TLC Serien "En Baby Story' F*kung Ljög För Mig (Och Satte Mig Upp För Besvikelse)

I början av 2000-talet, jag var uppe i full-on baby ilska. Min man och jag hade börjat prata om att ha en baby, men visserligen var jag lite nervös. Jag menar, jag var rädd för att få en hund av rädsla för att glömma att mata och gå, låt ensam vara ansvarig för en verkligt levande människa. Jag klagade för mina vänner att jag inte tror att jag hade vad det tog för att vara en moder. Jag läste föräldraskap böcker och ställde en miljon frågor av mina vänner med barn.

Och jag såg okristliga mängder av TLC: s En Baby Historia . Du vet, för forskning.

Du skulle tror jag skulle ha lärt mig min läxa från Ett Bröllop Berättelse (allvarligt, äktenskap var ett hårt arbete efter bröllopsfesten var över), men så fort jag hörde det välbekanta lugnande pianomusik i de inledande poäng i En Baby Historia Jag kunde inte motstå dess charm. Kombinera vackra musik med ingående bilder av icke-stretch-märkt magen som innehas av en mor som är perfekt manikyrerade händer, och jag var en sucker för varje enskilt avsnitt.

En Baby Historia gjorde moderskap ser underbara ut! Jag kunde inte vänta.

Mycket i samma anda av Ett Bröllop Berättelse , En Baby Historia följde med ett par genom resan från idé till levande fött, alla med två kommersiella avbrott. Vanligtvis, paret hade en intressant historia om hur de träffades eller ovanliga jobb, och kamerorna rullade som de berättat sin historia i sin väntar på förskolan, i full makeup och med helt coiffed hår.

Mamma-till-vara var som vanligt pigg och super upphetsad om sin förestående mödrar och far-till-vara engagerade, lyhörda och hands-on. Visa filmade mor: s arbete, och att spara för lite drama, de hade ett perfekt paket av glädje innan sluttexterna rullade. Showen avslutades med en "follow-up" - intervju med föräldrar för att visa dem förälskad i sin nya mirakel med nary en enda röra eller flaska av plats .

Så ni kan föreställa er min förvåning när det var dags att bajs för första gången efter en C-sektionen rätt? Det ögonblicket när jag såg Gud och alla hans änglar, hans knä inför mig som skrek i en kudde i hopp om att få bort den förstenade bit kol som hade blivit inlåst i det gemensamma för nio dagar var förvånansvärt saknas En Baby Historia .

WTF, En Baby Historia ? Du ljög!

Gjorde de producenter som inte tror att moms-att-vara, som jag, som behövs för att veta vad deras bröst var faktiskt kommer att se ut när deras mjölk kom i? Gjorde de inte tycker att det är relevant information att visa att du har stunder där du sitter på golvet och gråta på grund av att din baby är gråt och du kan inte räkna ut vad fan de behöver?

Där var det show som hade bilder av den nya mamman försöker att ändra en onesie mitt i natten bara för att få det paket av glädje projektil kräkas på henne?

Jag såg inte en enda avsnittet där mamma-till-vara grät i hennes garderob eftersom hennes skor inte längre passar, henne ett par mamma-byxor som hon kan fortfarande dra över hennes mage var splittrat i sömmarna, och hennes ansikte såg ut som ett minfält av akne.

Där var den episod som visade de föräldrar som kämpar med varandra och med svordomar när de försökte att lägga sina nyfödda barn i bilbarnstol bärare på väg ut från sjukhuset?

Jag gissar att dessa klipp är på cutting room golv någonstans eftersom jag inte se en enda bild av en mamma förlora sin skit för att hon hade inte sovit på fyra dagar.

Naturligtvis, ingenting förbereder dig för det faktum att du aldrig kommer att kissa ensam igen, men det finns inget sätt jag kunde ha känt till hur mycket panik är involverade när ett barn är ryckt ur magen av att titta på dessa typer av utställningar. När jag steg ner till helvetet för postpartum depression Jag har ofta undrat varför det var att jag var så oförberedd för att klara av moderskap. Jag grät tårar av frustration när jag insåg att jag inte var så upphetsad om moderskap som moms på En Baby Historia och jag skyllde på mig själv för att inte känna överväldigande glädje på min sons ankomst — också, för min brist på smink och nyligen stylade hår.

Det saneras, perfekt skildring av moderskapet på En Baby Historia satte mig upp för orealistiska förväntningar. Jag menar, allvarligt, det var månader innan jag kom ihåg att jag faktiskt ägs läppstift — eller byxor, kom att tänka på det. Och att jag inte har en kamera besättning redigera bort mina misstag och min "inte är säkert för hela familjen" stunder och presentera mig med en rulle av glada stunder i min dag. Snarare hade jag en full på verkligheten shitshow att ingen i deras rätt sinne skulle titta på — någonsin.

Så jag hittade min fot som en mor, jag var tacksam när jag träffade mammor längs vägen som talade sanning. Som öppet medgav att det var dagar, som de ibland inte vill att deras barn. De kvinnor som var ärlig med mig och berättade för mig att mina magmuskler aldrig skulle se likadana ut i en bikini blev mina bästa vänner. Jag höll fast vid att de vänner som svarade i telefonen när jag skulle ringa gråt från min garderob. Deras ärlighet och stöd var min livlina.

Och på grund av mina erfarenheter, jag har alltid sagt till en mamma-till-vara den verkliga sanningen — hela sanningen, och ingenting annat än buk av moderskap sanningen — eftersom moderskapet kommer att fånga dig med byxorna nere och bitch-slap du i verkligheten om du inte är förberedd. Så mycket som jag njöt av att titta En Baby Historia tillbaka i dag, skulle jag vara mycket mer benägna att ha en ärlig, rättfram chatta med en mamma-till-vara en-mot-en.

Och när hennes bebis kommer, jag kommer visa upp med vin, en stor bricka med lasagne, och ge henne en jätte kram som hon inser att hennes baby böcker var helt fel.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar