Tre Lärdomar För Livet Jag Hoppas Att Mina Barn Lär Sig Från "The Goonies'

Det har gått 30 år (!) sedan Steven Spielberg fört oss The Goonies och vi tillbringade hela sommaren med Cyndi Lauper ' s "The Goonies" R "Tillräckligt Bra" fast i våra huvuden (Se video nedan om du vill ha en repetition. Kommer du ihåg när vi hade riktiga, genomarbetad musik videor?). Precis som alla bra förälder, jag har gjort att mina barn har sett detta barndomen klassiska—och hajade till på de delar jag inte riktigt ihåg, och hoppas att de kan flyga över mina barns huvuden. Men jag är glad och stolta över att föra vidare den tradition av "Tryffel Shuffle" till en ny generation, och jag hoppas att mellan krass skämt och den numera hopplöst föråldrade makeup och specialeffekter, som de kan plocka upp ett tema eller två ännu mer värdefull än den juveler Mun lyckades smuggla bort från den skrämmande Fratelli familj.

1. Goonies never say die!

Filmens story är, inarguably, löjligt. Det är inte poängen. Poängen är att när man är på att vissa obekväma ålder, fast mellan att vara barn och att vara för "gammal" för att gå med på dessa upptåg, The Goonies känns bekant. Dessa killar är inte cool kids. De är inte de rika barnen. De är bara barn, på ett äventyr, ta hand om varandra. De ger varandra en hård tid, men att du aldrig tvivlar på att under det hela, att de älskar varandra och att de inte skulle ge upp på varandra. De slåss inte bara för sig själva utan för hela grannskapet. Och de vinner. Jag hoppas att mina egna barn att se att scrappiness och att attityden om gemenskap och vänskap, och att det på något sätt översättas till dem att människor är värda att kämpa för.

2. Att inte döma någon efter deras utseende eller rykte.

Det viktigaste temat The Goonies är nog som folk är bara människor: Föräldrar är mänsklig, vacker cheerleader är faktiskt trevlig och cool, en grupp av misfit barn kan vara hjältar, och, kanske viktigast, Lättja är inte ett monster alls. Han ser skrämmande för säker. Han behandlas som ett djur av sin egen familj. Men trots allt detta, Bit finner ett gemensamt språk (i godis, förstås), och Lättja slutar upp att vara en allierad. Sanningen är, vi är alla Goonies. Alla känns som missanpassad några dagar. Alla känns som Lättja ibland. Summan av kardemumman är att erkänna mänskligheten i var och en av oss och att behandla varandra därför—även om det innebär att man delar vårt godis.

3. Har ditt äventyr, men vet att dina föräldrar inte kan vänta med att krama om dig när de är över.

The Goonies är en äventyrsfilm, och äventyret är endast möjligt på grund av att föräldrarna inte runt för att stoppa det från att hända. Men min allra favorit linje i The Goonies kommer i slutet av filmen, när Data far säger till honom: "Du är min största uppfinning." Jag hoppas att mina egna barn gå ut och ta risker och göra läskiga saker ibland. Jag hoppas att de röra sig, få sig själva i problem, räkna ut sina egna lösningar, och att bli vän med sina egna människor som får dem och älskar dem och känner dem. Men i slutet av dagen, jag hoppas att jag kan vara där för att krama om dem och säga till dem att de är min största uppfinningar också. Jag kan vara ute på ramen, men jag vill alltid vara där om de behöver mig.

Jag var 10 år gammal när The Goonies först kom ut. Nu är det svårt att tro att jag någonsin var 10 år gammal. Men om det är något de senaste 30 åren har lärt mig, det är att vi alla, ja, Goonies, och att livet är ett äventyr. Jag kan inte vänta att se vad min egen lilla Goonies göra med det.

ADVERT

Lägg till din kommentar