Varför jag inte Begränsa Mitt Barn " TV-Tid

Ännu bättre, är att jag äntligen känner att det är okej att säga samma sak om du tittar på tv.

American Academy of Pediatrics gillar att demonisera TV, speciellt när det kommer till barn under en viss ålder. Barn under två är inte tänkt att titta på TV alls de säger, även om du inte kan hjälpa men undrar om de människor som gör dessa rekommendationer har någonsin spenderat hela dagen ensam med en 2-åring.

Men jag talar om äldre barn, barn som är tillräckligt gamla för att använda 80 fjärrkontroller som krävs för att använda vår TV och välja en visa för sig själva. Jag har fått höra hela mitt liv om hur vi, som samhälle, tittar för mycket på TV, och jag kunde inte vara mer oense. TV: n är underbar, och jag kommer att försvara det till min sista andetag. Ja, det är skit på, ja, det finns olämpliga program för barn och ungdomar, och vuxna också. Men TV är en underbar sak, en låda (eller en platt skärm) full av magi, och jag älskar det.

Jag har skämtade om att TV bidragit till att höja mig. Ingen respekt för mina föräldrar tänkt, men det var definitivt en avgörande påverkan . Med oblyga nördighet jag ska erkänna att S t ar Trek var ett spel-växlare för mitt hjärta, mitt huvud och min själ. Jag ivrigt slukade episoder av M*A*S*H, The Mary Tyler Moore Show, Hill Street Blues, St. Någon Annanstans och även Bugs Bunny . The Brady Bunch. The Twilight Zone. WKRP i Cincinnatti. The Muppet Show. Roseanne. Late Night with David Letterman . Alla I Familjen. Bionic Kvinna . De var alla mina kamrater, riding shotgun som jag gjorde min väg genom min barndom och kämpat sig igenom tonåren.

Jag såg skit visar också, som jag visste var hemskt, men jag tyckte ändå. Fakta av Liv, Kärlek Båt, Fantasy Island. En såpopera eller två . Jag Dream of Jeannie. The Monkees. Charlie ' s Änglar!

© flickr/rocor

Jag hade inte absorbera det hela obetingat. Jag visste att Förhäxad var dum och att Darrin bör räknas sin lyckliga stjärna för att han var gift med en fantastisk häxa som Samantha, och att Samantha ska ha använt sin magi för att göra varje bit av hushållsarbete deras hem som krävs. Hon borde ha övertygat Darrin (både Darrins) att ge upp den dagliga kränkningar av att arbeta för McMahon och Tate och prova att rida på en kvast, eller att vara osynlig. Jag visste att det fanns en formel för att alla i det, och jag visste skratt var konserverad, men det gjorde inte dumma ner mig. Jag var som sagt berättelser, varje gång jag slog på TV: n, och jag njöt av det.

Nu lever vi i en ny guldålder för tv. Människor som är känd för att göra bra filmer är nu att skriva, regissera och producera för tv, med det bredaste utbudet ännu distribution och innehåll. Våra barn är inte bundna till programmering schema som vi var på, och de behöver inte titta på reklam, tack vare TiVo och Netflix och Hulu och Roku och en enorm mängd andra alternativ.

Mina barn inte tror att det de ser på TV representerar verkligheten något mer än de tror att världen är fylld med halvgudar från att läsa Percy Jackson-böckerna. De kan se skillnad, precis som jag var.

Min dotter på 7, är för närvarande besatt The Brady Bunch . Min 11-åriga son har upptäckt X-Files . De båda gillar Phineas och Ferb och Simpsons . Och de kommer båda sitta med mig och titta på Food Network, särskilt som visar Värsta Kockar i Amerika och Hackad . Den dagen min son berättade för mig att han skulle vilja leva i en stad som den i Gilmore Girls mitt hjärta svällde av stolthet. De titta oändliga visar skapat för sin generation, liksom de tidigare, och när det som de har valt är acceptabel—som utesluter Dora och Adam Sandler i lika hög grad—då jag ofta gå med dem.

På grund av TV, i deras värld är så mycket mer än den stad vi lever i och de människor de kommer ansikte mot ansikte med varje dag. Jag älskar att de har möjlighet att kontrollera vad de vill titta på, och även om jag ibland kanske förklara att de har spenderat för mycket tid med att sitta, och det är dags att få upp och flytta runt, jag kommer aldrig att berätta för dem att titta på TV är problemet, eftersom det inte är det. Titta på TV är underbar, och jag kommer inte att låtsas något annat.

ADVERT

Lägg till din kommentar