styvdotter är att vara trevlig på nätet och behandlas väl i retur. Jag behöver veta att hennes "vänner" som verkligen är vänner.

Jag måste skärm som. För att skydda henne. Det är verkligen så enkelt. Det är mitt ansvar.

ADVERT

Lägg till din kommentar