5 Tips För Att Resa Ensam Med Barn

Vad är ett bombsäkert sätt att göra resandet med barnen ännu hårdare? Att resa ensam med barn.

Sportlov, vd dagars helg, spring break, sommarlov, Columbus Day... det finns pågående möjligheter att ta dina barn på en semester. Innan jag var frånskild, det gjorde inte mycket för att uppmana mig att få oss alla ut för doge. Efter en skilsmässa, jag var överväldigad och vi har ganska mycket kvar inom gångavstånd från hemmet i två år.

Som en ensamstående förälder det är lätt att känna sig fast hemma. Hur kan du gå iväg när du kommer att vara underlägsna? Hur kan du stå ut med att stanna hemma ännu en dag från skolan då det verkar alla andra göra något? Kanske du inte är singel, men din make kan inte ta ledigt och tänkte dra dem på din egen verkar galen.

Tja, det kan vara galen, men det är även genomförbart. Här är några tips för att göra det så enkelt och roligt som möjligt...

1. Om du kan få hjälp att göra. Detta kan vara kostsamt eller utmanande (hitta en släkting eller vän som kan ta ledigt för att följa med dig). Men, om du kan hitta ett sätt att dra nytta av det! Mina barn hade bett om att få gå till Disney World för år, en typisk begäran av 10 och enligt publiken. Mitt ex och jag inte är "Disney" människor, eller så trodde vi, så att i kombination med ett sönderfallande äktenskap gjorde en resa dit omöjligt. Två år efter en separation jag bestämde att det var dags. Mina barn blir äldre och snart skulle jag missar sweet spot, både entusiastisk, promenader, av blöjor och barnvagnar och gjort med tupplurar. Jag ville ha en tre dagars utfärd in och ut snabbt innan jag förlorade mitt sinne. Jag visste att det var för mycket att ta på min egen. Logistiskt med ålder och höjd skillnader, mina barn skulle vilja gå på olika karuseller och ibland går någon av mina barn skulle inte vara tillåten om den resan, jag behövde en annan vuxen. Jag diskuterade huruvida det var "konstigt" att ta med någon och sedan fick jag över mig själv. Jag är en ensamstående förälder. Jag kan låta det stoppa mig från att göra saker, eller att jag kan hitta mitt eget sätt att göra vad jag vill. Jag hade tur att en vän/ någon gång barnvakt som jag och barnen gillar kunde ta en dag ledigt från sitt jobb och gå med oss. Jag vet att jag är välsignad för att ha haft medel att betala för hennes kostnader. Du kan spara dina inre tankar om hur jag har ingen aning om vad det är som för alla andra och de flesta människor har inte råd med det. JAG FÅR DET. Men, kanske du kan på en viss nivå. Många hotell har dra ut soffor och hopfällbara sängar så det kan bara vara en extra flygning. Kanske en vän eller släkting skulle vilja ha en semester och du kan få ett billigt flyg eller använda flygmil. Min vän och jag delade rum med mina barn och hade en rolig 3 dagar i Disney. Mina barn visste att hon var på väg eftersom jag kände att vi behövde en extra hand. Alla andra trodde att hon var min sambo/flickvän och eftersom hon är 10 år yngre än mig och en knockout jag blev så glad.

2. Att vara förberedd för ensamma nätter. Andra än Disney, den andra resor vi har tagit har varit bara tre av oss. Efter ett långt, roligt, ansträngande dagar jag fick mina barn till sängs och var redo att koppla av. Det är så att vara ensam suger verkligen. På natten, ensam medan barnen sov, jag hade ingen att berätta om dagen med, ingen att spendera mina få timmar av ensam tid med och det var ensamt. Nu ska jag ladda ner en film på min iPad och få material att läsa. Bra dagar kan vara bittersweet. Vår första resa, skidåkning, jag var så upprymd att titta på mina barn skidor för första gången och det gick upp för mig att jag önskar att jag hade någon att vittna, att dela glädje. Att vara förberedd hjälper, det var den oväntade ensamhet som första resa som trippade upp mig.

3. Att vara ärlig om vad som fungerar bäst. Vi kan inte göra allt, eller jag kan inte säkert. Jag vet mina begränsningar och två barnen på stranden är långt över min tröskel just nu. Beroende på barnens åldrar dina alternativ kommer att skifta över tid. Vara realistiska om vad du kan hantera. Behöver inte bita av så mycket mer än du kan tugga. För några dagar bort med dig olycklig och skrika på barnen som är värre än tre chill dagar hemma. Planera något du kan göra med relativ lätthet. Mina barn och jag kan gå till stranden på bara tre av oss när de är i skolan.

4. Städer kan vara ett bra alternativ. Mountain lodges, beach rentals, vildmark utflykter. Dessa kan vara knepigt med unga barn och en förälder. Jag tog mina barn (8 och 5 på den tiden) till New Orleans och det var awesome och hanterbar. Vi hade tillgång till kollektivtrafik, museer, ett akvarium och ett zoo och barnen fick verkligen känna på vad en annan kultur var. Vi åt lokal mat, gick genom de franska Kvarteren och gick till en liten music festival. New Orleans är unik i vad dess verksamhet, men Philadelphia, Boston, Chicago... det finns så många städer som har mycket att erbjuda och ett överflöd av hotell i olika prisklasser att göra en resa prisvärt. Bara för att du vill ha ut av din stad för ett par dagar, inte rabatt i en annan stad.

5. Hantera förväntningar. Min son fortfarande frågar om hans pappa, mitt ex kan gå med oss på en semester. Jag hoppas att vi en dag kan vara en stor kumbaya blandas familj, men det är inte idag. Det är också inte i morgon eller nästa vinter paus. När jag berättade för honom om vår senaste resa istället för den spänning som min dotter visade, att han var besviken, han skulle inte ha någon att spela basket med, ingen att kasta fotboll med, skulle jag tillbringa mer tid med sin syster som skulle vara med honom? Jag är ledsen över att hans pappa inte kan komma, och jag inser att vissa saker de gör att jag inte kan eller inte vill. Jag empati men nog med boo-hooing. Vi kan fortfarande ha en bra tid, bara annorlunda. Jag hade ett samtal med honom innan vi åkte så han visste vad att förvänta sig och vad som troligen inte kommer att hända. Han ville inte spela basket eller fotboll, men jag gick i havet med honom, hoppade i vågorna och gick på bilder. Jag gjorde vad jag kunde och prata om det före ankomst gjorde det lättare för honom att svälja det som saknades under semestern.

ADVERT

Lägg till din kommentar