Oron Jag Bär På För Min Transpersoner Dotter När Hon Börjar Skolan

Mina barn gick tillbaka till skolan idag.

Min äldsta dotter var uppe vid 6:15 på morgonen, ser fram emot att komma tillbaka till klassrummet, hennes vänner och hennes kärlek till lärande. Mina tvillingar, min son och yngsta dotter, som råkar vara transpersoner, var lite mer tveksamma, men är redo att börja dagis. De har varit på förskolan under de senaste två åren, så morgon rutiner och att vara vänster i vård av någon annan är inte ny. Skolan de är i nu är inte riktigt nytt, antingen för att de har varit där med sin stora syster. De vet lekplatsen också. De känner redan till rektor och några lärare.

Jag känner dem alla också. Jag vet att lärare och personal. Jag vet att barnen på skolan. Jag vet föräldrarna. Jag har en mycket intim relation med mina barns skola. Jag är inte en helikopter förälder (oftast inte, åtminstone) och jag är inte på PTO (sorry, jag kan inte heller är jag involverad i alla volontär möjligheter (bara några av dem). Jag har gjort mig en del av mina barns skola eftersom jag är en förespråkare. Mina barn har två mammor, en som icke-binära. En av mina barn, Ryan, är transpersoner. Min familj är annorlunda. Jag känner igen detta. Andra gör det också.

Men under det senaste året—bokstavligen ett helt år—jag har haft äran och välsignelsen att arbeta med skolans rektor om hur man gör skolan en acceptera, bejaka, HBTQ läroplanen rik och diversifierad plats för alla barn.

För två dagar sedan, dagis familjer bjöds in till den årliga tillbaka-till-skolan-ice cream social. De träffade sina lärare, såg deras klassrum, och gick i skolan. Jag hade min äldsta med mig också, och hon bad att smyga in i sitt nya klassrum. Jag lämnade min tvillingar på lekplatsen och vi hittade sin nya 2: a klass klass. När hon hittat sin plats och spårade akvarium med sitt finger, jag såg högen av böcker på hennes lärarens skrivbord. Den översta var Jag Är Jazz och den handfull under var alla HBTQ-inkluderande eller tema böcker.

Jag var överväldigad. Inte bara för att jag hade skickat en lista över böcker som jag ville i varje klassrum, och där var de. Men eftersom jag hört. Varje lärare fick en budget för att diversifiera böcker i klassrummet. Min familj är på att ses. Varje klassrum i mina barns skola är och gör vad de kan för att se till att varje barn i skolan känns som ingår; den queer och kära också. Min transpersoner dotter. Min två-mamma barn. Vi håller på att normaliseras i befintliga utrymmen att fira oss för vilka vi är—våra etiketter, våra egenskaper, våra personligheter.

Jag hade mycket olika reaktioner efter att ha sagt adjö till alla mina barn i morse.

Min äldsta var redo. Jag var redo. Vi kramades, och jag låt gå.

Min son var redo, men nervös och lite blyg. Jag var redo och nervös för honom. Vi kramades, och jag låt gå.

Min dotter, min transpersoner dotter, var redo men bevakad. Jag kunde känna hennes tar i sin omgivning och alla de nya människor hon kommer att få veta lycka till under de kommande veckorna. Denna dimensionering upp för att hon inte är en del av hennes personlighet, men också en del undrar vem hon kan lita på.

Jag var redo, men bevakade också. Jag såg mig omkring och undrade vem i detta utrymme skulle vara en utmaning för oss. Vem kommer att göra befintliga tuff? Som bara kommer att se våra olikheter? Och att döma oss hårt på grund av dem?

Jag kramade Ryan, och jag låt gå. Jag hade till. Jag kan inte vara vid hennes sida genom varje sekund av sin dag och sitt liv. Jag vill inte vara antingen. Hon har vänner att göra, läxor att lära, och strider för att kämpa på egen hand. Jag har gjort arbetet och kommer att fortsätta att göra det arbete som ger en mjuk landning platser när hon faller. Men när jag lämnade henne i hennes klassrum, jag kände mig försiktigt optimistisk.

Hon kommer att bli bra. Jag kommer att bli bra. Men det kommer aldrig att gå förlorad på mig att jag har en annan grabb som nu i det offentliga skolväsendet. Vi fortsätter att vara den första, och ibland enda, och den standard som fastställts för dem som kommer bakom oss. Jag känner mig som stöds. Jag vet att hon är stött, men jag skulle vara naivt att känna stöd och kärlek kommer att vara den enda som kommer i vår väg.

Även om jag inte har en känsla av rädsla, jag kommer att hålla min vakt. Och medan jag bara förvänta sig positiva reaktioner, jag kommer att hålla förutse alla tänkbara scenario för min dotter och vår familj, sårande och kära också. Jag måste göra detta.

Jag kommer att använda min känslomässiga lie för att skära av vår väg, så att mitt barn kan lära sig att låta sin vakt. Hon förtjänar att leva ett liv i öppen hjärtliga. Ryan förtjänar att ha tro på mänskligheten.

Alla mina barn—alla barn förtjänar att få denna tro och lita på människor omkring dem. Vi bör alla kunna gå runt med antagandet att alla är en allierad.

Och vet du vad? Mänskligheten förtjänar att se mig, mina barn, och alla HBTQ-personer genom linsen av acceptans. Utsikten är ganska jävla vacker.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar