Jag är Trött På att Vara En "Stark", Ensamstående Mamma

Jag är trött.

Mer än bara fysiskt trött, jag är mentalt trött. Faktiskt, jag är psykiskt utmattad .

Det känns som att varje dag finns det några nya vikt som läggs till mina axlar. Det är en utmaning för mig att gå upprätt. Som ensamstående mamma, jag älskar ingenting mer än att kunna hitta någon att dela en del av den vikt med eller, åtminstone, att kunna lägga ner det ett tag. Men tyvärr, jag har inte det alternativet.

Ensamstående mammor har att göra allt, hela tiden. Vi har aldrig riktigt få en paus. Vi kan aldrig slappna av. Eftersom det inte finns någon annan. Vi är allt vi har. Vi är alla våra barn har.

Så ofta mina välmenande vänner kommer att säga till mig, "jag vet inte hur du gör det."

Jag förstår vad de försöker säga, men om jag inte gör det, kommer ingen annan att göra det. Och som sträcker sig från enkla saker som att handla mat, göra middag, och gräl barn, till mer komplicerade saker som att se till att räkningar blir betalda och att hålla tak över huvudet. Sedan min son föddes för jag har haft att arbeta arbeten med flexibla scheman för barnomsorg var inte något jag hade råd, och inte heller kan min familj och mina vänner erbjuda min son med full-time care medan jag arbetade.

Nu arbetar jag som frilansande skribent, vilket innebär att det finns en hel del stressade läggas in på mitt redan fullspäckade dag. Ett tag, jag arbetade i nästan sju dagar i veckan, och min son var inte i förskolan ännu. Visst, jag är lycklig för att jobba hemifrån, men det är inte alltid lätt att arbeta samtidigt som du har en liten pojke som klättrar på dig som om du är en jungle gym. Eller med att sluta i mitten av dagen för att gå till lekplatsen, eftersom han behöver springa av sig några av sina uppdämda energi och har kvalitetstid med sin mamma.

Att vara en ensamstående förälder och som frilans på heltid innebär också att ständigt behöva oroa sig för pengar . Jag har ett stadigt gig, men fortfarande har att jonglera jobb och fylla luckor, och när de kontroller som inte kom i tid, det blir en bingo spelet av vilka räkningar som kommer att få betalt först. Hur sent är hyran kommer att bli? Hur många dagar till den amorteringsfria perioden är vi? Vissa räkningar få prioritet: hyra, el, gas, internet. För vissa, internet kan verka som ett privilegium, men om jag inte har internet, jag kan inte arbeta.

Betala mindre räkningar är oftast lätt. Jag är lycklig att jag är berättigad till SNAP fördelar, så åtminstone jag behöver inte oroa dig för livsmedel, eftersom det skulle tack för ett extra par hundra dollar i månaden och kraftigt öka min stress. Min son är fyra, han är redan jävligt nära fyra meter lång, och han är som en liten Energizer bunny, så jag är ständigt mata honom.

Jag får ofta frågan — återigen, av människor som menar väl — varför min sons pappa inte hjälpa mig mer. Men han fungerar nästan lika mycket som jag gör. När han kan, han kommer att ta honom till lekplatsen, eller ta honom till skolan ett par gånger i veckan så jag behöver inte sluta arbeta eller kan gå till läkaren. Men när min son är med sin pappa, det är inte som att jag sparkar tillbaka och läsa en bok. Jag går till mataffären, eller jag driver genom mitt arbete så jag inte ligger efter med deadlines.

Vissa människor vill hävda att om min sons pappa är på bilden så är jag på inte riktigt en ensamstående mamma. Men min sons far kan ha honom för att (bokstavligen) ett par timmar i veckan, vilket betyder att jag kan hantera 98% av barnomsorg ansvar och fortsätta 99% av den finansiella bördan. Så, knulla dessa människor, eftersom jag är definitivt en ensamstående mamma.

Du är så stark, de säger.

Men jag vill inte vara så jävla stark längre. Jag är inte stark av val; jag är stark, för om jag inte, hela min värld faller isär. Jag skulle älska att ha en partner som kunde se mig på att drunkna och berätta för mig att gå tillbringa en par timmar ensam vid Målet. Jag skulle älska att kunna ta en dusch under dagen utan att behöva oroa dig för att mitt barn håller på att förstöra min lägenhet eller att äta all choklad. Jag skulle älska att umgås med min unge i mitten av eftermiddagen och gå till en film, och inte ständigt tala om för honom: "Mamma jobbar, går att spela själv." Jag skulle älska för någon att hålla i mig i sina armar medan jag gråter, istället för att gråta på telefonen till min vän som bor tusentals kilometer bort.

Jag är trött på att behöva sätta på ett glatt ansikte så ingen ser hur mycket jag sönder inuti. Jag önskar att jag kunde berätta någon sanning när de frågar mig hur jag gör. Men jag kan inte, eftersom jag inte behöver bekymra sig om dem att behöva oroa mig. Jag bär nog känslomässiga bagage.

Jag är trött på att vara för trött för att hitta ett datum. Jag är trött på att alltid behöva vara allt för dig, för mig och för min son. Jag hatar att folk säger att jag är stark, som om jag har ett val att vara något men. Om jag är svag, allt faller isär. Och jag har jobbat för hårt för att få oss att låta allt falla isär nu.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar