Till Mamma På Vatten Park

Det var varmt i dag—90 grader, solen högt och starkt i himlen. För att undkomma värmen av eftermiddagen, min man och jag tog våra barn till en liten vattenpark. Den här har en grön groda med stora rosa ögon och vatten sprutande ur munnen, en röd och vit svamp med en vattnig trädkronorna, och en stor hink, redo och redo att dumpa liter vatten på små ansikten, fylld med ren glädje, svävar under i förväntan.

Min lilla flicka, min andra son, kom för nästan ett år sedan, och så, att det är pinsamt att squishy magen jag har nu (och en kropp av en server på en restaurang kallad "stor benstomme" igår), satte jag på en kjol och linne. Den servern ord—ord en annan moder, ingen mindre ringde i mitt huvud när jag stod välja vad man ska ha i eftermiddag. Jag är en person som försöker att inte vara i krig med sin kropp, och jag har gjort bra, men hennes ord var som en match, att tända en ny eld av tvivel på sig själv—och jag kände mig som konsumeras av det.

Men jag såg dig där idag på vatten park. Jag såg dig där, i din navy blå och turkos baddräkt med dina små pojkar, kör och spela med dem. Jag såg dig stå under den gigantiska hink vatten med dem. Jag såg dig spela i fontäner av vatten, gungade huvudet i skratt. Jag såg dig, att inte bry sig alls om vad någon trodde. Och jag beundrade dig och kände sig skamsen och dum för att vara i min kjol och linne, som sitter på åskådarplats, medan min man lekte med våra barn. Min man hade även kommit för att tala om för mig att jag skulle höra min lilla dotter skrek som hon spelade i vattnet.

Så jag sprang ut i vattnet sprinkler. Jag lekte med mina barn. Jag sugit min kjol och skrattade åt hur dum jag var för att inte bära min baddräkt och som jag sa detta till dig. Du log och sa "Det är OK. Jag förstår." Och vi delade en vetskap utseende. De ser kvinnor delar när vi verkligen förstår varandra. Och jag kände frid, för närvarande, med min kropp. Jag ville, då och där, så att jag kunde sätta på mig bikini och köra med överge tillsammans med dig i ditt hem.

Jag har en dotter. Jag undervisar i engelska på alla flickor i skolan. Och jag vill att dessa flickor i min—dotter och studenter—att veta att deras kroppar är hem sina själar och hem sina sinnen. För varje, hennes kropp är helt enkelt ett fartyg som för den kvinna hon är. Och mina celluliter, mina bristningar—tecken på att jag är en mamma till två som är yttre märken på en kropp och ett sinne som har gjort en del hårt arbete.

Jag svor för mig själv, där i kitschig water park, att jag inte någonsin kommer att sitta på åskådarplats igen. Jag kommer inte att förneka en pool dag eftersom jag inte vill ha min baddräkt. Jag kommer inte att hoppa över glass med min son när han ber mig att äta med honom. Jag kommer inte att gå in kalorier på min telefon. Jag kommer att bära min baddräkt. Och jag kommer att göra om det och kom ihåg att du, mamma till vatten park i dag—och den förebild jag måste vara för alla mina flickor.

Som jag lovade det för mig själv, att hålla en trött bebis medan min man och son stod under hink med vatten en gång till, jag såg en liten, lila fjäril. Jag pekade ut henne till min dotter, och vi såg henne fladdra genom konkreta djungeln av water park. Fjärilar är en symbol för en förändring av medvetandet och en ny början. Hur passande en dag när jag lovar att bära min baddräkt med stolthet. Och så passande att min dotter baddräkt har fjärilar på det också.

© Courtesy Kara Lawler

ADVERT

Lägg till din kommentar