Övergången Från "Mamma" Till "Mamma"

Jag kommer aldrig att glömma den dagen min son, 10 år gammal på den tiden kallade mig något chockerande nog för att få mig att sluta döda i mina låtar. Allt jag kunde göra var att stirra på honom, panna fårad och munnen vidöppen som han gick bort.

Jag kunde inte tro vad han hade bara ringt mig: MORSAN.

Naivt trodde jag att detta barn skulle se till att min man och jag som "Pappa" och "Mamma" för resten av sitt liv. (Och ja, vi var bra med, tack så mycket.)

Medan mina andra söner hade alltid vacklat fram och tillbaka mellan Mamma och Mamma — i själva verket, jag var nästan uteslutande Mamma till min yngsta min äldsta hade alltid varit fast i Mamma camp. Han hade bokstavligen aldrig kallat mig Mamma i hela sitt liv. Men plötsligt, oväntat, som hade förändrats.

"Tack, Mamma", hade han sagt, att låta alltför vuxit, i en röst med en onekligen att fördjupa kanten. Då han bara promenerade i förbigående att hans rum, som om han inte hade bara skakat hans dåliga "Mamma" till hennes allra innersta. Min baby!

Det var det sista året innan middle school. Hans form var förändrade, mer lång-limbed och knölig-knät och gangly, inte till skillnad från ett nyfött hingstföl. Han tyckte ändå att göra barn grejer med sina bröder, men hans intressen var allt avvikande, hans vänskap expandera utanför sina syskon. Och då och då, att jag skulle fånga en glimt av eyerolls, slumping hållning, de förtvivlade huffs och puffar som var harbinger av teenage beteenden för att komma , se till att bli värre innan det blev bättre. Jag visste att det växer upp saken var en nödvändighet, men...var det inte för bara några månader sedan att han var ett sött litet barn, som erbjuder upp maskros buketter i hans rultig förstå? Där hade den tid som gått?

Moderskap utgör en konstant ström av utmaningar, men jag trodde att efter ett decennium av föräldraskap fyra barn, hade jag blivit en pro. Jag kunde byta en blöja med blixtens hastighet, diffusa ett litet barn härdsmälta som en erfaren krisen förhandlare, och förutse när någon var på väg att kasta upp före de spydde över hela mattan. Jag var säker på min förmåga att höja små barn. Men ingen av dem hade någonsin mognat på mig innan — gillar inte det här.

Det fanns stunder när jag kände att jag var att drunkna i "Mamma." Det var allt jag hörde, ständigt — min uppmaning att ta emot de behövande, klängig hjälplöshet som gick hand-i-hand med att moniker. Det fanns stunder när jag hörde det för femtioelfte gången denna dag och rullade mina ögon, gnisslade mina tänder, suckade med frustration. Nu — från detta barn, åtminstone var det gjort. Som om någon hade knäppt av en strömbrytare, som innebär nedläggning av en del av våra liv tillsammans. Jag hade ingen aning om att släppa av två små bokstäver, ett annat mindre förändring av titel, kan överväldiga mig så mycket. Men tillsammans med att det var en grundläggande förändring: jag var inte längre hans mamma därför att han inte längre behövde mamma-ing.

Vad som verkade så naturligt för honom var främmande för mig, men vad skulle jag göra? Ibland är livet presenterar en ny tröskel, och du har fått för att passera den om du är redo eller inte . Du inte kan se runt nästa hörn, men du har fått för att hålla igång ändå, eftersom det är så livet fungerar.

Jag var bara i början av preteen berg-och dalbana, naturligtvis, men det var ett ryck som fick mig att inse att jag var rida i första hand. Det är lustigt hur en enkel, oväntade uttalande av ordet "Mamma" skulle kunna kvitta sådan shockwave av känslor: överraskning för förverkligandet, osäkerhet om vad som kommer härnäst, och komplett med förundran på hur snabbt åren har flugit förbi, färgas med den hjärtskärande sorg för att låta dem gå.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar