Detta Är Vad Som Hände Efter Min Transpersoner Son Hörde Transfobiska Kommentarer I Skolan

"Hon är inte riktigt en pojke, du vet," en av min sons vänner säger att vid den femte klass lunch bordet, pekar och skrattar, populär kille vid bordet bredvid. "Förra året och åren innan det, att hon var en flicka."

"Min mamma säger att hon är psykiskt sjuka," en annan tjej jublar.

"Jack är en trannie," min sons bästa vän säger.

"Han är transgender," min son, inflikar. "Det betyder att han egentligen är en pojke — med en pojke hjärnan, i en flickas kropp."

"Du vet inte vad som helst," ledare säger. "Du var inte ens här förra året, när hon var en flicka."

"Jo, jag vet att Jack. Han är min vän. Han är en pojke. Han är transgender," min son insisterar.

Här är vad de inte vet:

Min son är transpersoner också.

Min son ville inte bo på skolan där han gått över. Han ville gå till en ny skola i stadsdelen. En plats där människor inte skulle använda hans födelse namn eller misgender honom med flit. Han ville vara stealth, eller icke-avslöjande. Distriktet samarbetade, även om de gjort sin åsikt klar: att Hålla honom vid den skola där han har vänner, stöd. Det kommer att bli svårt. Han kommer in halvårsskiftet. Han kommer att ha problem med att anpassa sig. Han kan bli outad på den nya skolan ändå.

Vi låter vår son besluta, och hans val var att byta skolor.

Efter att fördjupning diskussion, min son ville inte göra det genom resten av dagen. Han uppmanade mig att komma och hämta upp honom, för arg och deprimerad för att koncentrera sig på skolarbetet. Dessa var barn han anses vara vänner. Barnen tyckte han. Barn han hade tänkt skulle ta emot honom om de visste.

"Mamma, du sa att skolan gjorde ett program förra året där de pratade till barn och föräldrar om vad som transperson är när Jack överförts. De skulle lära sig om det."

Jag vet, kompis. Jag vet.

Så vi hade en diskussion om okunnighet, och jag berättade en historia om en homofobisk tonåring upp i ett mycket Katolskt hem på 80-talet.

"Du var homofob? Men du har en homosexuell bror!" han yelped.

"Ja, men det visste jag inte när jag var 16 år och min bror var liten grabb. Jag var lycklig. Jag hade en tränare i mitt liv — min vän Ann. Hon var en college examen, en stor idrottsman, någon hundra gånger mer världsliga och tusen gånger mer accepterande än jag var. Hon lät mig veta i en mild, snäll, rolig sätt att mina idéer om homosexuella personer (med byte i skåp rum med lesbiska, skrämmande!) var dumma och fördomsfulla. Om hon hade vanärat mig eller hånat mig eller blivit arg på mig, jag kan inte respekterade hennes åsikter och öppnade mitt sinne."

"Jag ville berätta för dem hur Jag visste att de hade fel," min son sa, stirrade ner på sina händer medan vi satt på uppfarten med bilen.

Jag höll andan.

De är inte säkert att berätta. De är inte säkert att berätta . Snälla, snälla berätta för mig att du inte ut dig själv...

"Men det gjorde jag inte. Och då kände jag illojala mot Jack".

"Jag tror inte att du var illojal mot din vän," sade jag till honom. "Du försvarade honom. Du gjorde precis rätt."

"Men det var inte tillräckligt."

Vi lever i en progressiv stat, i ett rikt samhälle med prisbelönta skolor. Föräldrarna är vänsterinriktade eller åtminstone socialt liberal. Men så länge vi lever i en värld där en förälder är som kränkt av deras barn med ett transfobiskt förtal som "trannie" som de skulle vara om deras barn använt ett rasistiskt förtal, det kommer inte att vara tillräckligt. Inte alls tillräckligt.

Men här är vad som kommer att vara:

Som glad, välanpassade barn, Jack, vid bordet bredvid? Han är den som visar hans kollegor vad som transpersoner egentligen är. Och så har min son, den plats där han är i vår närhet, i hans dojo, med våra familjer. Och människor som min vän och mentor Ann? Det finns så många förespråkare som Ann nu att de flesta gymnasieskolor har en klubb för LGBTQIA+ barn och förespråkar kallas Gay-Straight Alliance (GSA).

Min generation är okunskap och fördomar, även anti-HBTQ-religiösa dogm, inte en chans mot våra barns kamrater.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar