Sanningen Om Amning Tvillingar

Var det jag eller var det tvillingarna som gjorde suger på amning ? Kanske både och. Efter att ha överlevt ett antagande, flera missfall, femton omgångar av fertilitetsbehandling, helvetiskt hög risk tvilling graviditet, bedrest med ett litet barn, och nästan dö av postpartum blödning, jag kände verkligen bättre än att förvänta sig att amning skulle på ett smidigt sätt. Det sög, både bokstavligt och bildligt.

Jag läser varje bok jag skulle läsa om ämnet amning tvillingar . Jag underströk att så många delar av mitt La Leche League multiplar bok som min man frågade mig om jag kanske borde överväga att understryka bara saker som jag inte vill komma ihåg. Jag försökte vara beredd att helt enkelt lägga till post-it-lappar av information i min hjärna, men jag visste att jag skulle ha att vinge det när tvillingarna kom. Jag kunde inte ha haft mer rätt. Vem som skulle vinna när denna dubbla mamma möter upp mot alla de böcker hon läst?

Böckerna säger: Amma direkt efter förlossningen, eller inom 60 minuter efter ett kejsarsnitt. Det borde vara tillräckligt med tid för att få er alla sys upp och redo att gå. Twin mamma säger: Amning är omöjligt i ICU när du är utslagen. Vinnare : Ingen.

Böckerna säger: Frekvent amning kommer att lära din kropp att dubbla eller tredubbla mängden mjölk du behöver för kombi. Twin mamma säger: Nästan döende och att få blodtransfusioner bråkar med kroppens förmåga att producera mjölk. Vinnare : Ingen.

Böckerna säger: Foder varje twin separat först, för att lära ut korrekt låsning tekniker. Tandem omvårdnad kan vänta. Twin mamma säger: Inga problem. Tandem omvårdnad kan definitivt vänta. Vinnare : Böcker.

Böckerna säger: Undvika att flaskor och nappar under sjukhusvistelse för att få rätt vård. Twin mamma säger: Du behöver inte ha något att säga när du är utslagen på IVA. Vinnare : Ingen.

Böckerna säger: När du börjar tandem foder -, dubbel-fotboll håll kommer att fungera bäst. Twin mamma säger: VAD som helst. Du behöver helt väsentlig boobage att dra ut den dubbel-fotboll håll, eftersom du har fått för att ha bröst som faktiskt floppen runt. Inte alla av oss är så begåvad, även med mjölk! Varför inte någon bok, tala om DET?! Vinnare : Ingen. Absolut inte mina bröst.

Böckerna säger: Din mjölk kommer att komma inom tre till fyra dagar efter födseln. Twin mamma säger: att Vara en rebell! Min kom inte in förrän den elfte dagen efter födseln, vilket var den senaste min amning konsult någonsin hade sett. Vinnare: Twin Mamma!

Böckerna säger: Det bästa sättet att hjälpa ett barn att lära sig att amma är hud-mot-hud kontakt. Twin mamma säger : Det är svårt att göra när jag var så illa tilltygad, misshandlad och lappade ihop från alla de sätt de räddade mitt liv. Jag ville inget mer än att sätta mitt barn i min sjukhusrock, men jag var för stympade från alla rutiner som utförs på mig. Jag kom hem från sjukhuset med en rullator, en massa bandage och blåmärken, och en sjukgymnast. Vinnare : Ingen. Definitivt inte mitt barn.

Böckerna säger: Inom de första två veckorna efter att föda tvillingar, se till att pumpen och/eller foder varje 2-3 timmar för att lära din kropp att upprätta och dubbla tillgången på mjölk. Twin mamma säger: Inga problem. Jag kommer aldrig att sova igen i alla fall. Jag kommer aldrig att inte hålla en baby igen i alla fall. Vinnare : Böcker.

Böckerna säger: Hyra ett sjukhus klass pump för multiplar. Du behöver ett proffs för att suga ut tillräckligt med mjölk för tvillingar. Twin mamma säger: INGEN BERÄTTADE för MIG HUR MYCKET PUMPA SUGER (bokstavligt och bildligt! Jag hade ingen aning om hur illa det skulle kännas och hur mycket jag skulle hata det. Jag hade ingen aning om hur lång tid det skulle ta. Jag hade ingen aning om hur mycket mina barn skulle bära sig illa åt när han visste att jag var knutna till dessa tuber och helt orörlig. Vinnare : Mitt barn.

Böckerna säger : Tandem amning är svårare med tvåäggstvillingar än identiska tvillingar, eftersom de bara delar 50% av sitt DNA. De kommer att ha olika hunger ledtrådar, utfodring mönster, och kroppen klockor. Twin mamma säger: Är inte sanningen. Min tvåäggstvillingar var motsatser i livmodern, och de var motsatser när man ammar. Det ena var ett pro, den andra hade utfodring svårigheter, bland annat allergier, reflux, och nippel förvirring. Vinnare : Böcker. Eller kanske en tvilling som var bra på omvårdnad.

Böckerna säger: Tandem amning är det bästa valet för tvillingar. Twin mamma säger : Um, ingen berättade för mig hur MYCKET jag SKULLE HATA TANDEM OMVÅRDNAD. Det var nästan omöjligt att placera barn även med en annan vuxen är med. Hur gör jag för att få det andra barnet hakade på efter att jag redan hade en kopplad till min boob? (När jag var ensam, jag skulle försöka att placera andra barn på soffan bredvid mig, och hissa upp honom genom hans jammies med min fria arm. Om han var klädd i snap jammies, han skulle falla ut av dem. Jag bytte snabbt till zip-up jammies.) Vård två på en gång kändes överväldigande och jag hatar att säga, lite läskigt. De färdiga att äta på olika tider, så vad skulle jag göra när ett barn hade att rapa och en fortfarande var ansluten? Och hur tar jag hand till en behövande två år gamla medan jag är helt orörlig med två ammande barn? Vad gör jag när barn kommer in kniv i lådan? Ska jag dra spädbarn mindre eller får jag försöka att stå upp med två av dem ansluten? Jag garanterar att jag skulle antingen falla eller förlora spärren. Vad som om min (antagen), son svartsjuka medan jag var omvårdnad både barn? Jag var tvungen att ta itu med några större adoptiv mamma skuld där. Jag har inte svaren på dessa frågor. Jag gav upp och ammade dem separat. Vinnare : Ingen.

Böckerna säger: Växlande flaskmatning och amning rekommenderas inte. Det skapar mer arbete och mindre mjölk produktion. Twin mamma säger: För dåligt. Jag har aldrig gjort tillräckligt med mjölk, trots alla ansträngningar. Vi har äntligen etablerat ett system där jag skulle amma en tvilling, som stöds av en Boppy och en av mina armar, medan med min andra arm, jag matas med flaska är den andra tvillingen, som stöds bredvid mig på soffan med en Boppy. Detta har också gjort det möjligt för mig att hoppa ur soffan, om det behövs, för att hjälpa mina barn att inte dö. Vinnare : Twin mamma! Och mitt barn.

Böckerna säger: Amma minst ett år. Twin mamma säger: Mitt mål var att en dag i taget. Jag gjorde det till strax under sju månader. Jag tänkte att räknas som ett år i min Tvilling Världen! Av den tiden, jag var på väg att spricka från att ha 1-2 timmars sömn från min icke-synkroniserad, icke-tandem natt matning. Även mina dåliga-på-vård-twin var helt off bröstet och bara dricka pumpad mjölk ändå. Det var dags att sova-träna dem. Jag kunde inte låta dem "gråta ut" som ammas. Vi torkade det upp, ropade ut det, och började sova. (PS, sista gången jag ammade min sista tvilling, jag lyssnade på "Sista Gången" av Rolling Stones: "det här kan vara sista gången, Detta kan vara sista gången, Kanske sista gången, jag vet inte, åh nej, åh nej.") Vinnare : Twin Mamma! Jag gjorde vad som var bäst för MIN FAMILJ! ("Min familj", syftar förstås på mig inte sprickbildning.)

Böckerna säger: Alla belopp i bröstmjölk är bra för barn. Twin mamma säger: Är inte sanningen. Jag har aldrig gjort tillräckligt med mjölk för tvillingar, trots att besöka flera amning konsulter, pumpa med ett sjukhus klass pump, läser varje bok, och försöker varje hem botemedel. Jag var tvungen att komplettera med en formel från början. Jag var glad över att ge dem privilegier, även om jag inte kunde göra dem fullt ut. Vinnare : Alla.

Sensmoralen i denna historia är att böcker är bra, men twin mommas är bättre!

Relaterade inlägg: 10 Skäl till varför Det är Häftigt att Ha Tvillingar

ADVERT

Lägg till din kommentar