Vad jag Önskar att jag hade Vetat Som en Ny Mamma

När du är gravid, människor fylld med oombedda råd till dig: Vad du bör äta. Vad du inte bör äta. Hur man sover, hur man tränar, hur man berättar vad kön barnet är, hur man gör allt . Och det slutar inte när bebisen kommer. Folk älskar att erbjuda sina två cent, men jag minns inte att jag får mycket råd som faktiskt var bra. I minst. Här är vad jag önskar att jag hade fått höra:

1. Bröst kan vara bäst, men formeln är också bra. Jag kunde inte amma. Jag föreställde mig hela jorden mothery, hår flödar och barnet vid bröstet, men det var helt enkelt inte menat att vara. De första veckorna med Lily var hjärtskärande och frustrerande. Folk berättade för mig hur man håller i henne, hur pumpen och hur man kan öka mjölk produktion. Men, inte en gång, gjorde någon berätta för mig att det var OK att mata henne formel. Att hon skulle fortfarande band med mig och att hon skulle fortfarande frodas. Vilket hon gjorde.

2. Stressa inte hem från sjukhuset . Du har sjuksköterskor som väntar på dig, room service, rena sängkläder som syns utan att du någonsin behöver för att ladda tvättmaskinen... Njuta av det! Saker kommer inte att vara samma som hemma.

3. Det är ett barn, inte en främling. Med andra ord, inte stressa ut med fina baby skit. Jag shoppade runt för att ändra tabeller till månader. Vill du veta den enda plats alla tre av mina barn någonsin fick förändrats? Köksbänken. Det är den perfekta höjden, kräver ingen klättring uppför trappan och blöjor lätt får plats i en låda nedan. Den snygga grejer är kul, men de flesta gånger onödigt.

4. Acceptera alla barnvaktsservice erbjuder. Folk älskar nya barn och kommer att bli spännande att hålla din lilla en, medan du dusch, laga en måltid eller ta en tupplur. Att hålla ett nyfött barn är en glädje. En två år gammal? Inte så mycket. Ta upp folk på deras erbjuder nu har de en mycket begränsad hållbarhet.

5. Punkt penis ner för att förhindra läckande pojke blöjor . (Varför i hela friden gör ingen berätta detta?)

6. Köp inte spädbarn kläder. Du kanske inte kan motstå ett par stycken, men gå inte galen. Människor kommer att ge dig massor och du kommer förmodligen bara att använda samma par bitar direkt ur torktumlaren. Och inte tar taggar mindre av något förrän du absolut behöver. Innan Lily kom hem från sjukhuset, jag tvättade varje punkt genom 6 månader och vikta dem i sina lådor. Att hon aldrig hade tre fjärdedelar av dem och jag kunde inte återvända eller regift en sak.

7. Resis t något med en miljon snaps av eller knapparna. Så söta som de kan vara, kommer de att ta dig till tårar klockan tre på morgonen. Elasticized layettes kommer att vara din bästa vän under de första veckorna.

8. Håll en nödsituation blöja kit i bilen. Jag minns att jag visar upp för vårt första barnläkare möte med inga blöjor, inga våtservetter och ingen förändring av kläder. Det tar tid att vänja sig schlepping runt alla som skit, och nyfödda blöja blow-outs är oundvikligt. Att vara förberedd.

{Men när i tvivel...}

9. Be om hjälp. När du är en mamma du har blivit medlem av "mamma club." Vi har alla varit där förut– jag är aldrig skämmas för att be en främling med barn om hon kan avvara några extra svep bör mitt slut och jag är glad att ge det gråtande barn på park några guldfiskar. Vi är alla mänskliga, du vet.

10. Njuta av det. Inte för att det går så fort (och det gör det,) men eftersom så utmattad som du kan vara, de första månaderna är verkligen det enklaste. Om du skulle ha ytterligare ett barn, kommer du att undra varför du trodde att en enda nyfödda var så tuff. Men du kommer aldrig att tro på det förrän du är där.

Relaterade: Reglerna för att Besöka en Ny Mamma

ADVERT

Lägg till din kommentar