Att vara En Trend-Hatare Gör Dig inte Cool Eller högre

Under de senaste åren, det verkar finnas en uppgång i människor uttrycker hur mycket de ogillar populära saker på sociala medier. Inte bara gör det på rak arm kommentar i en konversation, men legitimt att göra en scen om att inte tycka om vad pop kultur ögonblicket som det är. Du behöver inte gilla saker som andra människor tycker. Jag menar, det är uppenbart. Men så här är det: Du behöver inte ha öppet ogillar populära saker heller. Det är någon form av badge of honor. När du tar dig tid att tala om hur mycket du ogillar populära saker, det gör inte att du ser cool ut — det gör att du ser ut som ett rövhål som försöker för hårt.

Alla har åsikter, och vi är naturligtvis aldrig att alla kommer att komma överens om alla frågor. Men som någon som gillar en hel del av popkulturen saker som tenderar att vara populära och trendiga, jag är här för att berätta: är Du 100% accepteras till din åsikt, men du behöver inte gå ut ur ditt sätt att dela det .

GIPHY

Alla som är mig nära vet hur mycket jag ogillar Beyoncé. Jag har inga betänkligheter att erkänna det — Beyhive inte skrämma mig. Men till skillnad från en hel del folk som ogillar Beyoncé, jag håller mina jävla käften om det. Den dag hon släppt Homecoming Jag såg alla mina vänner att skriva ett inlägg om hur glada de var att titta på. Eller dela hur mycket de fick titta på det. Aldrig en gång gjorde det falla mig in att gå på Facebook eller Twitter och inlägg om hur mycket jag inte kan stå för Beyoncé. Lita på mig, det är en hel del.

Dela min motvilja för den ständigt populära Fru Knowles-Carter gör inte mig att känna mig överlägsen min Bey-älskande vänner. Alla tycker vi om vad vi vill. Jag kan tycka att de är helt fel (och att John Mayer 's cover av" XO "är den bättre versionen) men jag kommer inte gå ut ur mitt sätt att meddela det till att försöka få "coola poäng" för att bryta en trend. Aldrig har jag någonsin tänkt, "vet Du, alla behöver veta att jag hatar Beyoncé idag."

Folk som ogillar populära saker är inte ny. Så länge pop-kulturen har varit en sak, det har funnits folk som pratar om hur mycket de tycker om det. Det var människor som förmodligen har pratat skit om saker som hur mycket de hatade smaken av Coca-Cola när den först kom ut. Människor har alltid slitna som inte gillar Beatles som en konstig badge of honor. Jag växte upp med folk som pratar smack om tonåring pop-akter. Att ha olika åsikter är inte ett problem, det är denna idé som du på något sätt mer awesome för att inte tycka om det en hel del andra människor tycker. Att förlora den känsla av överlägsenhet redan, och låt folk njuta av saker!

Människor som används för att ha dessa samtal ansikte mot ansikte. Nu, med sociala medier, alla utsätts för människors onödiga åsikter i alla lägen. Det är den sak som är riktigt fascinerande. Varför går folk ut ur deras sätt att vara annorlunda? Och det är inte riktigt att vara annorlunda — det är att vara medvetet med att kontra. Hur är det att vara på det sättet kul? Det är som bokstavligen ingen kommer att be om dina tankar, och ändå, här är du vill, "jag tror Chrissy Teigen är löjligt." Tja, bra för dig som Brenda, men bokstavligen ingen frågade du.

GIPHY

Ett annat exempel på människor som älskar att ogilla populära saker är Game of Thrones . Full disclosure: jag har aldrig sett en hel episod av showen. Jag har inte någon riktig känsla av om det, annat än att Kit Harrington är riktigt varmt och jag är besviken att han rakade sitt ansikte. Men, så mycket som jag har sett folk som pratar om sina spännande, jag har sett människor skryter om att aldrig ha sett ett avsnitt, som de väntar på sin trofé. Eller inte gillar det utan att ge någon form av anledning varför .

Newsflash: Du är inte speciell om du aldrig har sett ett avsnitt av Game of Thrones . Det är faktiskt ganska enkelt att åstadkomma. Liksom, hej, det är en kabel nätverket visa inte nightly news. Om du inte har HBO eller tillgång till någon med det, du har förmodligen aldrig sett det. Eller om du inte tittar mycket på TV, du har förmodligen aldrig sett det. Igen, inte så svårt. Men liksom, som inte förtjänar en trofé eller en tillbaka pat. Du inte hitta de jävla botemedel för cancer, du bara inte titta på en populär TV-show. Bra för dig.

GIPHY

När du tar dig tid att öppet ogillar populära saker, allt du gör är att ta upp plats. Och ibland, du gör dina vänner känner sig dömda, även om de inte visar det. Lita på mig, som någon som använt (och gör det fortfarande spendera en hel del tid med att höra vänner "skryta" om hur mycket de ogillar populära saker — det kan vara en film, TV-eller singer/stil av musik — det blir gamla. Vi är inte öppet döma dig och att du mår skit om dina personliga val, så varför ska du få göra det för oss?

Jag har ännu inte förstår vilken typ av tillfredsställelse som människor får för att ta tid att offentligt ogillar populära saker. Vill du få någon form av adrenalinkick när du träffar "inlägg?" Gör det bara känns verkligen bra att ursinnigt typ ut hur mycket du hatar Taylor Swift? Snälla hjälp mig att förstå, eftersom jag illa.

Göra det en punkt att offentligt ogillar populära saker är småaktiga AF. Du kanske tror att du låter alla cool och badass för att inte hålla jämna steg med Kardashians, men du behöver inte. Ärligt talat, du är bara ljud salt. Så om du är svartsjuk av denna populära sak, eftersom alla pratar om det. Och gud förbjude att du inte får för att erbjuda din varma ta eftersom du känner dig så överlägsna.

Bara sluta.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar