Mina Barn Träffar, Och jag är Klar att be om ursäkt

Mina barn träffar, och jag är klar ymnigt be om ursäkt för det.

Som lärare har jag behandlat min beskärda del av svårt studenter. Jag har arbetat i de fattigaste områdena i innerstaden, ett barnhem i landsbygdens Indien, och en övervägande vit medelklass förort. Jag har haft elever med en mängd utmaningar, bland annat kämpar för att följa anvisningar, impulsivitet och aggressivitet. Jag hade alltid tänkt för mig själv: "Vad är deras hem ut? De måste verkligen ignoreras, pumpas full av tv-tid, och saknar struktur." Jag gjorde dessa antaganden eftersom vi, som människor, vill alltid förstå orsaken till något... eller ännu bättre, vi vill ha någon att skylla på.

Nu som en mamma till en barn Jag är här för att skrika från hustaken att min barn kan vara ett asshole och jag gör allt rätt.

Jag vill tro att jag ger en jävla stabil, närande miljö för min son. Jag är hemma nu, och ger en förutsägbar rutin, fylld med utflykter över hela stan till olika groddar angripna spela strukturer. Han går till dagis en gång i veckan, tillsammans med en "Mamma och jag" - klass för att mätta sitt behov av att umgås och min behovet av fred. Vi har familjens middagar och nattliga rutiner, allt för att ge min son, med de mest kärleksfulla och förutsägbar miljö som möjligt.

I vårt hem, som vi inte träffar. Vi behöver inte smälla. Vi behöver inte skjuta.

Men gissa vad? Han lyckades ändå plocka upp det beteendet. De senaste månaderna har varit grov. Och när jag säger det menar jag för mig... inte min 2-åring. Han ger noll f*cks om hur hans skit beteende påverkar andra. Varje utflykt till en plats med andra barn oundvikligen leder honom skada ett annat barn.

Om du är i hans väg, tar för lång tid att gå ner i bilden, eller äta på ett blåbär från golvet som han bestämde sig tillhörde honom, då du förmodligen kommer att bli knuffade eller slagen. Den gamla mig skulle har rikligt bad om ursäkt för att du som förälder av detta lilla "offer". Jag skulle bli röd i ansiktet, skam och maktlös mot min pinsamma barn.

Men min senaste uppenbarelse har fått mig att kasta mina armar upp i luften och slutligen komma till rätta med det faktum att min son är en normal, utvecklingsmässigt lämpliga för barn.

Han är smart, snabbt som fan, älskar våldsamt, och han träffar. Komma över det.

Han är inte dåligt. Han är inte menar. Han är inte elak.

Han lär sig om världen runt omkring honom, och på hans nuvarande skede, med hjälp av hans händer är mycket snabbare och lättare för honom än att hitta orden. Jag inser att slå är aldrig acceptabelt. Men för nu, jag kommer lugnt att korrigera situationen och gå vidare med min dag, inte längre gråter i bilen, inredningar min hjärna och frågar mig själv: "det Där gjorde jag fel?"

Istället, jag lovar att acceptera min viljestark, ambitiösa och ivriga barn. Jag kommer att ta varje tillfälle att lära honom alternativ till att slå, hur man använder hans ord och visa vänlighet. Men jag kommer inte känna skuld eller skam. Jag kommer inte att tvingas att tro att han är "dålig" för att det är min plikt att vara hans största supporter och mest kärleksfulla lärare, och jag kommer att ta den rollen stolt.

ADVERT

Lägg till din kommentar