Jag Ångrar Inte Att Fungera När Mina Barn Var Små

Jag gjorde mitt misstag för sju år sedan.

Idag, när jag pratar med vänner som är i färd med att planera att få barn, många av dem senare i livet, jag säger till dem att hålla sig till sina jobb efter att barnet är fött och inte göra några förhastade beslut om att lämna sina heltidsjobb.

Mitt beslut var förhastat.

Jag älskade jobb som jag fick när mitt första barn föddes. Jag jobbade på ett förlag med stödjande arbetskamrater och ett jobb som blev mer och mer intressant för varje dag. Några år innan födelsen av mina barn hade stora professionellt och när min bolaget förvärvades av ett större, det blev bara bättre. Fördelar, höjer, möjligheter, affärer resor – alla steg. Jag brukade säga till min man och mina vänner att jag skulle bli gammal med som företag. Jag trodde verkligen det. Jag trodde aldrig att jag skulle lämna mitt jobb efter det att barnet föddes.

Vi var endast gifta ett år innan jag blev gravid vid en ålder av 32. Allt hände så snabbt. Vi gifte oss och bodde i NYC. Sedan vi blev gravida inom sex veckor för att försöka. Strax efter att vi flyttade ut till förorterna och barnet kom några månader senare. Jag tog ett par månader av att vara med henne. Medan jag var ute på mammaledighet, mitt kontor flyttade ut av staden, mycket längre bort, där vi hade valt att köpa ett hus. Boom, Boom, Boom. Allt förändrats, med blink of an eye.

Plötsligt möter jag en lång pendla, bröstmjölk som sipprar genom min tröja under möten, konsumtion av arbets-och familjeliv, ett stormigt förhållande med en barnvakt som jag kände var att stjäla min roll som mamma till mina egna barn. Den känslomässiga berg-och dalbana för att försöka balansera båda världar var som driver mig bonkers.

Det hjälpte inte att precis efter att jag gick tillbaka till jobbet, tri-state black-out slog till strax efter att jag var på väg från jobbet till bussen för att åka hem via Grand Central. Jag fastnade i NYC för en natt och grät när jag pumpade mjölk för min tre månader gamla som var ensam hemma med en barnvakt som kämpar för att hitta ljus och ficklampor (som var vårt fel att vi inte förbereder henne, förstod jag senare, men vem visste att det skulle hända två dagar efter min återkomst till arbetslivet?). Två av dem överlevde natten, men i mitt sinne, efter att mina dagar var räknade.

När jag återvände till arbetet efter avslutad föräldraledighet, mina chefer får mig att arbeta i office-tre dagar i veckan, två dagar hemma för att underlätta övergången. Det hjälpte, men mitt sinne var fortfarande skramlande med rädsla att jag miste om min dotters utveckling. Hon fick lära sig att gå utan mig. Hon började med att ringa min barnvakt "mamma" och skulle inte komma till mig när jag kom hem från jobbet. När jag försökte gå till parken med henne i slutet av dagen, jag utan tvekan blev kallad på telefon genom kontoret och var tvungen att springa tillbaka för konferens samtal. Jag fortsatte att få sjuka från att köra fram och tillbaka med en sinus-infektion efter en annan. Den sena nätter med en nyfödd hjälpte inte heller. Jag kördes ner.

Dessutom, jag är säker på att mitt arbete minskade. Jag var släpa min pump till jobbet, stänga min dörr för privatlivet så att jag kunde fortsätta att amma. Jag skulle jobba till lunch så att jag kunde lämna jobbet tidigt nog för att göra det tid att spendera tid med barnet. När den dagen kom att avgå, jag tror inte att någon var fruktansvärt förvånad, även om jag lyckades lämna företaget på bra villkor.

Jag önskar att jag kunde berätta för dig att jag tittade aldrig tillbaka, men jag kan inte. För de första sex månaderna, har jag faktiskt fortsatt att arbeta för att företag på deltid som jag inser nu var en frälsare. Det var svårt för mig att sluta kolla min e-post när jag lämnade, jag missade mina kollegor, jag missade helt att jag hade arbetat så hårt för att främja. Jag fortsatte att furu för företaget och mitt jobb för år efter det.

Jag blev gravid igen ganska snabbt, inom några veckor efter att ha lämnat mitt jobb och mitt hem liv blev riktigt upptagen. Efter att min son föddes, jag hade två barn hemma, de var bara 19 månader isär. Och det var ett helvete. Man kan gråta, då de andra skulle gråta. Man skulle gå att sova, de andra skulle vakna. Jag kunde inte få grepp om att vara mamma till två så nära i ålder.

Så, jag insåg ganska snabbt att stanna hemma med dem var inte för mig och jag blev oerhört deprimerad. Under en resa till England som sommar, jag har träffat många kvinnor som hade fantastiska deltid jobb och jag blev fast besluten att återvända till USA och ta en av mina egna. Jag hade turen att ha en kontakt från mitt gamla jobb som ledde till en del tid jobb i att publicera några månader senare. Det jobbet varade i nästan tre år och spiral till en karriär. Men problemet med konsult-och deltidsarbete är att det är inte tillförlitliga, och ganska ofta mina kunskaper inte utnyttjas fullt ut. Jag har på något sätt tagit en omväg, men jag är inte riktigt kvalificerad för de ståndpunkter som jag känner är mina sanna "dröm jobb."

Jag är glad, på mitt eget sätt att jag fick uppleva mina barns tidiga år. Att jobba deltid, jag har varit där för allt – balett lektioner, skolan händelser, piano lektioner, konserter. Jag har också sett till att de har aldrig missat något, och har varit den bästa mamma jag har vetat hur man ska vara.

Men ibland undrar jag vad gör jag om jag hade anlitat en barnvakt för alla dessa år sedan som inte gör att jag känner mig svartsjuk? Vad gör jag om jag hade gett mitt jobb mer tid? Tyvärr, jag har undrat det fler gånger än jag vill erkänna. Det ärliga svaret är att mina barn skulle ha varit bra – och bra – antingen sätt.

Sanningen är, och det är svårt att erkänna, men jag har aldrig riktigt tyckt om att gå till lekplatsen. Jag vet inte alltid att älska att vara i skolan för avlämning och upphämtning. Jag har aldrig gillat att göra med några av mammorna på skolan som har insisterat på att stanna för lek datum även efter det att barnen var gammal nog att vara tappats bort. Jag gillar inte att göra lunch.

Sanningen är att jag inte älskar att vara ansvarig för barnen hela dagen, varje dag. Det är svårt att erkänna att jag ibland känner mig som en dålig mamma, särskilt när andra mammor svar dörrarna bära förkläden, bara med bakade kakor med deras barn och mina egna barn och jag känner att jag har att göra med Barbara Cleaver. Och jag är Courtney Love i köket. Mina barn skulle älska att baka cupcakes och kakor hela dagen, men jag är inte den typen av mamma. Jag var inte menat att vara en stay-at-home-mom. Bara jag hade ingen aning om när jag gjorde det drastiska beslutet tidigt om att lämna mitt jobb.

Jag säger inte att jag tror att det är lätt att arbeta heltid och att uppfostra barn, det är det inte. Men personligen gillar jag den tillfredsställelse av att arbeta, göra mina egna pengar, för att lämna över några av barnomsorgen till någon annan. Jag har märkt att mina egna barn är ofta bättre med nytt blod i huset. Inte bara gör jag bättre som en mamma efter att ha tillbringat tid, men de i sin tur gynnas av att vara med någon som inte är som bränt ut som mig själv efter att ha tillbringat så mycket tid hemma som enda vaktmästare.

Så, om du är en ny mamma och funderar på att ge upp ditt heltidsjobb, inte kommer till mig för rådgivning. Om du har en chans att arbeta deltid, och det är ett jobb som erbjuder samma typ av ansvar som ett heltidsarbete, då det låter som en bra idé men väger dina alternativ noga. Balans i livet är allt och göra vad som är rätt för dig. Men om du älskar det jobb som du har innan ditt barn föds, och du inte vill oroa dig för dina val senare, hålla ut. Ju längre du är i en position och ge ditt bästa till ett företag, de kommer att respektera ditt privatliv och det kommer att vara lättare att gå till udda dans skäl eller läkarbesök under veckan när något kommer upp. Du kommer att få i spåret av att arbeta och höja en familj, och det kommer att arbeta ut sig.

ADVERT

Lägg till din kommentar