Till Andra Mammor På Min Facebook-Flöde

Till andra mammor på min Facebook-feed:

Vad du ser är bara en bit av mitt liv som mamma. En minut. Scratch-som—en sekund. De sekunder jag vill att du ska se.

Här är en bild jag knäppte av mitt barn som sitter på fönsterbrädan och tittar på några fåglar (riktigt hälsosamt, eller hur?).

Wendy Wisner

Ungefär fem minuter före den här, den stora pojken var tag i en hockey puck från den lilla killen, skrikande, "Han lurade!" (han är 2 år gammal, ahem). Och en sekund senare, den 2 år gamla var i en boll på golvet eftersom hans pucken fastnade under air hockey tabell, och han kunde inte få ut det, och naturligtvis skulle inte ta emot hjälp från någon annan ("jag gör det meself!").

Men för att en sekund, på fönsterbrädan, de var fortfarande prata med varandra om fåglar och änder och snö, faktiskt njuter av varandras sällskap. Och jag tittar på dem och njuter av varandras sällskap, och jag njuter av det. Så jag tog en bild av det och delade det med dig.

Ibland kan jag berätta om de gånger de kör min galna också. Jag tar lätt på det, oftast. Jag gör narr av deras unga sätt. Tack för att du lyssnar på min avluftning. Kanske några av er tänker jag ventilera för mycket. Men en stor del av tiden, jag vill dela den skönhet av dessa barn med dig.

Jag gör inte det för att jag vill visa att jag är en bättre mamma än du är, eller att mina barn är lyckligare eller uppförde sig bättre än dina barn. De flesta definitivt inte.

Några av er jag inte ser en hel del. Några av er har jag bara träffat en gång eller två gånger, några inte alls. Jag delar eftersom jag vill betona skönheten i våra liv. För mig själv. Jag vill fokusera på det. Det finns massor av andra saker. Jag förmodligen spendera 80 procent av min dag städa, laga mat, bryta upp slagsmål, som förklarar reglerna, knöt mina tänder, smyga bitar av choklad. Jag tycker att det är terapeutiskt att njuta av stunder av stillhet, skönhet, insikt och kärlek.

Och jag gillar att se dessa delar av ditt liv också—sorg, frustration, munterhet. Ditt liv är vacker, varje aspekt du visa mig.

Men jag vet att du inte visar mig allt—naturligtvis inte. Världen har blivit för stort. Jag önskar att vi alla kunde samla bara ihop på vår sänker sig och chatta i slutet av dagen. Sociala medier är enorm, men det är ingen ersättning för det.

Jag vet att ibland behöver du inte komma ihåg detta. Ibland är du verkligen kämpar, och mina stunder av firandet kan känna sig som dolkar i ditt hjärta. Jag är ledsen för detta. Jag vet hur lätt det är för mödrar att jämföra sig med varandra.

För någon tid min delar har gjort att du känner så, jag är ledsen. Du kan sluta följa mig, unfriend mig, vad som helst, och jag verkligen inte ta illa upp. Jag vet att vi är alla bara försöker få igenom.

Men jag vill att du ska veta att du är en modig, intressant, så jävla grym mamma, oavsett vad du tror om dig själv.

Så låt oss ta det som det är. Jag är så glad att dela med er, men mitt liv—åh, det är mycket djupare, mer komplicerade, och stökigare än jag någonsin kan, eller någonsin skulle, vill visa er. Och så är den din.

Och det är precis som det ska vara.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar