Till Arbetande Mamma

Detta är för gör-det-alla, 365 dagar/år, fotboll och affärsmöten mom. Att arbeta hårt. Att höja små människor är svårt. Att göra både och? Tja, det är ingen lätt uppgift.

Den ständiga jonglering av barn och skola, hem, liv, rutiner, möten, playdates, tidsfrister, det kan vara överväldigande ibland. Det är ofta en ändlös cykel av att-göra-listor som aldrig blir klar, men endast läggas till, färgkodade vita skivor med back-to-back-aktiviteter.

Arbetande mammor är tufft. Dagarna börjar innan de ens kommer till arbete försöker ladda diskmaskinen och få en extra tvätt (eller kanske bara re-tvätta den last du glömde två dagar sedan). De kan arbeta för 8, 10 eller ens 12 timmar innan de kan se sina söta små bebisar igen. De har en hel del på deras sinne medan du är borta från sina barn hela dagen, allt från att återvända e-post att baka cupcakes till skolan baka försäljning, och allt och allt där i mellan.

Vi kommer hem från jobbet efter en lång dag, och trots att vi står utanför spännande att se det ljusa och leende ansikten av våra barn, att vi ibland platt-ut utmattad också. Vi vill inte laga middag. Vi vill inte städa badrummet. Vi vill bara sitta, för en minut, i lugn och ro . Detta betyder inte att vi älskar våra barn något mindre. Men ibland Mamma behöver bara fem minuter innan du tittar Tass Patrol för 12 th tid och gräva Play-Doh ur någons näsa.

Gå ut genom min dörr varje morgon är den värsta delen av min dag. Jag smyger in i mina barns rum, kyssa dem på pannan och bara titta på dem i några minuter. De är mitt allt, min värld. Allt jag gör är för dem. Jag arbetar för att stödja vår familj och för att se till att de har allt de borde. Jag använder inte min semester dagar på jobbet för faktiska semester. Jag använder dem för att hjälpa till på förskolan, för att gå till deras julkonserter, och att ta dem till sina läkarbesök. Jag hatar att jag missar saker, som jag inte kan släppa dem varje dag och se dem springa in i skolan, så glad att se sina vänner, eller att jag inte kan vara där för att låta dem klamra sig fast vid mitt ben för ett par minuter om de är för nervös för att gå i dag.

Jag försöker att göra allt, för att ge 110 procent, men vissa dagar är det bara fungerar inte på det sättet. Jag gör det en punkt att verkligen ge mitt bästa varje dag för mina barn. Jag vill att de ska veta att även om jag arbete, det betyder inte att jag älskar dem mindre för det än om jag stannat hemma. Jag vill att de ska veta att de är viktigare för mig än något annat och det är en av de största anledningarna till varför jag gör arbetet.

Arbetande mammor är bra multitaskers, awesome schemaläggare, fantastiska arrangörer, och super tuff. Men vet ni vad som annars är alla dessa saker? Stay-at-home moms. Ja, de är lika tuffa och bra. Så låt oss sluta döma våra medmänniskor moms så mycket för deras val att arbeta eller stanna hemma. Nästa gång du pratar med morsan och hon diskuterar hur stressad hon är eftersom hon hade möten hela dagen och tidsfrister för att möta och har fortfarande att göra en Pinterest behandling för 29 små barn, inte döma henne för att inte ha tid för sina barn. Applåderar henne för att göra det hela. Och nästa gång du talar med en stay-at-home-mom som klagar på att hon är så utmattad eftersom hennes 6-månaders gamla var upp fem gånger i natt, inte döma henne för att inte vara så trött som du är eftersom du arbetar. Applåderar henne för att göra det hela. Uppmuntra henne.

Jag är inte säker på när begreppet "jag är en bättre mamma än du, eftersom jag jobbar/bor hemma" kom till stånd, men låt oss försöka att sätta stopp för det. I slutet av dagen, alla av oss är att göra det allra bästa vi kan, ibland håller det hela samman av en tråd.

Jag är en arbetande mamma, och jag är tuff. Jag är stark. Jag är smart. Jag är helt slut. Och jag älskar mina barn mer än de någonsin kommer att veta.

Och om du är en stay-at-home-mamma, du är alla dessa saker också.

Så låt oss göra detta. Tillsammans.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar