Att Den Militära Frun

Forewer / via Shutterstock

Med dig, jag hälsar er make, som är i Usa: s Armé och har bara kvar för en årslång distribution. Jag inser omfattningen av hans offer—lämnar man och hans två små barn—till stöd för vårt land och dess olika friheter. Men, jag skriver detta brev till dig eftersom jag tror ibland att vi glömmer bort vem som stannar kvar. Jag kommer inte låtsas förstå vad du går igenom, eftersom jag inte helt och hållet. Men, jag kommer att förklara lite så du vet att du är inte ensam.

Du har postat några bilder på din adjö i dag som din man lämnar för hans utveckling. Jag kan inte säga något farväl nu, men dina inlägg kommer alla farväl har jag någonsin sagt, översvämningar tillbaka till mig. Jag har en värk i mitt bröst och mina ögon är welling med tårar när jag skriver detta. Mitt ansikte börjar pirra som min kropp reagerar på känslor av att säga hejdå. Både min bror och min man var i det militära, och jag var kvar under utbyggnad.

Jag har tittat på din styrka som du säga adjö till din man. Jag har inte känt dig så länge, jag träffade dig på en Fjärde juli fest. Det var passande, verkligen, att jag träffade dig den dagen, den dagen vårt land firade sin självständighet, eftersom din man kommer att sända för att fortsätta att stödja den oberoende. Jag minns när min make, bara en pojke då, och endast min pojkvän, vänster för grundläggande utbildning för Marinen. Jag var stolt över honom för att tjäna vårt land, men jag kände mig väldigt ensam, trots att jag var omgiven av människor som älskade mig, precis som du är nu. Det var 1995 och jag hade hans Nirvana T-shirt för dagar.

Jag såg dig förra veckan och att du berättade för mig att din man hade alla sina väskor packade, uppradade och redo i garaget. Påminnelsen var synlig, och varje gång du gick av väskor, du berättade för mig hur det gjorde det på riktigt. Jag minns något liknande för mycket länge sedan. Gröna påsar uppradade. Huvud rakat. Leveranser packad. Min bror var redo att lämna för Marine Corps. Jag behövde inte titta på väskor för långa, men jag hatade dessa påsar. Efter att höra dig beskriva din mans väskor, alla ställde upp, vikten av att ta farväl känns tungt för mig även nu alla dessa år senare.

Du bjöd mig in till din makes avskedsfest, och hans mamma hade gården inredda i nyanser av rött, vitt och blått. Alla var glada och skrattar, berättar historier som jag hörde från omkretsen. Stolthet var uppenbart; kärleken var kuvertering, stöd var lovvärt. Du har många anhängare, men jag såg ditt ansikte när mannen tackade alla för att gå med honom på fest. Hans röst hoppade lite, och hans ögon fylldes med tårar. Jag såg att du stirrar på honom, vill att han ska tala med tårar i din egen blå ögon, ett litet leende på ditt ansikte. Jag var en observatör som natt, tittar på en familj samlas för att ge varandra stöd. Jag undrar om någon observerade mig, år efter år sedan, när jag såg min make promenad ner till piren och klättra in i en ubåt kläcks. Jag minns att mitt hår fånga i vinden, som blåser in framför mitt ansikte och hålla mina tårar.

Du postat en bild av ditt bröllop förra veckan. Du har varit gift för bara fyra korta år, men under dessa år, du har byggt upp ett liv och en familj med denna militära kille. Du nämnde hur fem år skulle bli den svåraste och den största test—året för utbyggnaden. Jag är säker på att det skuggas din födelsedag till en bit, den förestående avgång. Jag minns mitt bröllop för över 13 år sedan och hur det var bittersweet, verkligen. Jag har äntligen gift kille som jag älskat sedan jag var en ung flicka. Men, mitt bröllop kändes som lite av en avskedsfest för min bror, som var på väg till en utbyggnad. Jag var så glad, och jag har knappast tänkt på detta faktum tills den bukett slänga. Jag såg till att slänga den direkt till min brors fästmö, och jag bad en tyst bön om att han skulle göra det tillbaka för att gifta sig med henne. Jag är säker på att du säger att tysta böner också.

Du är en militär fru. Jag var en militär syster och då, jag var en militär fru. Vi är två för många.

Att den militära makar, fruar och partners: Vi stöder dig.

Att den militära mödrar och fäder, Vi stöttar dig.

Att den militära systrar och bröder: Vi stöder dig.

Att den militära söner och döttrar: Vi stöder dig.

Att den militära mor-och farföräldrar, mostrar, farbröder, morbröder, kusiner och vänner: Vi stöder dig.

För medlemmar av militären: Vi hälsar dig och ge dig stöd. När du kommer tillbaka, vi kommer att vifta med fanor av röda, vita och blå.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar