10 Sanningar Är Gift Till Ditt High School Sweetheart

Om du hade berättat för mig när jag var liten att jag skulle träffa min blivande man på 14 år gammal rätt i mina high school skåp, jag skulle inte ha trott dig. Jag menar, det lät som något som jag brukade drömma om som en tween och unga teen — något jag skulle ha läst i en ung vuxen kärleksroman att alla (inklusive mig) som anses vara 100% orealistiskt.

Men här är jag nu, nästan 25 år senare, lyckligt gift till att pojken som visslade Beatles som han snurrade mig runt i hallen, kysser mig innan matematik klass, och gör mig yr. (Ja, jag har nästan misslyckades trigonometri, men dessa kyssar var värt det.)

Visar sig att vi faktiskt inte så mycket av en anomali som du kanske tror. Jag vet inte om det var något i vattnet, men ett gäng ungar från min hemstad gift med sin high school sweethearts, och jag har sedan dess träffat en massa andra paren som gjorde samma sak.

Jag fångade upp med några av mina gamla kompisar (och några nya) för att prata om vad som gör kopplingen med din high school sweetheart den unika upplevelse som det är. Här är några av höjdpunkterna:

1. Du förvandlas till vuxna tillsammans.

Det är något ganska otroligt om att ha upplevt de tumultartade åren mellan tonåren och vuxenlivet med den person du sluta gifta sig med. Rebecca Gopoian, författare, lärare och vän till mig som växte upp i Teaneck, NJ, uttryckte det så här: "jag tror att vad som gör det unikt är att vi helt förvandlas från barn till vuxna, och det faktum att vi gjorde det tillsammans är en typ av fantastiska." Japp, det är helt.

2. Du upplevt så många av livets "firsts" tillsammans.

Du kanske eller kanske inte har varit varandras första kyss, men det finns definitivt många, många nyheter du upplevt tillsammans, och det är verkligen något speciellt med det. "Vi har gått igenom allt tillsammans, den gode, den onde och den fule", säger min vän Courtney, som är från min hemstad, och som är gift med sin high school pojkvän. "Den pinsamma high school ögonblick — första kyssen, första mer än att..våra berättelser är sammanflätade."

Ni delar många av samma gamla vänner.

Min man är inte den enda jag har hållit kontakten med sedan high school. Flera av mina äldsta och käraste vänner från high school, och det bästa är att många av de vänner överlappar med min make. Vi har ett klockrent hänger ut när vi får en chans — och det är verkligen skönt att ha något liknande som jag delar med honom.

Du vet varandras familjer mycket bra .

Du växte upp med din i lagar om så mycket som du gjorde med dina egna föräldrar (detta kan vara bra ibland, och andra gånger inte så stor). Som min kusin Joanna (som är gift med sin high school pojkvän) minns det: "Min mans mamma säger," Du var ett barn när du först kom hem till mitt hus!'" För henne, det här var en helt positiv sak. "Ha en lång historia tillsammans är en speciell sak, säger hon.

Du delar en hemstad — till det bättre eller sämre.

Jag inte bara älskar min hemstad (men eftersom jag har haft barn, förstår jag bättre varför mina föräldrar valde en bra, förorts stad att höja oss i), men det är ganska bra att ha det gemensamt med min man. Det gör det enkelt att besöka familj så mycket lättare. Och när vi besöker, det är nostalgi bokstavligen på varje hörn, vilket är ganska häftigt.

Nostalgi är enorm, och det kan vara fantastiskt att gå ner memory lane tillsammans.

Min man och jag kärlek att minnas. Det är som vår favorit tidsfördriv. Och ibland talar om gamla tider kan komma ganska dang romantisk. När vi är i en grov korrigeringsfil, mindes gamla tider hjälper till att påminna oss om varför vi är i detta tillsammans i första hand.

Du vet allt om varandra, och det kan vara en mycket bra sak.

När du har gått igenom så många av livets förändringar tillsammans, det är inte mycket du inte vet om varandra. Kanske för vissa som skulle ta den spänning ut av relationen, men för många av oss som är gift med våra high school sweethearts, det gör bara vår kärlek djupare och mer rått och ofiltrerat på ett sätt. "Våra glädjeämnen och sorger är delade, snarare än som är relaterade till varandra," min vän Courtney förklarar. "Vi växte upp tillsammans. Det finns ingen slöja. Det var lurade länge sedan.

Du kan återfå den där känslan av ungdomliga uppror på ett infall, och det håller dig ung.

High school relationer kräver en hel del om att smyga runt och bryta regler. Denna anda kan definitivt göras i vuxna relationer av high school sweethearts. Och minns de upproriska sätt kan vara, väl...VARMT. Behöver jag säga mer?

Folk sa att du inte skulle hålla, men det gjorde du, och din relation är starkare på grund av det.

De flesta människor tror inte ung kärlek kommer att pågå. Och sanningsenligt, det ofta inte. Men att göra det genom att, trots att oddsen, är en av de saker som gör high school sweethearts unik. Och vissa av oss (inte att nämna några namn här) fick höra att point blank, rätt i ansiktet, att det var dumt att stanna i en relation som vår och vi skulle ångra inte dejta mer. Så är där vi är nu kan känna sig mycket kraftfull och validera faktiskt.

Du gick igenom en hel del tillsammans och förstår varandra på ett sätt som ingen annan kan.

Tonåren är inte alltid kul och rosor — en del allvarliga saker kan gå ner, och det är en stor big deal att ha gått igenom den tillsammans med den person du sluta med. "Berättelser från det förflutna är inte bara historier, de är vår liv, säger min vän Lorin, som kommer från min hemstad, och som också gifte sig med sin high school sweetheart. "Vi gick igenom mycket tillsammans, även när vi inte tror att det skulle vara för evigt. Det finns saker nu som vi förstår om alla eftersom vi var tillsammans då på ett sätt som jag tycker om får du tillsammans senare du inte förstår."

Naturligtvis en sanning om att vara gift med din high school sweetheart är att de två du gick i gymnasiet tillsammans och du ville inte hamna helt hating varandra i slutet av det. Om du kan göra det genom en high school tillsammans — och inte bara vara fortfarande talar till varandra, men också faktiskt bli head-over-heels förälskad decennier senare — nu är något att prata om, amiright ?

På fullaste allvar, men det finns så många vackra kärlekshistorier där ute, alla unika på sitt eget sätt. Och det finns så många giltiga sätt att hitta kärleken och att att fortsätta denna kärlek för lång tid . De av oss som hamnar gifta sig med våra high school sweethearts nypa oss själva varje jävla dag och sluta aldrig att känna sig lycklig för att hitta kärleken i våra liv vid en sådan ung ålder.

Om du gillade den här artikeln, huvud på över till att gilla vår nya Facebook Sida, Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar