Detta Är En Sak Som Är Viktigt I En Vänskap

I min mitten av tjugotalet, jag arbetade på ett kontor med ett gäng andra kvinnor. Det var särskilt en som var i min ålder, och vi hade massor gemensamt. Vi blev vänner direkt, ibland möte efter jobbet för drycker och smårätter eller gå ut och springa. Hon hjälpte även mig att inreda min lägenhet och städa ur min garderob en kall februari på eftermiddagen.

Jag trodde att vi var mer än bara arbetskamrater; jag betraktade henne som en vän, och en bra sådan.

Vi skulle byta historier och ventilera om hur vi ibland kände andra folk på kontoret var att kontrollera eller skulle behandla oss orättvist eftersom vi var nästan 20 år yngre. Vi ständigt backas vår samtal upp med "Du är den enda jag pratar med att gilla detta" eller "Detta är mellan oss, du är den enda jag kan lita på." Så småningom slutade vi behöver lägga till dessa varningar eftersom vi litade på varandra och visste att det fanns en outtalad överenskommelse mellan oss.

Åtminstone trodde jag det var tills hon en dag låt mig veta vad några av de medarbetare säger bakom min tillbaka.

Hon var klart mycket glada över att ge mig den nyheten. Hon talade snabbt och verkade glada över att få dela, och innan jag hann stoppa mig själv, sade jag, "jag kan inte tro att de kände sig bekväma nog att säga det."

Hon ville inte höra vad jag sa, och gick vidare. Och på och på.

Den sjunkande känsla slog mig, och jag förstod att något: de var bekväma bad-munnen mig framför henne, eftersom hon lyssnar på dem. Hon skulle ställa upp med det. Och hon var kanske till och med komma överens med dem eller linje liksom.

Med detta stod det klart: Hon var inte en vän, och jag kunde inte längre lita på henne.

Lyckligtvis kunde jag se att så tydligt eftersom jag har tur nog att ha en bästa vän som jag hade träffat i college och jag visste att detta var inte hur det fungerade i en sann vänskap. Eftersom ingen någonsin badmouthed mig eller min BFF framför den andra. Vi visste att det var på grund av att andra visste att vi skulle kraftfullt försvara varandra.

"Vår vänskap på en annan nivå," sade hon till mig en dag och allt är meningsfullt. Denna nivå kallas med ett band och litar på varandra — och det inkluderar att inte vilja höra någon tala illa om din bästa vän.

För att vara tydlig, om du har en vän som hela tiden kommer till dig med godsaker som har varit flödar från andra människors munnar om dig, de är inte din vän. Så kolla själv och den tid du investerar i dem, och vad du delar med dem.

Om Suzy aktier skvallret folk säger om dig, då Suzy är att gå in och dela lika mycket om dig. Suzy är inte din vän.

Som "vän" är att tillåta dig att vara talade om på ett negativt sätt.

Som "vän" är inte att sätta stopp för det — de är inte försvara dig. Och gör så att de är välkomnande skvaller, även om de är "bara" att lyssna" och inte säga ett pip.

Och på andra sidan, du vet den känslan när någon vågar tala illa om en av dina besties? Y ou stänga skiten ner och göra det helt klart att du inte kommer att tolerera det.

Det är inte ens svårt eller obehagligt, det är din reflexartad reaktion att byta ämne (om du är snyggare än mig), eller låt dem veta att du är inte den person som de skulle prata med om sådana saker.

En sann bästa vän är det för att lyfta upp er, har din rygg, och försvara dig även om de vet att du aldrig kommer fånga ordet av deras konversation. Om du såra deras känslor eller säga något som de inte uppskattar, de pratar med en person om det, och den personen är du. (Okej, de kanske också prata med sin partner eller sin mamma om det också, eftersom de är mänskliga, men det är det.)

Din vänskap betyder mycket för dem och de vill lösa och få senaste konflikten så att du kan fortsätta med din relation. De vill inte att simma runt i skiten med andra människor om det.

En bästa vän är inte intresserade av att vara ett ljudkort för någon annan att papperskorgen dig. NÅGONSIN. Och du vill aldrig höra att man pratar om dem på ett negativt sätt, period.

Och jag har kommit att inse detta en sak är vad som betyder mest i varje vänskap .

ADVERT

Lägg till din kommentar