Att Njuta av Semester, Sänk Dina Förväntningar

Jag vet inte varför alla alltid säger Jul/semester är så hemskt. Men jag kan gissa. Tillåt mig att låt du på en liten hemlighet är att jag har listat ut efter 45 år av ett liv behäftad med nästan ständig besvikelse—under som jag har på sistone dykt upp, mer eller mindre, på ett hyggligt humör, även om detta inte är min natur: Den hemliga för att njuta av semestern är densamma som hemligheten till att njuta av livet. 1. Sänk dina förväntningar. 2. Bortsett från att betala skatt och gå hastighetsgränsen och så vidare, gör aldrig något du inte vill göra.

© Lukas Stehr/Flickr

Jag pratar med alla dessa människor som säger att de hatar att gå hem för semester. De klagar på hur deras mamma matar sitt barn för mycket socker och hur deras styvfar är en idiot eller hur deras syster-in-law är rasistiska. Att jag inte har något av dessa problem, men jag har fortfarande inte som att gå hem till Jul. Varför? Jag vet inte. Jag bara inte.

Jag skulle hellre gå och se mina föräldrar när det är fint ut och vi kan få ut ur huset. Jag känner inte gillar att vara med mina syskonbarn och titta på dem sms: a sina vänner om vad de fick, för att titta på tonåringar sms: a varandra på allvar bara får mig att känna mig gammal och arg, och vem vill känna så? Så. Du vet den lilla rösten som talar om för dig att du inte gillar att gå hem för helgdagar? Det är inte berättar för dig att gå hem för semester och sedan klaga över det. Det är bara tala om för dig att inte gå.

En annan stor klagomål om semestern: alla de pengar som spenderas på julklappar. Det är ett så enkelt sätt runt detta. Don ' t fucking köpa någon något. Eller snarare, inte mandat själv för att få någon något. Kanske bara få en sak för en person som en nick till semester goodwill. Till exempel, i år, fick jag en vän som inte ens är en super-nära vän till mig några böcker, bara för att jag visste att hon skulle vilja ha dem. Min present till henne som stod i min gåva till alla jag känner. Hur kunde jag komma undan med detta? Jag vet inte. Jag har precis köpt hennes böcker och sade sedan, "Skönt, min Jul shopping är klar!"

Denna praxis självklart utesluter barn tillräckligt gamla för att veta om presenter och tillräckligt ung för att vård—det är så enklare att bara titta på allting genom en cost-benefit analys, för att bara köpa skit för dem än att förklara varför du inte. Men så snart barnen är gamla nog att förstå att saker kostar pengar och att de förmodligen inte vill ha så mycket grejer ändå, bara berätta för dem. Alla är alltid mata barnen så mycket skitsnack om hur de behöver för att studera och gå till college, så att de en dag också kan spendera all sin tid tjänar inte tillräckligt med pengar för att leva, och jag kommer att anta att de uppskattar små doser av vuxen verkligheten de får så mycket som jag uppskattade som jag fick.

Ingen gåva som fungerar för semester part. Jag hatar semester firmafester. Så gissa vad? Just det: jag kommer inte att min! Jag är inte ens göra upp en ursäkt. Jag är helt enkelt inte kommer att närvara! Whee! (Förresten, du vet hur jag sa att du borde köpa en random present till någon? Du inte också har att delta på någon random semester part.)

Vad mer kan jag inte göra den här julen? Det är svårt att svara på, eftersom jag är ganska mycket, att inte göra något. Jag har en fantasi om att dricka lite bourbon och titta på filmen The Ghost Writer för femte gången. Jag inser att jag sa att du skulle sänka dina förväntningar på semester, och du läser att tänka, "Men det låter så otroligt roligt!" Ledsen att vara så inkonsekventa.

Jag kanske är enfaldig, men jag känner mig som att få ett par dagar ledigt i en tid av året när det är acceptabelt att sitta inne och titta på tv är lika bra som det blir. Om du har några problem med att åter betrakta den semester som något som du kan njuta av i ett mycket milt sätt snarare än fruktan eller hitta en besvikelse, bara att säga orden högt för dig själv några gånger: "semester. Semestern. Semestern." De är så generisk och lugnar. Dricka dem som supermarket äggtoddy. Mmmm. Stormarknad äggtoddy! Förväntningarna!

ADVERT

Lägg till din kommentar