Hur Lärare Bör Behandlas

Jag är en överbeskyddande mamma. (Min man skulle rulla ögonen på att underdrift.) Jag är den enda morsan på park vem är det egentligen på jungle gym med hennes barn—min utsträckta armar och redo för att fånga dem faller de. Jag kan fortfarande smaka deras mat för temperatur som om jag är en gift tester för den verkställande Direktören. Jag bunt dem upp dem i flera lager på vintern, när en tjock tröja skulle förmodligen räcka. Och det säger sig självt, att jag inte bara stanna kvar på den första dagen i skolan, men varje dagen i skolan. Mina flickor är redan spelar och pratar med sina vänner medan jag fortfarande kramar om dem och ger dem sista kyssar adjö. Jag pound på fönstret utanför för en sista våg, som ibland inte få deras uppmärksamhet, men gör alltid sin lärare att hoppa av skräck.

Men en dag hände något som nog borde ha gjort mig gå in överbeskyddande, "jag tror inte det" - läge. Min fem-åriga dotter (fyra på den tiden), kom hem i ett dåligt humör och berättade för mig att hon hade fått problem att dag—hon är för ung för att börja ljuga om det ännu. Jag var på väg att fråga henne vad som hände när min dotter höll upp båda hennes händer, handflatorna nedåt, och där var de. Hennes lärare hade ritat ett sorgset ansikte på baksidan av varje av min dotters händer i mörk blått bläck. Jag frågade henne hur länge hon hade haft att bära dem. "Hela dagen", säger hon sniffled.

Hela dagen, min dotter hade burit dessa eländiga små stämplar på sina händer, som om hon var fast på världens mest deprimerande night club, och kunde inte lämna. Som lärare hade jag aldrig hört talas om sådana disciplinära taktik—självklart, jag undervisa high school. Men även så, att tanken på att faktiskt skriva något på en av mina studenter var skrattretande. Jag visste att om jag någonsin gjort en sådan sak, jag skulle skrivas upp, eller ännu värre, sparken. Så jag textade sin lärare, att se vad hennes förklaring var.

Jag höll min ton neutral", Ms. En, jag var bara undrar varför Amelie har två ledsna ansikten på hennes händer." Hon textade tillbaka, "Det är något vi försöker bara ut, så att barnet och de andra barnen vet att de har varit missköter sig." Hmm, nej, jag gillar det inte. Något om tanken på branding-ett barn som "stygga" för alla att se gjorde mig illa till mods. Men återigen, jag var civila. "Ms. En, i framtiden, skulle du lämna mig en liten lapp, eller skicka mig ett sms när hon missköter sig? På det sättet, hennes pappa och jag kan prata med henne när hon kommer hem."

Efter att hennes lärare och jag arbetat fram ett system där hon skulle lämna mig ett meddelande, så att jag vet när min dotter missköter i skolan, och jag skulle sedan ta privilegier bort från min dotter. Det tog inte lång tid för min dotter att räkna ut att hon skulle ha för att vara bra i skolan också, om hon ville titta på hennes TV-show på kvällen.

Jag ansåg att det problem som ska lösas. Men, när jag delade berättelsen med andra lärare och även skolsköterska, de bokstavligen flämtade. "Jag skulle ha sagt till rektorn!" Skolsköterskan utbrast: "Men sedan igen, jag är överbeskyddande," sade hon. "Tja, jag också," tänkte jag, men jag hade en bra anledning att inte köra till administration eller skäller på sin lärare. Egentligen hade jag två bra anledningar.

Den första anledningen till att jag inte går till rektorn, det är för att jag har gjort det förut. Tre år tidigare, när min äldsta var ett barn på dagis, jag gick in och var upprörd över att se henne vårdgivare torka min dotter back-to-front och inte front-to-back. Jag gick genast till henne och började förklara rätt blöja förändrade rutiner—min ton var snarstucken och krävande. Jag gick sedan raka vägen till dagis direktör och gav henne samma tal. direktören försäkrade mig om att min dotter lärare skulle få mer utbildning omedelbart. Jag trodde att gå till direktören skulle lösa problemet, men faktiskt att jag hade skapat en annan typ av problem för mig själv.

Läraren, som faktiskt var riktigt bra med min dotter, som uppförde sig mycket annorlunda mot mig när jag gick till hennes administratör. Hon blev otroligt formella och professionella, att lämna över ark-dokumentation på var och en av mina döttrar matning, av hennes blöja förändringar, och av hennes tupplurar. Borta var de historier om roliga saker som min dotter hade gjort och sagt. Jag hade förlorat den öppna kommunikation som jag tidigare hade haft med läraren. Och när jag tänkte på det, jag var inte förvånad.

Som en lärare, som jag har behandlat med föräldrar som behandla mig med tillit och respekt, och föräldrar som är anklagande och konfronterande. Du kan gissa vilka föräldrar jag har bättre kommunikation med.

Typiskt, när jag ringer hem, min elevernas föräldrar är mycket positiva—de vill veta vad de kan göra för att hjälpa sina barn. Dock, vid ett par tillfällen, de föräldrar jag har som kallas defensiv eller arga—de vill veta varför jag är efter deras barn. En förälder började ringa mitt klassrum nästan dagligen för att skrika på mig för att sätta sin son i förvar. Hon berättade att hennes son inte var störande, han var bara högt som sin mamma. När jag informerade Biträdande Rektor om de samtal som jag blev tillsagd att aldrig tala för att viss förälder igen, och att alla hennes samtal till administration. Som förälder kan ha velat göra henne till punkt, men hon missat något mycket viktigt, något jag skulle ha hjälpt henne med, att räkna ut varför hennes son kunde inte fokusera på klass.

Tyvärr, hon är inte den enda förälder som jag har haft att hänvisa till administration. Jag har haft föräldrar arg på mig för att räkna sina barn sen när de var bara "lite sent". Jag har haft föräldrar kräva full kredit för sina barns slutet av arbetet när sanningsenligt, det känns som att jag är generös genom att bara ta några poäng av. I slutändan kan dessa föräldrar är att knyta mina händer när det gäller att hjälpa sina barn. Vad värre är, är att de binda sina barns händer liksom. Hur kommer deras barn att någonsin lyckas, om de är aldrig hållas ansvariga för sina handlingar?

Den andra anledningen till att jag inte kör det till rektor, för att jag anser att vi måste lära våra barn att de kanske inte alltid håller med reglerna, eller människors sätt att tillämpa dem, men vi måste lära sig att arbeta med andra så att vi fortfarande kan nå våra mål. Vi bör göra det möjligt för våra barn att vara problemlösare, snarare än demonstranter. Många av våra barn en dag kommer att ha en svår chef eller en medarbetare, och de behöver lära sig att hantera dessa problem på ett professionellt sätt. Lämna in klagomål och klagomål konsekvent kommer endast att göra en medarbetare verkar problematiskt.

Sanningsenligt, skrika på någon, det kan vara en lärare, en restaurang som server, eller en bank teller, kan få vissa människor att må bättre, men det löser inte allt. Att vara stridslysten inte göra människor ser starka ut, det gör dem ser svårt—och att ingen vill ta itu med dem.

Det leder mig tillbaka till situationen med mina egna barn. Jag gillar inte hennes lärare form av straff, men, jag var tvungen att titta på den större frågan. Mina barn var inte beter sig och inte lyssnar på lektionerna. Min riktiga fråga var hur man kan lösa att problem. Om jag skrek på lärare eller stormade in i hennes principal ' s office för att försöka få henne i problem, vad skulle jag ha åstadkommit? Kanske läraren skulle ha haft konsekvenser för, let ' s face it, inte för mycket av en överträdelse. Min dotter var inte skadas fysiskt eller kallas avskyvärda namn, hennes lärare gjorde ett dåligt beslut.

För mig, som en förälder och en lärare, den viktigaste frågan är alltid hur man ska hjälpa barnet. Att gå efter att läraren inte skulle hjälpa mitt barn att lära sig att lyssna och lära i klassen. Det skulle bryta kommunikation mellan läraren och mig själv, och jag kan förlora viktig information om mitt barn varje dag.

Jag är nöjd med hur jag hanterat denna situation. Jag frågade läraren vänligt för skriftlig feedback på mitt barn och jag fick det. Min dotter lärt sig att behandla sin lärare med respekt och började förbättras i skolan.

Som föräldrar, vi kan inte slåss varje strid för våra barn, vi måste låta dem ta ansvar för sina handlingar och lära sig av sina misstag. Vi kan fortfarande lära våra barn att tala för sig själva, men också tala om för dem att när de gör, de måste tala vänligt om de vill komma till tals.

Relaterade inlägg: Vad jag Vill Säga till Min Son: s Sjätte Klass Lärare

ADVERT

Lägg till din kommentar