Ett Brev Till Mina Barn På Deras Första Dag i Skolan

Kära Olivia och Evan,

När jag öppnade mina ögon i morse, insikten om att du kommer att börja ett nytt läsår på en ny skola idag höll mig gisslan för en stund. Idag kan du ge dig ut på ännu ett nytt kapitel i ditt unga liv, och när vi gick om vår morgon rutin, jag tänkte så många saker som jag ville säga till dig. Saker jag har redan täckt i de många samtal vi har haft som leder fram till denna dag, men som en mamma kan inte hjälpa men känner behov av att upprepa i fall att du inte hörde mig första gången.

Som jag lugnt in i ditt rum och mjukt kysste dig vaken – Jag ville berätta för dig att jag vet vad det är att vara den nya killen. Jag förstår fjärilar i magen och undrar om du kommer att göra vänner. Tro på dig själv. Det gör jag.

Som du gnuggade ögonen och sträckte ut din lilla kropp – Jag ville berätta för dig att jag förstår att oroa dig att hitta ditt sätt både fysiskt och socialt. Du kommer att spendera en livstid att finna din väg. Ge aldrig upp.

När jag stod vid badrumsdörren medan du borstat dina tänder – Jag ville berätta att ibland är den nya killen är i underläge bara för att du är ny, men själva det faktum att du är den nya killen är ibland en fördel i och för sig. Omfamna äventyret.

När jag lade ut dina kläder – Jag ville berätta att den nya killen andra barn kommer att dras till dig. Vissa kommer inte att acceptera dig. Det är okej så är det deras förlust.

Som jag förberett din lunch på köksbänken – Jag ville berätta för dig att anamma denna nya upplevelse med positiva utsikter för samtidigt som det är en märklig och lite skrämmande idag, mycket snart kommer det att vara allt rutin och bekanta. Det är circle of life.

Som jag ingår en anteckning i din matlåda, något som har blivit en tradition i vår familj – Jag ville berätta för dig att försöka att inte se så nervös. Ibland är den enkla handlingen av leende kan vara början på en vacker vänskap. Det sägs att en bild är värd tusen ord. Jag tror att ett leende är värda minst så mycket.

När du satt vid disken äta din frukost – Jag ville berätta om när som helst idag kan du hitta dig själv i en obekväm situation, bara andas. Du kommer bli förvånad över hur ett par djupa andetag kan hjälpa dig att se saker i ett helt nytt ljus.

Som jag hjälpt till att du knyta dina skor – Jag ville berätta för dig att komma ihåg att du bara behöver en god vän. Kvalitet trumf kvantitet.

Som jag placerat din ryggsäck på dina små axlar – Jag ville berätta för dig hur mitt hjärta slits mellan att vilja hålla dig hemma med mig hela dagen där jag kan älska dig och skydda dig och vill att du ska gå ut och ha erfarenheter kan jag inte ge dig. Inte växa upp för snabbt, okej?

Vi satte oss i bilen – Jag ville berätta hur jag bad igår kväll att de du korsar vägar med idag kommer att se dig som jag gör...smart, snäll, omtänksam, rolig, kreativ. Ännu viktigare, jag hoppas att du alltid ser dig själv som jag gör.

Som jag spände bältet – Jag ville berätta att inte alla kommer att ha saker gemensamt med dig. Omfamna olikheterna. De kan överraska dig positivt.

Som jag justerat mina speglar och en skymt av dig i baksätet – Jag ville berätta för dig att ha tålamod med dig själv och andra. Tid har ett sätt att kartlägga vår kurs från det triviala till det riktigt stora grejer.

När jag backade ut från uppfarten – Jag ville berätta för dig att inte vara rädd för att prova något nytt. Det är skönheten i en ren skiffer.

Så jag körde några kvarter till skolan – Jag ville berätta för dig att lyssna när läraren talar, när någon ny berättar om sig själva, etc. Att lyssna är en av de färdigheter som kan komma till nytta senare i livet.

När jag drog i drop-off lane – Jag ville berätta för dig att följa instruktionerna när det behövs, men också att se till att du alltid uttrycka dig. Det är okej att säga ifrån.

Som du lämnat fordonet jag gav dig en puss och en kram och sade: – "Var bara dig själv, och kom ihåg hur mycket jag älskar dig. Jag väntar på att få höra allt om dina erfarenheter här i eftermiddag."

Jag insåg att det är egentligen allt man behövde höra.

Kärlek, Mamma

Relaterade inlägg: 10 Tillbaka till skolmaterial Som Pengar inte Kan Köpa

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar