MLM Damen I Kassan Linje

Min son har en deltid jobb i en livsmedelsbutik i vår stad. Han jobbar där efter skolan och på helgerna. Han sparar till en bil. Eller Chipotle (hej, våra konton är länkade...jag ser vart pengarna går!). De flesta av hans skift används som ringer upp kunder. Ibland gör han det uppsamlare, ibland är han the kid ute på parkeringen samla vagnar.

I går kväll, men han var avskeda. Du gick igenom sin linje, med din man. Tydligen chit-chat var trevlig...sedan var det närmar sig slutet av min sons skift, han förmodligen uppskattat och tillbaka med fina människor som er. Avsluta kvällen på en bra notering och allt som jazz.

När varorna har packats upp och din kredit kort slip inloggad, du kunde ha gått på lustiga sätt och låta min son avsluta sitt skift och gå vidare med sin lördag kväll. Han är 16 och lördag nätter är som oskrivna böcker som bara väntar på att deras berättelser.

Men du inte gjorde det, gjorde du?

Nope. Du vände tillbaka till honom, efter att han önskat dig en god kväll, och du talade om. Du rörde vid sidorna av ditt eget ansikte, och du sade till min son:

"Wow. Du har en hel del acne." Då du drog ett visitkort ur väskan och gav den till min pojke.

"Jag sälja produkter som kan hjälpa till med det. I sex månader, ska det vara borta!"

Min son tog ditt kort. Han tog det och sade, "Tack." Och sedan tillade han, "Men nej tack."

Han tog ditt kort och tackade er för att jag har varit att höja honom. Han är artig. Alltid så.

Han sa "nej tack" för att jag är också höja honom för att tala för sig själv. Att vara stolt och att vara modig.

Jag plockade upp honom för inte så länge efter att du lämnade. Jag är en ensamstående mamma till fyra, och vi är en bil hushåll. Jag tillbringar mycket av min tid att transportera tonåringar till jobb, aktiviteter och väns hus. På ett sätt är det en välsignelse, eftersom vi har några riktigt bra samtal. Vi talar om ganska mycket allt, mina barn och jag.

Igår kväll, min son och jag talade om dig.

Dina ord, oavsett uppsåt att skada min son. Han berättade historien. Hans ansikte var upplyst av skenet av sin telefon som han samtidigt som spillts ut hans tarmar och stelnat kvällens planer med sin besättning. Och sedan, han sa att den sak som krossade mitt hjärta och för en sekund, fick mig att hata dig:

"Man. Jag hade en sådan bra dag fram tills nu, Mamma."

Hur som helst, du förstört min sons dag.

Nu, här är hur jag fungerar: jag tror. Jag analysera och gräva djupt och jag försöker verkligen svårt att förstå Hur och Varför av livet. Jag väljer att inte tro att vissa människor är verkligen hemskt. Jag gav min son några tankeställare:

" Kanske skulle de varit ute för middag och drinkar och hon var lite surrade. Människor förlorar sina filtrera efter några drinkar. "

" Kanske hade hon dålig hy när hon var yngre och ville hjälpa dig. "

" Hon är kanske desperat och pank och tänkte att försöka få en 16-årig livsmedelsbutik i kassan som kunden verkade som en bra idé. "

Tänkte jag, men ville inte säga rakt ut:

" Hon är kanske en tanklös, fadd ett hål som har noll social kompetens och bör skickas för att bo på en ö fylld med ingenting men Amway broschyrer. "

Min son var redan leende, jag är inte säker på om det var för att tala om att Mamma var lugnande eller om en av hans vänner hade bara textade något roligt. Jag kände en viss lättnad över att för tillfället, det svarta molnet du hade så slarvigt dumpade över hans dag hade börjat röra sig längs.

Det är sak om den här killen . Min son. Han är en bra person. Han är smart, han är karismatisk och säker. En av de mer populära barn i hans klass. Massor av vänner och en humor som gör mig unblushingly stolta över. Han är inte ett helgon, förstås, hemma får jag ibland kallar honom Eric Cartman på grund av hans förmåga att låta precis som den arga barn från South Park. Utan att han egentligen är en bra och snäll person. Jag älskar honom med hela mitt hjärta.

Han har en del finnar. Jag antar att du kan kalla det acne vilket inte är ett ovanligt fenomen i tonåren. Han är väl medveten om det, eftersom vi har flera speglar i vårt hus, och hans vision är perfekt. Vi har några ProActiv produkter, vissa Neutrogena rengöringsmedel. Jag försöker att köpa obehandlad, ekologisk mat till mina barn så ofta som min budget tillåter, eftersom jag tror att det är bättre för dem, och deras hud. Så ja, denna son of mine har några frågor hud.

Men här är problemet: han behöver inte det påpekat för honom. Speciellt inte på en lördag kväll när han slutar upp ett skift på sitt jobb. Och speciellt inte med en främling försöker sälja något. Du skulle ha lämnat butiken, gått hem och gjort vad det än är du gör. Men av någon anledning, trodde du det var en bra idé att konfrontera en fånge tonårig pojke och pekar ut en upplevd brist på hans person, för att trumma upp lite affärer för dig själv.

Och vet du vad? Det var inte en bra idé.

Han gav mig ditt kort. Jag har det här framför mig när jag skriver detta. Som en veteran i en svår skilsmässa, jag har lärt mig att vissa samtal och e-post bör ges en ångerperiod, så att inte skicka eller säga något som jag kanske ångrar senare.

Jag ville ringa dig, att i natt, i bilen medan min son satt där bredvid mig. Jag ville lägga in dig, rip dig en ny låt du vet precis hur fullständigt och helt FEL du var. Din talan förs ut mama bear i mig och även om hon inte kommer ut ofta, när hon gör det så är på. Den som Donkey Kong.

Jag tror inte att jag kommer att ringa dig. Det har varit flera e-postmeddelanden igång, och tas sedan bort. Allt eftersom timmarna går, eftersom du först kontaktade min son i mataffären, känslor minskar. Sakta, men säkert. Jag ska ändå skicka e-post till dig, garanterat. Du behöver veta att det du gjorde var fel. Men jag ska vänta tills dessa mama bear klor tillbaka en bit. Att skriva med dessa saker kan vara en bitch.

Min son kommer inte att glömma dig. Han kommer inte att glömma dig, eller hur det kändes när du tryckte ditt ansikte för att påpeka brister i hans. Han kommer inte att glömma hur det kändes att behöva svälja sin stolthet och ta kort som du gav honom, eftersom han är 16 och en kassörska i en livsmedelsaffär och det är hans jobb att behandla sina kunder med respekt. Du lärde honom en läxa den kvällen, som jag är säker på att inte var din avsikt. Du ville bara att sälja några grejer.

Du lärde honom att ord har makt. Du öppnade din mun och skolade min son om hur det är att vara på den mottagande slutet av olägligt, olämpligt ord. Du gav honom en läxa om vad som är och vad som inte är okej att säga att perfect strangers. Du hjälpte mig att göra det som är en av mina minst favorit jobb som förälder: du förtjockad upp hans hud, gjorde min söta pojke lite tuffare. Du stärkte sin vapenrustning, så att i battle gear han kan använda när han börjar navigera i livet. Du hjälpte mig. Hjälpte mig i armen och min son. Nu är han smartare och bättre utrustade.

Bättre rustad att möta världen...en värld som är full av folk precis som du.

Så snälla, Amway Dam, låt min son och jag lära dig något också. Nästa gång du känner dig sugen på att hawk dina varor, tänk på det. Titta på vem du är försök att locka. Innan du öppnar munnen, innan du rör vid ditt ansikte, innan du gräver i väskan och fiskar för en av dina visitkort...tycker. Och om det inte är något du klarar av, du kanske vill se om Amway gör en produkt som kan hjälpa dig.

Med vänliga hälsningar,

Mama Bear

ADVERT

Lägg till din kommentar