Jag Kan inte Låta Mina Barn Delta Varje Fest som De Är Inbjudna Till (Det Finns För Många!)

Ring mig så irriterad oldster (få av min gräsmatta!), men jag är inte ett fan av barnkalas för mina egna barn eller någon annans. Kanske det är rotad i det faktum att jag aldrig riktigt haft en bra födelsedag part erfarenhet som barn. Ett år jag bröt mitt finger, ett år som jag var den nya killen i skolan och bokstavligen den enda person som inte är inbjuden till födelsedagsfirande av de mest populära pojken i fjärde klass.

Men oavsett anledning, kan jag inte mirakulöst utveckla en nyfunna kärlek för dem när jag blev vuxen. Tyvärr för min avkomma (som bara får en tårta och presenter med familjen hemma, de fattiga berövas varelser), som jag fortfarande stöna inombords när jag drar en festlig inbjudan från sina ryggsäckar. Och eftersom jag har fyra barn i skolåldern, det händer mycket oftare än vad jag skulle föredra.

Skiten blir tröttsamt. Mina barn har minst 20 klasskamrater styck, så någon som är alltid kasta en födelsedagsfest . Jag svär att vi får i minst en inbjudan i veckan, och naturligtvis är det alltid en som mitt barn kommer att vara helt enkelt förkrossad om han inte närvara. Det innebär att vi är skyldiga att SVARA på inbjudan, vilket leder mig till den första punkten av klumpighet. Jag vet inte de flesta av föräldrarna, så att kalla dem gör att mitt inre-introvert skrumpna ihop som en saltad slug. (Shout-out till föräldrar som anger att sms: a en OSA. Det är vad som är upp.)

Den andra punkten av tafatthet? "Ska jag stanna eller ska jag gå?" fråga. Det är något inbjudan sällan anger. Jag vet aldrig om att släppa mitt barn mindre och rusa ut (yay), eller stanna hela tiden, försöker att göra små prata och att äta upp en värdefull bit av min lördag (bla).

Så mycket som jag älskar att titta på mina kiddos att ha en bra tid, skulle jag hellre göra det genom att ta med dem på bio eller i parken — det är inte tittar på ett barn vet jag inte slita i en hög av presenter, och speciellt inte helg efter helg, för fest efter fest. Jag gillar att hålla lite tid gratis för min egen sociala aktiviteter (låt oss låtsas att föräldrar till små barn har någon form av socialt liv, mkay?). Min lust att hänga på en konstig barnens födelsedag fest rankas rätt upp där med min önskan att, säg, har min armhåla hår plockade ut en efter en.

Dessutom massor av födelsedagskalas betyder massor av presenter att köpa. Men när jag är här att köpa min garderob från avslut rack och behandling av tuggummi som en lyx, det sista jag vill göra är att punga över pengarna till att köpa en helt ny whatzit att jag kommer aldrig få se i bruk. Och jag är aldrig säker på vad du ska köpa i alla fall. Eftersom de flesta partierna är för barn som mitt barn bara umgås med i skolan, jag får en tom blick när jag frågar dem vad deras vän är verkligen in. Vad händer om de redan äger denna Shopkin eller att Lego? Jag försöker att nå en kompromiss mellan billighet och awesomeness. Jag vill inte att mina barn ska vara den beryktade givare av skit gåvor, men jag vill inte att tilldela en hel arbetsvecka är värt pengar till andra barn " leksak sjukt mycket när jag skulle betala för grymma saker som el och livsmedel.

En annan glädjande sak om flera barn är att när man är på en fest och den andra inte är det, får jag till fältet gnäller om, "Inte faaair," och "Detta är boooring," som om de inte bara går på en väns födelsedag blowout på Pizza-Palooza. Icke-festa barn agerar som om de är att vara grymt tvungen att slita bort i en vägkant chain gang medan deras syskon får någon form av positiv särbehandling. Och när sa syskon kommer hem, han är i alla hoppade upp på socker och forsande om den stora tiden hade han, vilket inte gör den grumpies något mindre grinig.

Till råga på, ungen är vanligen i besittning av en goody bag som innehåller pennor eller godis eller leksak bilar eller googly ögon nörd — skatter som mina barn kommer oundvikligen att argumentera över, och lämnar mig till måttlig förhandlingar och säga saker som, "det är din broders glosögda glasögon," och "Om du inte vill att din bror att spela med glosögda glasögon då inte reta honom med dem", och "Låt oss bara sätta glosögda glasögon bort för en stund innan jag stampa dem i bitar och ingen har någon jävla glosögda glasögon längre ."

Jag är säker på att det finns hållbara lösningar. Jag kan börja göra mina barn delta endast parterna kastat av sina närmaste vänner. Jag kunde få ett stash av $10 presentkort och börja ge dem. Jag skulle kunna fylla på födelsedagspresenter när det är utförsäljning och spara mig lite pengar i det långa loppet. Jag kunde flytta till ett avlägset område och börja hemundervisning alla och aldrig igen få kontakt med omvärlden. Du vet, bara för att utforska alla mina val.

Eller kanske ska jag bara få dem att börja ge sina vänner tuggummi. Jag menar, om det är en lyx för mig, det borde vara en stor gåva — rätt? Och om inte, åtminstone kanske som kommer att göra dem födelsedag part inbjudningar som kommer färre och längre mellan.

ADVERT

Lägg till din kommentar