Idag Ska Jag Njuta Av Mitt Liv

Idag ska jag njuta av mitt liv.

Även när jag har rusa runt sig redo för arbete och att få barnen ut genom dörren, packa luncher, underteckna checkar, skura knaprig näsor. Och precis när jag känner att jag har det alla tillsammans, jag kommer att titta på när bussen lämnar min son på det...och hans fotboll väska fortfarande i min hand. Jag kommer att försöka hitta det roliga.

Även när det är en punktering och en frusen vattenledning i samma vecka som min man är borta på en affärsresa. Jag kommer att läsa fricking bil manuell och jag kommer att skjuta upp den blåslampa. Och så hoppar jag på däcket bultar eller stå i iskallt skjul försöker att värma upp en vattenledning, kommer jag att tänka på...jag är liksom, en super badass just nu.

Och när de rätter har på något sätt lyckats avla lite äckligt baby rätter, och jag bestämmer att den som uppfann Play-Doh är en skitstövel som aldrig har haft att sopa ett golv. Jag kommer att gräva i, och göra det igen. Idag ska jag försöka njuta av känslan av att göra saker rent.

Även när min son kommer hem ledsen eftersom ingen spelade med honom på rasterna, eller min dotter säger att jag är medelvärdet för att inte ge henne juice, eller att min man och jag har ett argument över spaghetti. Jag kommer att försöka bekräfta dessa små ekon i mitt liv som de saker som gör oss mänskliga och ofullkomliga och...verklig.

Även när jag är orolig för att hälsa på mina föräldrar, hållbarhet av mina barn som jag kastar in dem i världen, synligheten av mig som jag navigera i främmande länder av att vara mamma. Jag kommer att försöka ta en stund, eller ett andetag, och inser igen att de flesta saker i denna värld är det bra.

Även när jag jämför och kontrast, som kvinnor gör, och att återkommande röst i mitt huvud säger saker som "jag borde verkligen göra lite core övningar." Jag ska försöka komma ihåg att berätta att röst, "var tyst nu, jag försöker att se mina barn spela fotboll."

Även när allt verkar vara för stor, alltför högt och jag befinner mig precis på väg att ropa "Snälla! Jag kan inte höra mig själv tänka! Sluta skrika och spela! Och bara sluta...att vara barn!" Jag kommer att försöka ta paus och göra val för att se hur roliga de är. Se hur att vara vild och galen och fysiska lär dem saker som de behöver för att lära sig. Mitt i det kaos, jag ska försöka att bara vända sig om och göra middag.

Även när jag är så trött och det finns monster i mitten av natten. Jag kommer att klippa henne och sopa håret från hennes ansikte och sedan stoppa in henne och skapa bilder för hennes små monster i tutus som dans. Och jag kommer att göra monster i en tutu dans vid tre på morgonen och jag kommer verkligen skaka min rumpa.

Även när jag inte vet vad sjutton jag gör. Jag kommer att försöka inse att jag inte är ensam och det är inte en tävling för att se vem som gör det mer rätt.

Även i slutet av särskilt lång dag, när jag bara kunde bry sig mindre om att göra vad som är rätt eller fel. Jag kanske bara kommer göra popcorn och glass till middag och vi kommer att titta på en film och stanna upp för sent och vind vår benen ihop på soffan.

Eftersom idag, jag kommer att njuta av mitt liv.

Relaterade inlägg: Om jag hade vetat

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar