Bekännelse: Jag Tror Threenagers Är Awesome

Den fruktansvärt tvåor används för att vara bane för varje förälder existens. Det är, tills threenagers kom. Usch, threenagers, amirite? Med sina ständigt föränderliga åsikter, deras flyktiga känslor och irrationella beteende, threenagers testa även de mest toleranta föräldrarnas tålamod och uthållighet.

Utom — kalla mig tokig, men jag tror threenagers är pretty damn awesome.

Titta, jag vet vad du tänker. Du tänker att jag är bara lite äldre mamma som ser tillbaka på tidigare barndom faser med mer idealistisk nostalgi än realistiska minnen. Föräldrar älskar att se tillbaka på barndomen med rose-färgade glasögon.

En mamma kommer att minnas om och gosa med en nyfödd och glömma om sömnlösa nätter, spruckna bröstvårtor, och kolik gråter. Mamma till en tonåring kommer att klaga på hur obetydlig hennes potträning elände verkade jämfört med stress för att vänta på en tonåring som är ute efter senaste stängningstid. Och tom-nester kommer vax på om allt det, som talar om för oss att njuta av det eftersom det går så snabbt! (Cue eyeroll.)

Men lyssna på mig. Jag är inte benägen att sätta på min rose-färgade glasögon när jag tittar tillbaka på mina barns barndom. Personligen brukar jag föredra oavsett vilken fas vi befinner oss i. Mina äggstockar inte explodera när jag ser en söt baby, och jag vill inte att mina barn var i blöjor igen, även om det innebär squishy baby ben och glada coos. Med tanke på att mina barn är i den ökända "sweet spot" i åldrarna 7 och 10, det är inte svårt att älska denna fas — just här, just nu — den bästa.

Förutom att jag är en sucker för 3-åringar, och det är verkligen inte så länge sedan att jag hade en i mitt hus.

Om du frågar mig, threenagers få en dålig rap .

Visst, de är benägna till ytterligheter och anfall av irrationalitet. De är överspänd och behovet av att CTFD om precis allt . Varje förälder som har fått in en 20-minuters argument över vilken dag i veckan det är, och vi har alla haft detta argument) kommer att säga att 3-åringar kan vara svårt för att säga det minsta. De är lynnig, irrationella, och mycket emotionell. Då igen, så är jag? Kanske är det därför vi trivs så bra.

Bortsett från några beteendemässiga likheter, låt mig förklara varför jag tror att threenagers finns alla typer av awesome.

Tre-åringar är söta och pratsam, och de skrattar en hel del . Visst, de är benägna att vredesutbrott, men de är tillräckligt små för att tas bort från en situation, och tro mig, en flailing 3-åringen är mycket lättare att ta bort från en restaurang än att resonera med en 6 - och 10-åring som kämpar högt över vem som får använda tablet första.

Tre-åringar har alla sötma av småbarn, men med lite mer förutsägbarhet. De är ofta pottränad, och sova i sin egen säng på ett regelbundet schema. (Observera: jag sa ofta inte alltid.) De kan föra en konversation, berätta skämt, och har sina egna intressen och åsikter.

De är som små bollar av energi redo att ta livet av hornen. Tre-åringar bära tutus och rainbow-randiga tights. De bär astronaut hjälmar 24/7, för de har ingen tvekan om att de är på väg mot stjärnorna, och de rock en tiara som de äger världen, eftersom det i deras sinne, att de äger världen. Tre-år-åringar bära varenda tillbehör i sin dress-up-rutan och tre prinsessa klänningar på samma gång, eftersom de är bara så awesome. Det finns inga "pojke saker" eller "tjej" saker att 3-åringar, det är bara de saker som de vill, och alla andra kan backa. Tre-åringar är ganska mycket en symbol för ett IDGAF attityd.

Tre-åringar kanske gråter lätt, och de är kända för sitt skådespeleri, men de har också lätt att skratta, älskar att enkelt och lätt att förlåta. De får en dålig rap för att vara orimligt, men de är själva medvetna om, i kontakt med sina känslor, och öppna för komplexiteten i att vara en känsla person i denna kaotiska värld. Saker är inte svart och vitt till dem, men tio-tusen nyanser av grått, lila, svart och guld. Det är ett bra sätt att vara.

Visst, 3-åringar är utmanande, men alla barn är utmanande på ett eller annat sätt. Och även med alla sina upp-och nedgångar, threenagers är en härlig bunt av hopp, optimism, och hela skalan av mänskliga känslor.

Varje dag är en live-out-loud typ av dagen till 3 år gamla. Och kanske det är vad gör threenagers så jävla awesome.

ADVERT

Lägg till din kommentar