När Det Känns Som Om Himlen Faller Ner

Det känns som om himlen faller ner.

Kanske det beror på att himlen faller faktiskt ner. Och med "sky", jag menar taket i vårt vardagsrum.

Taket i vardagsrummet är fallande.

Detta är, som du kanske har gissat, inte en bra sak.

Vår sky-är-fallande debaclet började lite över en vecka sedan, när jag upptäckte att vatten strömmar in i vardagsrummet och badrummet över det—också inte en bra sak.

Rörmokare kallades. Tillfälliga reparationer som har gjorts. Instruktioner ges. Och då, jag glömde det. Och "glömde bort det", jag menar jag har lagt till det som ständigt växande listan av saker som måste tas om hand av någon gång . Du känner till den. Det är samma lista som har "rensa ut källaren" och "donera gamla tv" och "få oljan bytt" på det. Det stannade på listan—att-göra-bara-inte-göra- nu listan tills den andra natten när stora bitar av taket började falla och sedan nästa morgon när vattnet var, återigen, strömmar in i våra vardagsrum.

Nu, kalla mig galen, men jag föredrar att duschar vistelse i badrum och tak bo ovanför mitt huvud. Jag föredrar att himlen inte faller. Så rörmokare kallades, igen. Entreprenörer var planerade och dusch officiellt deklarerats tabu tills situationen var under kontroll—tills du vet, dusch stannade i duschen och tak stannade i taket.

Medan jag gör dessa samtal och bedömning av de skador och föreställa sig olika värsta-fall-scenario, det gick upp för mig: hela himlen-är-fallande sak känns väldigt lik min livet just nu.

Mellan de saker som jag vill ha att göra och saker som jag behöver att göra och saker som jag tror Jag behöver göra, det verkar aldrig vilja tillräckligt med tid—inte tillräckligt med tid på en dag, inte i en vecka, inte i en livstid. Varje kväll går jag till sängs känsla som jag försummat något, som jag föll kort på något sätt. Mellan läxor och aktiviteter efter skolan, arbeta i projekt och frivilliga åtaganden, e-post och möten, livsmedelsbutiker shopping och tvätt, något som alltid känns ogjort. Time management verkar omöjligt. Vad har jag glömt att göra? Som inte får den uppmärksamhet som de förtjänar? Vad är det jag försummar?

Missförstå mig inte, alltför-mycket-ness är inte alla tristess och sysslor. Det finns massor och massor av bra saker också—skolan konserter, basket spel, familjens middagar. Bra grejer. Verkligen bra grejer. Men ibland är det bra grejer blandar med andra saker och allt bara känns som för mycket .

Och sedan, så småningom, himlen börjar falla.

En del av detta alltför-mycket-saker-men-inte-tillräckligt- tid-ness är en kontinuerlig anpassning till fullständiga tidtabeller, tung arbetsbelastning, och ökade förväntningar. En del av det är helt enkelt dålig timing, med flera arbetar skyldigheter och sociala åtaganden som allt händer på samma gång. En del av det är en taggig och smärtsam medvetenhet om hur brutal, vacker, flyktig och dyrbara liv är. Och en del av det är på grund av det faktum att livet med barn är bara för mycket av en sak eller en annan ibland, hela tiden.

Livet blir för full, för tung, för mättad ibland, och vi behöver strama upp saker, tätning av sprickor. Jag vet detta, och vet ni. Men detta gör inte tid förvaltning lättare. Jag vill säga "ja" till allt. Jag vill göra mer och bli mer och leva mer. Jag vill fylla på med allt och alla. Jag vill fylla upp mitt liv på, samt, liv.

Men vad jag inser är att varje gång jag säger "ja" till en sak, jag är misstag att säga "nej" till något eller någon annan. Och när jag säger "nej" till något, jag är avsiktligt att säga "ja" till någon eller något annat. Det jag lär mig är att när jag åt mitt liv upp en bit, livet faktiskt känns fylligare och rikare.

Så jag gör några svåra val om var och hur jag spenderar min tid. Jag försöker att fokusera på mina barn och min man och de människor jag älskar mest. Jag försöker att vara sann mot mig och mina styrkor, istället för att försöka passa in i ett föräldraskap mögel gjort för någon annan. Jag försöker att släppa förväntningar och shoulds . Jag försöker att släppa de beklagar så att jag kan plocka upp mig efter den oundvikliga misstag. Nu är jag kastar mina händer upp i luften då och då, kapitulera för det kaos som är föräldraskap.

Kanske om vi alla kasta händerna i luften, håll om varandra och hjälpa varandra, vi kan hålla i himlen upp. Så att det inte känns som det ständigt faller ner.

ADVERT

Lägg till din kommentar