Att Låta Min Dotter Välja Hennes Kläder Är En Lektion I Kroppslig Autonomi

Tillbaka-till-skolan-shopping är något jag alltid haft att göra med min dotter. Hon har ärvt min kärlek till kläder och skor, och vi uppmuntrar varandra (lite för mycket) för att köpa alla saker . Vi brukar träffa min syster och hennes dotter ut för en natt av Kinesisk mat, sedan vidare för att blåsa upp varje butik inom en 20-mils radie. Vi börja planera det i juni, det är en av höjdpunkterna på vår sommar, och en tradition som jag hoppas håller igång långt efter de båda examen college.

Som min nu-tween dotter har blivit äldre, jag har sett henne dras till kläder skulle jag inte välja för henne. Och när jag föreslår något som jag gillar, jag får kommentarer som, "som ser ut Som en privat skola uniform. Jag går till den offentliga skolan. Hej!" eller "Meh, jag gillade som för fyra år sedan, Mamma."

Hon har smak för saker med mönster och massor av färger, samtidigt som jag är lite vanligt och tråkigt för henne. Hon gillar jeans som är mycket monterad och inte hängiga. Hon gillar att bära shorts över leggings med grafiska T-shirts. Ingenting är överdimensionerad, någonsin.

Jag är noga med att hon inte välja saker som är för tajt eftersom jag vill att hon ska vara bekväm och kunna bära de kläder vi köper för längre tid än en månad. Jag har försökt att få henne att gå med på saker med lite mer att ge"," men så fort jag ser hennes ansikte när hon tittar på sin spegelbild i spegeln, påminns jag om att hon inte känner sig bekväm. Att hon inte gillar att passa, och att hon inte må bra om sig själv. Hon har sin egen stil, och hon vill uttrycka sig själv. Jag får det.

När jag var 16, jag hade ett jobb paketering av livsmedel. Jag stod utanför butiken en eftermiddag på min rast, klädd i ett par cutoff jeansshorts när en kvinna gick förbi och gav mig en smutsig look. Hon ringde till butiken så fort hon kom hem och klagade på att en av de anställda blev hängande utanför, klädd i byxor som var alldeles för kort, och jag borde vara gjort för att gå hem och byta.

Min chef gjorde inte mig — han sa att de var fina — men Jag minns att jag var arg och undrar vilken typ av tillfredsställelse hon fick ringa mig för att bära något som hon inte skulle ha slitna. Hur gick det även påverka henne?

Jag var klädd i dessa shorts eftersom att jag gillade dem. Det är svårt att älska dig själv vid 16, och det var inte mycket som jag tyckte om min kropp då, men mina ben var en sak som jag tyckte. Jag skulle bära shorts och tajta jeans med baggy, överdimensionerade tröjor för att dölja resten av mig själv. Alla delar som (för mig) var inte rätt — de delar som jag hatade. Jag klädde för mig i vad som fick mig att må bra.

Jag var inte gör det för någon annan, och det var verkligen inte en inbjudan för något annat än för mig som jag såg ut. Jag var inte "be om det." Jag var inte skicka fel budskap. Jag var inte hoppas att förolämpa eller piss off vissa pearl-kramade kvinna som förmodligen tyckte illa om sig själv ännu mer än vad jag tyckte illa om mig själv.

Jag vill att min dotter ska känna dig trygg när hon konfronteras med en situation som denna eftersom jag är säker på att hon kommer att bli. Jag vill att hon ska klä på sig själv. Jag kommer aldrig att berätta för henne att hon skickar fel budskap eller bör inte bära något på grund av vad andra kanske tror.

Det är inte hennes jobb att se till att folk inte får fel meddelande. Det är inte hennes jobb att hålla pojkar eller män under kontroll genom att täcka upp eller bära generösa kläder så att hon inte visar upp sin kropp för mycket. Jag vill att hon ska älska den kropp som hon har. Jag vill att hon ska växa upp och veta att det är hennes och hon är den enda som har rättigheter till det.

Jag kommer att informera henne om att det hon bär är inte en inbjudan till olämpliga kommentarer, röra, eller en annan person berättar för henne att hon måste gå hem och byta. Jag kommer se till att hon är medveten om att folk kan döma henne för vad hon bär. Tyvärr är det ingen som är undantagna från detta. De kan säga eller gör okunniga saker baserat på vad hon sätter på hennes kropp, men hon är aldrig ansvarig för andra människors handlingar.

Det är hennes jobb att klä sig hur hon vill. Det är hennes jobb att älska sig själv och känna sig trygga. Det är hennes jobb att tala om för någon att skruva av, tala, skrika och sparka om någon rör henne på ett sätt hon inte gillar — oavsett vad hon bär.

Det är hennes jobb att vara vem hon vill vara, men som yttrar sig, utan ursäkt. Visning av sig själv som självständig är viktigt att hennes självkänsla. Det kommer att stärka henne att veta att hon kan vara vem hon vill och känner dig bekväm i sin kropp. Hennes kläder betyder inte att hon ger upp kontrollen. Det är aldrig en inbjudan till något hon inte vill. Hon behöver för att göra kläder beslut baserat på vad hon känner, och det är min uppgift att stödja henne även om hon gör kläder skulle jag inte.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar