Topp 10 Efter Graviditeten Kroppsliga Överraskningar

Som många vet, den gravida kroppen går igenom många konstiga och mystiska förändringar—"DÄR GJORDE ATT BRÖSTVÅRTAN HÅR KOMMER FRÅN?"—ännu kroppen efter att barnet är sällan diskuteras, utom i de nödvändiga Us Weekly och Life & Style täcker med en airbrushed kändis mamma i en bikini, handen på höften: "HUR jag FICK MIN KROPP TILLBAKA!"

Tja, låt mig säga er, några konstiga och mystiska förändringar strike kroppen efter förlossningen, liksom. Och jag tror att alla skulle veta det...

10. Om du ammar, din vagina kommer troligen att ha något gemensamt med saharaöknen. Och, nej, jag talar inte om dyngbaggar som bosätter sig där nere. Vanligtvis inte, minst.

9. Att mörk linje som går ner i magen kommer gå bort, men får besluta att hänga ut för ett par månader efter en graviditet. På den ljusa sidan, vertikala ränder är bantning!

8. Postnatal blödning kan pågå i veckor — som sex till åtta, även — och tamponger är ett no-no, så kasta inte på de vita jeans ännu.

7. Sex efter förlossning kan vara freakin' smärtsamt — för upp till ett år. Tog mig nio månader att njuta av det igen efter mitt första barn. Sann historia. Så antingen underlätta tillbaka till det långsamt, eller, när din man kanske föredrar, öva dina falska O-ansikte i spegeln och gör det övertygande.

6. Post-graviditet urinvägsinfektioner är vanliga. Tack, urinkateter!

5. På tal om urin... på sjukhuset, en sjuksköterska kommer att följa med dig till badrummet bara för att hjälpa till med att kissa processen. Kontrollera din stolthet och ödmjukhet på badrumsdörren.

4. Att härligt hår du växte under graviditeten? Ja, det faller ut, lämnar du med oregerliga stripor runt ansiktet. HOT.

3. Fötterna kan växa. Permanent. Vilket är awesome när du redan hade GIGANTISKA STORLEK 9 SKOR. *Ahem* Inte för att Jag den som vet något om det.

2. Efter mitt första barn, jag visste inte att mina bröst skulle spontant läck — ibland en mycket STOR läcka — bara från att prata eller tänkande om min baby . Vilket ledde till en mycket tafatt möte med mina manliga Starbucks barista när du pratar om våra barn.

1. Kraften i post-graviditet hormoner är gravt underskattat. Hormonella nivåerna sjunka kraftigt minut bebisen är född och moderkakan kommer ut (YUM!), eftersom moderkakan var hormon produktion fabrik i kroppen. Sann historia. Så inte bara kan detta orsaka extrema humörsvängningar och depression, men det kan också göra att du tror att PLÖTSLIGT DÖR för DITT HÅR CLOWN RÖTT ÄR EN BRA IDÉ. *Ahem* Återigen, inte att jag skulle veta något om det. Eller grät i fyra dagar i sträck efter att göra så. Men allt jag kan säga efter att slutligen återställa mitt hår till sin pre-baby färg är: GUD, LÅT INTE DETTA HÅR TRAGEDI STREJK DU !

Relaterade inlägg: 4 Sanningar Om Vår Post-Baby Organ

ADVERT

Lägg till din kommentar