Jag Försökte Att Gå En Hel Helg Utan Städning. Detta Är Vad Som Hände.

Förra torsdagen, min man frågade mig vad som var på agendan för helgen. Jag motvilligt öppnade min kalender, svalkande själv för vad fräsch helvete som väntade oss. Ingenting. Vi hade inget planerat. Hur skulle det vara? Vi hade varit i drift på minst tre tävlingar per helg sedan innan Jul. Det måste vara ett misstag. Jag skurade mina texter och e-post, läsa om skolans nyhetsbrev, och sökte igenom hus för gamla födelsedag part inbjudningar. Det var ingenting att gå på i helgen.

Vi båda gjorde vår version av en sittande glada dans och gick tillbaka för att titta på tv. Firandet varade inte länge i mitt sinne om. Om det fanns några skyldigheter, då skulle jag behöva... GÖR RENT HUS .

Det skulle inte vara någon ursäkt för att låta den rosa slem i duschen leva på under en vecka eller tittar på andra sätt som dammråttor i hörnen fortsätter att öka sina armén. Hur skulle jag koppla av den här helgen med att grape stirrade på mig från under vilstol med dess anklagande one-eyed stare? Ja, jag ser dig. Nej, jag tänker inte plocka upp dig trots att jag går förbi dig hundra gånger om dagen.

Jag lovade att ignorera lust att städa, oavsett hur intensiva druvans stare blev. Även om jag hade haft tid att städa, det betyder inte att jag måste. Rätt?

Fredag natt var en barnlek. Jag var trött och det var mörkt. Jag lade bara märke till att gamla druvan en gång.

Nästa dag var inte alltför dåliga heller. Jag är inte en morgon person, så jag lätt ignoreras allt i mitt perifera seende som jag försökt att komma till rätta med det faktum att jag var vaken. Så, vi packade upp besättningen och begav oss till parken. Jag hatar utanför nästan lika mycket som jag hatar morgonen, men vädret var perfekt, breezy temperatur med fluffiga moln täckning som gör att du känner skuld för att inte vara utanför. Dessutom instängda barn är långt värre än att vara ute i dagsljus. När de hade tillräckligt berört/slickade varje kvadratcentimeter av parken medan man äter alla av snacks och vägrar att komma ut lite, vi tog dem till lunch.

Matt och jag hade lovat att aldrig ta våra barn ut och äta igen för ett par månader sedan och har fortsatt att bryta det löftet flera gånger sedan dess. Varför gjorde vi föra dessa galningar ute i det offentliga? Åh, höger. Så att jag inte skulle behöva städa. Jag är ledsen kolleger restaurang beskyddare, men det här är större än din önskan att ha en lugn lunch med en länge förlorad vän. Jag slåss lust att städa över här.

Så småningom var vi tvungna att bege oss tillbaka till huset, eftersom det enda som är värre än att umgås i ett smutsigt hus är att titta på utseendet på min mans ansikte när vi bär ut våra välkomna i det offentliga. Det är vad äktenskap handlar om, seesawing fram och tillbaka mellan din pet peeves och din make / maka.

Efter bathtime (oh, hi, pink slime!) och oändliga mellanmål ansökningar som resulterat i överblivet middagar, jag har äntligen sjönk in i min plats på soffan. Som jag snuggled med en kille och skannade rummet för att beundra mina andra två underbara barn och en kärleksfull make, tänkte jag för mig själv, "jag är en tur– usch, att f-ing grape!"

Det hade blivit mer skrumpna sedan i morse, och jag svär att det var blinkar åt mig. Jag rullade över i en djupare mys och stängde mina ögon. Även att bli hånade av en blinkande druva kunde inte göra mig få upp från det perfekt att gosa och börja städa. När barnen gick till sängs, vi kunde binge titta på våra senaste besatthet, så jag var alltför upptagen för att bry sig om vad huset såg ut.

Nästa dag var det tänkt att regn, och jag ser fram emot en mörk, kall dag inne, komplett med en familj Harry Potter marathon. Efter att vakna upp, det såg ut som jag skulle få min önskan. De flesta av morgonen bestod av filtar och slappa. Det var precis vad jag behövde.

Då, helt plötsligt, solen sken. Innan jag skulle dra för gardinerna, jag såg förödelsen. Leksaker var över hela golvet, plattor från frukost och lunch var fortfarande i vardagsrummet, och spridningen av smulor gjort att skrumpna druvor ser ut som omsorgsfullt placerats heminredning.

Jag visste att jag skulle inte pågå mycket längre. Jag försökte fokusera på mina flickor' lip sync prestanda "Shake It Off", men jag kunde inte bara skaka det av, Taylor. Du har uppenbarligen aldrig haft att existera i denna gris vagel.

Jag behövde dölja i mitt sovrum för ett par minuter för att samla mig. På min väg till baksidan av huset, klev jag på en Shopkins och förlorade . "Det är det! Alla upp!" Nästa 45 minuter är en fläck. Det spelas upp i mitt sinne som en osammanhängande slaget minne i en film. Jag minns en hel del skriker och gråter. Vispning av öppna soppåsar kan höras i bakgrunden medan mina barn stirrar upp på mig med "varför gör du det här till mig" uttryck i ansiktet.

Jag kände mig så hemsk efter att allt var över. Varför jag gör detta? Varför kunde jag inte bara slappna av? Jag vet inte ens gillar rengöring.

Jag har ett par teorier. Mammor har så mycket att gå på all den tid som vi behöver för att styra vissa delar av vår miljö så att vi inte knäppa ut. Eller kanske, det är att våra liv är så kaotisk att det vi behöver för att skapa ordning i våra hem för att hitta lite lugn och ro. Jag vet faktiskt inte. Vad jag vet är att om jag kan plocka mina mamma-relaterade supermakt, det skulle vara en oförmåga att se en smutsig house.

Tyvärr, som supermakt är endast tillgänglig för pappor, och jag kan inte tänka mig att de kommer att vilja byta det mot vår förmåga att amma någon gång snart.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar