Ett Öppet Brev till Min Ex-Make

Kära Ex-Make,

När jag såg dig i din uppfart igår, på vår rutinmässigt planerad upphämtning gången, det slog mig plötsligt att jag har inte sett dig naken i nästan två år. Jag vet att mitt ansikte måste ha förmedlat den lättnad jag kände vid denna uppenbarelse, och jag är ledsen att jag ljög och sa att jag var distraherad av hunden.

Jag var faktiskt distraherad av din penis.

Jag försöker bara vara ärlig. Jag tror att det är viktigt nu, eftersom det är något ingen av oss kunde klara av att göra medan vi var gifta. Så i överensstämmelse med denna nya filosofi, finns det några saker jag saker som jag tycker att det är viktigt för mig att säga till er.

För det första, jag är ledsen. Jag är ledsen över att vi lovat 'forever' till varandra när vi hade inget begrepp om vad "för evigt" innebar. Om det är fel på det löftet, det ligger i stjärnor—hur kan vi skylla på varandra för vad vi kunde aldrig ha möjligen förstod då? Vi var unga, vi var borta, hade vi fortfarande växer när vi gjorde våra löften. Vi visste inte att vi skulle växa ifrån varandra.

Men tack i alla fall. Tack för att du ger mig en ring och låna mig ditt efternamn. Tack för att du undervisar mig om flexibilitet och tålamod. Tack för dessa små varelser som ofta titta och skratta som du. De är den bästa gåva någon någonsin har gett mig.

Tack för att du är modig nog att kämpa för mig. Och för att vara trött nog att låta mig gå, när jag sa att jag behövde gå.

Samtidigt som jag vet att vår Skilsmässa Avtalet anges de visitation schema och föräldraskap gånger och vem som betalar för de barn tandställning, det finns några områden kvar odefinierad. Varje gång jag ser dig, det är frågor som dröjande i luften, frågor alltför besvärligt och olämpligt även för mig att fråga.

Några av dem kommer bara att göra oss både ledsen. De kommer att ta oss tillbaka till den mjukare platser, tider när vi vaknade upp i sängen bredvid varandra och log. Vill, kommer du ihåg de första nätterna hemma med vår dotter, när vi bara satt där och förundrades över hennes små händer, de små naglar som på något magiskt sätt har vi skapat tillsammans?

Vill du höra våra bröllop låten på din ipod nu och hoppa vidare i all hast, eller sitter du bara för en minut och komma ihåg att helgen på stranden och mitt hår faller i mitt ansikte? Eller gjorde du ta bort den låten en gång för alla–rädd för att höra det skulle bara ta dig tillbaka till en sida i en bok du stängt för evigt?

Och ibland undrar jag om vad ditt liv är som nu. Älskar du någon? Är det någon som älskar dig?

Är hon bra i sängen? Är ditt sexliv bättre nu? Gör hon det för nåt du alltid velat göra, men jag hade berättat för dig att enbart tanken fick mig att vilja kräkas?

Har din nya kärlek fick du frågan om du älskade mig alls, om du ens visste vad kärlek var när du gav den till mig?

Sedan finns det frågor om hur vi existerar i våra nya lokaler. När är det okej att krama dig? På bandets konserter eller när vår dotter har fått det vinnande målet, när vår son examen från high school? När din faster har dött och jag ser dig i begravningen, med din nya fru vid din sida? Ska jag röra din hand och säga vänliga ord? Eller ska jag bara vifta och slå bort?

Allt har förändrats och det är så det måste vara. Jag får det. Vi är inte Facebook vänner, vi behöver inte ens prata i telefon. Istället har vi sms: a i korta sidan. l typ" TY "och du skickar tillbaka en" np', som tonåringar som aldrig handskrivna en not eller ett julkort.

Som två främlingar på uppfarten.

Slutligen vill jag berätta för dig att jag är inte arg på dig längre. Jag gick i terapi, jag har läst alla böcker om att flytta på. Jag lärde mig att knyta den till en ballong och låta det gå. Men jag vet att du är arg fortfarande. Jag kan se det på det sätt som du vrider upp din mun när du ser mig.

Vilket får mig att tänka på en fråga.

Tror du att du ska förlåta mig snart?

Med Käraste Hälsningar,

Din Ex-Fru.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar