Det Är Under Dessa Dagar (Och Några Av Dem Suga)

Dessa är dagar de säger. De som vi kommer att titta tillbaka på senare år som de bästa minnena. Det kryper vi får dagligen kommer att blekna långsamt tills en dag vi längtar efter doften av deras baby shampoo. De nätter vi kväva dem med kyssar kommer att ersättas med att smyga ut och smällde i dörrar innan vi vet det. Vi kommer att tigga för enkelheten av time-out och tvingas be om ursäkt, säger de.

Just nu verkar det dessa dagar kommer aldrig att komma. Jag älskar mina små pärlor mer än livet självt. Japp, jag skulle ta en kula. Jag skulle gärna gå genom eld om det såg till deras eviga lycka. Jag också kunde göra utan jack-in-a-box läggdags rutiner, skit i sina underkläder, och episoder som kan konkurrera med några av de bästa Dr Jekyll och Mr Hyde stunder.

När du är i dalar toddlerhood, det är mycket svårt att se den stora bilden. Säker på att det är någon brist på öppna brev som skrivits för att plocka på vårt hjärta och ger oss den skuld vi behöver göra en mer glitter hantverk, men vad händer om de dagar du bara slutar upp med att ge en fan om lim, playdough och boa fjädrar? De dagar då du bara inte kan uppbåda kraft att dra isär dem en gång, eftersom de slåss om Elmo docka? De dagar när de går till sängs mindre än blanka, eftersom den energi som behövs för badkar tid var borta innan lunch. Gör det oss till dåliga mammor? Otacksam för dessa dagar ?

Internet har fått oss att tänka så. Den perfekta bilder på dessa underbara mammor som alltid verkar ha det tillsammans, som innehåller oändligt med energi, och som skit regnbågar. Glimtar av leende ansikten att förstöra sin mors kök med raklödder aktiviteter och krita doodles. De dokument som scream du skall möta ditt barns infall inom några sekunder eller kommer de att förvandlas till seriemördare och ta dig ut i sömnen. Men internet ligger. Det håller tillbaka sanningen: det visar bara höjdpunkterna i livet. Det visar bara dagar .

Att den inte visar 10 minuter av skrikande innan ögonblicksbild. Det försummar att visa morsan ymnigt svärande enligt andetag som hon scrubs badrum golvet för femte gången efter att hennes son kan inte tycks hitta det enorma hål som är toalett. Det betyder inte att tillåta dig att se de haggled, fläck-ridit T-shirt du skakar för tredje morgonen i skolan drop-off. Det spelar inte visa den verkliga effekter th e dagar.

Jag vill inte verka otacksam av den tid jag får spendera med mina pojkar. Jag förstår denna nya roll i mitt liv är inte en börda, utan en fantastisk gåva som jag har välsignats med. Med varje fiber av min varelse jag kommer att arbeta för att höja vacker, regel-att följa, omtänksam, väl rundade med män, men jag förstår också att dessa dagar kommer att bli bättre och bara i efterhand kommer de verkar magisk.

Några av dessa dagar kommer vi tur dinosaurie utställningar och museer och påminner timmar i barndomen spela. Vissa dagar kommer vi att få igenom två timmar av skolarbetet och lär dig att räkna utan hjälp. Vissa dagar kommer vi att gå på förberedande promenader diskuterar böcker vi tycker om. Vissa dagar kommer vi att samlas med vänner och familj, och skratt kommer aldrig ta slut. Vissa dagar pojkar kommer att samla in eldflugor från himlen och frossa i deras awesomeness innan du släpper dem timmar efter läggdags. Vissa dagar kommer vi att åka på semester. Vissa dagar kommer vi att måla och limma, och att skapa mästerverk. En del av dagar kommer bli fantastiskt.

Vissa dagar vi inte kommer få ut av våra pyjamas. Vissa dagar kommer att vara en TV-maraton. Vissa dagar barnet kommer att spela med en tom hink popcorn och papper kaffe kopp, trots olika leksaker till sitt förfogande. Vissa dagar kommer vi att vara i tid-ut 40 gånger och ändå driva vår broder över leksakståg. Vissa dagar jag känner att jag är i förhandlingar med en terrorist över ärtor. Vissa dagar kommer vi att lämna affären med vår stolthet i våra fickor skriker hela vägen till bilen över en väska av guldfisk. Vissa dagar kommer jag i hemlighet mellanmål på karameller medan du spelar hide-and-seek. En del av dagar kommer att suga.

År från och med nu kommer jag att se på de pojkar som jag har vuxit till män och kommer att sucka i tacksamhet för allt vi har gått igenom för att komma till den punkten. Jag kommer att reflektera över den underbara dagar som består av mina minnen. Jag vet att dessa dagar kommer inte bara omfatta den magiska stunder som fick mig att verka som supermom, men jag vet i alla icke-magiska, sanering mässar, skrubba av bajs, lat Tisdagar kommer att börja blekna. Jag kommer att låta gå av dagarna som verkar som fan. Jag kommer förlåta mig själv för att känna sig generad över att detta är mitt liv. Jag kommer att glömma det öppna brev som jag har läst som har vanärat mig in i känslan mindre än stellar. Över tid dessa dagar kommer att vara dagar.

Men nu, just nu i detta diket av toddlerhood i de svåraste och blodigaste kämpa för min mentala hälsa, jag lösa för att gå till sängs varje kväll känna framgångsrik veta att mitt barn hade mat i deras magar (inte för att det var alla frukter och grönsaker), lekte med leksaker (även om det var de generiska versioner), och hade kläder på ryggen (ibland flera generations hand-me-downs). Vissa dagar kommer att skapa bestående minnen, och vissa dagar kommer jag att kämpa för att glömma.

Även om jag uppskattar att höra från någon på andra sidan av det här slaget som dessa är dagar för närvarande, som jag kämpar för att lämna parken med min skrikande småbarn, misslyckas i mitt försök att smyga in en dusch i under barn' 10-minuters tupplur, och stirrar längtansfullt på min man medan skavande ner min måltid på barnvänlig restaurang, jag behöver inte den bekräftelsen. Jag behöver inte veta hur jag ska njuta av de stunder, för att skapa bättre minnen, och strävar efter att vara en bättre mamma. Jag är redan smärtsamt medvetna om dessa dagar och om jag ska vara ärlig, några dagar, jag kan inte vänta tills de är dagar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar